Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #1 Skrevet 15. november 2015 Har lasagne fra igår som ble puttet i kjøleskapet når den var blitt kald.Ok å spise idag også?er det ikke noe greier med å varme opp pasta(som da er i lassgnen)igjen? Anonymous poster hash: e789f...88e
TPK Skrevet 15. november 2015 #2 Skrevet 15. november 2015 Hvis den har blitt raskt avkjølt og stått i kjøleskapet er det ok.
☆☆☆ Skrevet 15. november 2015 #3 Skrevet 15. november 2015 Det gjer eg stadig. Likar lasagne bedre etter andre oppvarming, faktisk.
soleia Skrevet 15. november 2015 #4 Skrevet 15. november 2015 Det går fint å varme opp pasta som har stått i kjøleskapet. Oppvarma lasagne er veldig godt
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #5 Skrevet 15. november 2015 Så bra!😃trodde det var fy fy😝 Anonymous poster hash: e789f...88e
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #6 Skrevet 15. november 2015 Tror du forveksler pasta med ris? Anonymous poster hash: 9ed8d...250
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #7 Skrevet 15. november 2015 Ris vet jeg, men mener å huske at det var noe med pastaen også?kaaaan ta feil😝 Anonymous poster hash: e789f...88e
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #8 Skrevet 15. november 2015 Tror du forveksler pasta med ris? Anonymous poster hash: 9ed8d...250 Det gjelder pasta og Anonymous poster hash: f3180...6d9
Blomstogbier Skrevet 15. november 2015 #9 Skrevet 15. november 2015 Det går fint. Aldri blitt sjuk av det.
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #10 Skrevet 15. november 2015 Tror du forveksler pasta med ris? Anonymous poster hash: 9ed8d...250 Samme greia med pasta og ost på feks pizza. Man må avkjøle raskt og sette kjølig så fort som overhodet mulig. Anonymous poster hash: 5b7e0...4b9
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #11 Skrevet 15. november 2015 Ja, pasta er farlig å spise dagen derpå, om man ikke kjøler den ned raskt. Den skal ikke stå på kjøkkenbenken i tre timer med 20 grader i lufttemperatur, for så å settes til kjøling. Settes maten til kjøling i kjøleskap er det ikke noe problem! Anonymous poster hash: b368f...0c8
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #12 Skrevet 15. november 2015 Ja, pasta er farlig å spise dagen derpå, om man ikke kjøler den ned raskt. Den skal ikke stå på kjøkkenbenken i tre timer med 20 grader i lufttemperatur, for så å settes til kjøling. Settes maten til kjøling i kjøleskap er det ikke noe problem! Anonymous poster hash: b368f...0c8 Ikke pasta ER farlig, men pasta KAN VÆRE farlig. Ikke bli hysterisk. Anonymous poster hash: 9ae5c...c1a
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #13 Skrevet 15. november 2015 Ok, her har jeg gått glipp av noe. Hvorfor kan pasta være farlig? Anonymous poster hash: 1d674...6c5
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #14 Skrevet 15. november 2015 Tenker at lenge du gjennomsteker lasanjaen igjen dreper du alle potensielt farlige bakterier Anonymous poster hash: 58dbf...9c8
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #15 Skrevet 15. november 2015 Ok, her har jeg gått glipp av noe. Hvorfor kan pasta være farlig? Anonymous poster hash: 1d674...6c5 pasta er fin mat for bakterier, som formerer seg raskt i rette miljøer, som fx lunka og fuktig pasta. Disse bakteriene kan i store mengder gi sykdom. Det som er enda farligere er toksinene(giftstoffene) som disse bakteriene produserer. Som #14 feilaktig påstår her at det er nok å gjennomvarme maten, det stemmer ikke. For toksinene overlever koking så gjennomvarming hjelper ikke det spøtt mot de. Anonymous poster hash: b368f...0c8
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #16 Skrevet 15. november 2015 Tenker at lenge du gjennomsteker lasanjaen igjen dreper du alle potensielt farlige bakterierAnonymous poster hash: 58dbf...9c8 tenk igjen, bakteriene produserer toksiner, disse overlever koking, og kan virkelig gjøre deg syk! Anonymous poster hash: b368f...0c8
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #17 Skrevet 15. november 2015 Tenker at lenge du gjennomsteker lasanjaen igjen dreper du alle potensielt farlige bakterier Anonymous poster hash: 58dbf...9c8 Det er 100 % feil når det gjelder akkurat ris og pasta. Her har du en link: http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymous poster hash: 5b7e0...4b9
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #18 Skrevet 15. november 2015 Ok, her har jeg gått glipp av noe. Hvorfor kan pasta være farlig? Anonymous poster hash: 1d674...6c5 pasta er fin mat for bakterier, som formerer seg raskt i rette miljøer, som fx lunka og fuktig pasta. Disse bakteriene kan i store mengder gi sykdom. Det som er enda farligere er toksinene(giftstoffene) som disse bakteriene produserer. Som #14 feilaktig påstår her at det er nok å gjennomvarme maten, det stemmer ikke. For toksinene overlever koking så gjennomvarming hjelper ikke det spøtt mot de. Anonymous poster hash: b368f...0c8 Måtte lese litt, og det er virkelig noe jeg har oversett i livet. Har heldigvis gode rutiner på lagring av mat og putter alt kjølig så fort som mulig, men jeg visste ikke at noen sporer fra en lasagne kunne gi så alvorlige konsekvenser! Legger ved en link som er veldig interessant. De som ikke er redd for ris og pasta som er lagret for lenge i romtemperatur bør virkelig lese denne!! http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymous poster hash: 1d674...6c5
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #19 Skrevet 15. november 2015 Tenker at lenge du gjennomsteker lasanjaen igjen dreper du alle potensielt farlige bakterier Anonymous poster hash: 58dbf...9c8 Det er 100 % feil når det gjelder akkurat ris og pasta. Her har du en link: http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymous poster hash: 5b7e0...4b9 Sorry, jeg dobbelpostet. Oppdaterte ikke linken her etter at jeg leste samme artikkel. Men den bør leses av alle! Anonymous poster hash: 1d674...6c5
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #20 Skrevet 15. november 2015 Tenker at lenge du gjennomsteker lasanjaen igjen dreper du alle potensielt farlige bakterier Anonymous poster hash: 58dbf...9c8 Det er 100 % feil når det gjelder akkurat ris og pasta. Her har du en link: http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymous poster hash: 5b7e0...4b9 Ok, lærte noe nytt. Men i artikkelen står det at det er greit så lenge maten ikke har stått lenge ute romtemperert. Den angir en grense på 4 - 6 timer. Anonymous poster hash: 58dbf...9c8
Anonym bruker Skrevet 15. november 2015 #21 Skrevet 15. november 2015 Tenker at lenge du gjennomsteker lasanjaen igjen dreper du alle potensielt farlige bakterier Anonymous poster hash: 58dbf...9c8 Det er 100 % feil når det gjelder akkurat ris og pasta. Her har du en link: http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Anonymous poster hash: 5b7e0...4b9 Ok, lærte noe nytt. Men i artikkelen står det at det er greit så lenge maten ikke har stått lenge ute romtemperert. Den angir en grense på 4 - 6 timer. Anonymous poster hash: 58dbf...9c8 Det stemmer, og hvis du leser det som er svart lengre opp, så er det også sagt flere ganger. Ikke akkurat tidsangivelsen, men det at det må kjøles ned raskt og i kjøleskapet så fort som mulig. Anonymous poster hash: 5b7e0...4b9
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå