Anonym bruker Skrevet 24. november 2015 #1 Skrevet 24. november 2015 Skal bake til glutenallergikere... Anonymous poster hash: 72871...ef9
Gummibjørnen Skrevet 24. november 2015 #2 Skrevet 24. november 2015 Dronningsjokolade kan ha spor av, men jeg bruker det selv. Har ikke sjekket kakao, håper den er ok
Anonym bruker Skrevet 24. november 2015 #3 Skrevet 24. november 2015 Det er ikke gluten i kakao. Anonymous poster hash: ba508...8c0
Anonym bruker Skrevet 24. november 2015 #4 Skrevet 24. november 2015 Dronningsjpkolade/kokesjokolade går bra for de fleste selv om det står at er spor. Det er ikke gluten i kakaopulver (type kakao Regia), men vær obs på at gluten smitter over, slik at hvis du tidligere har brukt en skje i melposen og puttet i kakaopulveret etterpå, så kan du ikke bruke det kakaopulveret til en med cøliaki. samme med smør, har du smurt en brødskive og dyppet kniven i smøret etterpå, så er det ikke glutenfritt lenger. Ikke skjære glutenfritt brød på samme fjøl som annet, bruke nytt bakepapir, nyvaskede redskaper osv. Er så lite som skal til! Anonymous poster hash: da405...85d
Anonym bruker Skrevet 24. november 2015 #5 Skrevet 24. november 2015 Dronningsjpkolade/kokesjokolade går bra for de fleste selv om det står at er spor. Det er ikke gluten i kakaopulver (type kakao Regia), men vær obs på at gluten smitter over, slik at hvis du tidligere har brukt en skje i melposen og puttet i kakaopulveret etterpå, så kan du ikke bruke det kakaopulveret til en med cøliaki. samme med smør, har du smurt en brødskive og dyppet kniven i smøret etterpå, så er det ikke glutenfritt lenger. Ikke skjære glutenfritt brød på samme fjøl som annet, bruke nytt bakepapir, nyvaskede redskaper osv. Er så lite som skal til!Anonymous poster hash: da405...85d Sant. Men er også veldig varierende hvor sterkt folk reagerer. Noen tåler ikke spor engang, mens hos andre er det helt problemfritt. Anonymous poster hash: 868e6...d68
Anonym bruker Skrevet 25. november 2015 #6 Skrevet 25. november 2015 Hei, takk for svar alle sammen! Går det greit å bruke samme kjøkkenmaskin, boller mm til baksten? Alt er vasket i maskin så det skulle være rent. Melet og kakaoen er oppbevart i samme skuff så det kan ha smittet over😱😱 Ønsker jo i utgangspunktet å gjøre en god ting her og ikke gjøre folk syke. Anonymous poster hash: 72871...ef9
Gummibjørnen Skrevet 25. november 2015 #7 Skrevet 25. november 2015 Hei, takk for svar alle sammen! Går det greit å bruke samme kjøkkenmaskin, boller mm til baksten? Alt er vasket i maskin så det skulle være rent. Melet og kakaoen er oppbevart i samme skuff så det kan ha smittet over😱😱 Ønsker jo i utgangspunktet å gjøre en god ting her og ikke gjøre folk syke. Anonymous poster hash: 72871...ef9 Du kan bruke boller og redskaper som er vasket godt. Men det er nok lurt å kjøpe en ny kakao.
Anonym bruker Skrevet 25. november 2015 #8 Skrevet 25. november 2015 Takk for svar, så sagt så gjort😁 Anonymous poster hash: 72871...ef9
Anonym bruker Skrevet 25. november 2015 #9 Skrevet 25. november 2015 Dronningsjpkolade/kokesjokolade går bra for de fleste selv om det står at er spor. Det er ikke gluten i kakaopulver (type kakao Regia), men vær obs på at gluten smitter over, slik at hvis du tidligere har brukt en skje i melposen og puttet i kakaopulveret etterpå, så kan du ikke bruke det kakaopulveret til en med cøliaki. samme med smør, har du smurt en brødskive og dyppet kniven i smøret etterpå, så er det ikke glutenfritt lenger. Ikke skjære glutenfritt brød på samme fjøl som annet, bruke nytt bakepapir, nyvaskede redskaper osv. Er så lite som skal til!Anonymous poster hash: da405...85d Sant. Men er også veldig varierende hvor sterkt folk reagerer. Noen tåler ikke spor engang, mens hos andre er det helt problemfritt. Anonymous poster hash: 868e6...d68 Mannen min ville aldri spist en glasur av sjokolade med "spor av".. Han har cøliaki og er veldig forsiktig med alt han spiser. Anonymous poster hash: 833e0...830
Anonym bruker Skrevet 25. november 2015 #10 Skrevet 25. november 2015 Dronningsjpkolade/kokesjokolade går bra for de fleste selv om det står at er spor. Det er ikke gluten i kakaopulver (type kakao Regia), men vær obs på at gluten smitter over, slik at hvis du tidligere har brukt en skje i melposen og puttet i kakaopulveret etterpå, så kan du ikke bruke det kakaopulveret til en med cøliaki. samme med smør, har du smurt en brødskive og dyppet kniven i smøret etterpå, så er det ikke glutenfritt lenger. Ikke skjære glutenfritt brød på samme fjøl som annet, bruke nytt bakepapir, nyvaskede redskaper osv. Er så lite som skal til!Anonymous poster hash: da405...85d Sant. Men er også veldig varierende hvor sterkt folk reagerer. Noen tåler ikke spor engang, mens hos andre er det helt problemfritt. Anonymous poster hash: 868e6...d68 Mannen min ville aldri spist en glasur av sjokolade med "spor av".. Han har cøliaki og er veldig forsiktig med alt han spiser. Anonymous poster hash: 833e0...830 De aller fleste med cøliaki spiser mat som er merket med "spor av" eller "kan inneholde". Merkingen betyr at produktet lages samme sted som produkter med gluten. Maskinene blir grundig rengjort mellom de ulike produktene de lager. Men de helgarderer seg, i tilfelle det skulle være et sted det ikke er 100% rent. Produktene inneholder ikke gluten i seg selv, og hvis det (mot formodning) skulle komme gluten i produktet, er mengden ørliten. Det finnes dog noen få med cøliaki som ikke tåler disse små mengdene. De tåler heller ikke hvetestivelse. De aller fleste med cøliaki tåler det helt fint, og du ville nok visst det dersom vedkommende du skal lage mat til ikke tåler det. Anonymous poster hash: ba508...8c0
Anonym bruker Skrevet 25. november 2015 #11 Skrevet 25. november 2015 Dronningsjpkolade/kokesjokolade går bra for de fleste selv om det står at er spor. Det er ikke gluten i kakaopulver (type kakao Regia), men vær obs på at gluten smitter over, slik at hvis du tidligere har brukt en skje i melposen og puttet i kakaopulveret etterpå, så kan du ikke bruke det kakaopulveret til en med cøliaki. samme med smør, har du smurt en brødskive og dyppet kniven i smøret etterpå, så er det ikke glutenfritt lenger. Ikke skjære glutenfritt brød på samme fjøl som annet, bruke nytt bakepapir, nyvaskede redskaper osv. Er så lite som skal til!Anonymous poster hash: da405...85d Sant. Men er også veldig varierende hvor sterkt folk reagerer. Noen tåler ikke spor engang, mens hos andre er det helt problemfritt. Anonymous poster hash: 868e6...d68 Mannen min ville aldri spist en glasur av sjokolade med "spor av".. Han har cøliaki og er veldig forsiktig med alt han spiser. Anonymous poster hash: 833e0...830 Ja, det har jeg da aldri sagt imot. Jeg sier det finnes folk som ikke tåler spor engang (slik som mannen din tydeligvis), men det finnes også folk som tåler littegrann gluten. Anonymous poster hash: 868e6...d68
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå