Anonym bruker Skrevet 20. oktober 2015 #1 Skrevet 20. oktober 2015 Her bruker vi bare kjøttdeig, spagetti og toro spagettisaus, men ser at vi har det så ofte nå at vi burde gjøre det sunnere Anonymous poster hash: c1046...a5c
steinbukk30 Skrevet 20. oktober 2015 #2 Skrevet 20. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder.
BøllefrøOgBolla Skrevet 20. oktober 2015 #4 Skrevet 20. oktober 2015 Bytt kjøttdeig med karbonadedeig eller annen mager type. Bruk fullkornspasta. Lag saus selv av tomatpurre, tomater, løk, gulrot og selleri - smaker MYE bedre og er bedre for kroppen 😃
Anonym bruker Skrevet 20. oktober 2015 #5 Skrevet 20. oktober 2015 Fullkornspasta, revne gulrøtter, løk, selleri, squash, friske urter, tomater og gjerne litt fløte eller ost i sausen. Anonymous poster hash: af7dd...0ed
TPK Skrevet 20. oktober 2015 #6 Skrevet 20. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder. Samme her. Kan også ha sjampinjong, litt erter eller paprika i sausen.
Gemini77 Skrevet 20. oktober 2015 #7 Skrevet 20. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder. Det er min oppskrift! Barna elsker den. La sausen gjerne småkoke i 1 time.
3 i april Skrevet 20. oktober 2015 #8 Skrevet 20. oktober 2015 Bruker karbonadedeig. Av grønnsaker bruker jeg : hvitløk, chily,løk,paprika,gulerot,aubergine og minimais. Lager saus av hermetiske tomater. Bruker alltid fullkornspasta. Serverer med grove hvitløks baguetter og salat. Dette liker ungene og det er en grei måte og få masse grønnsaker i ungene 😊
Anonym bruker Skrevet 21. oktober 2015 #9 Skrevet 21. oktober 2015 Fullkornsspaghetti her også. Sausen består av to pakker knuste tomater (dem med hvitløk i), to store løk, to store gulrøtter, noen ganger meget finhakket kål el kinakål, ofte noen snittede champignoner og en bukett persille. Dette tilsettes fire hekto brunet kjøtt. Der kan du jo velge karbonadedeig hvis du vil unngå fett, det er "renere" kjøtt enn vanlig kjøttdeig. Anonymous poster hash: 8810f...8ec
Anonym bruker Skrevet 21. oktober 2015 #10 Skrevet 21. oktober 2015 Vi bruker fullkornpasta,karbonadedeig, hakket løk,hvitløk,paprika, tomater og squash. Hvis jeg har bruker jeg gjerne litt gulrot, mais og chilli også. Salt,pepper, oregano og basilikum. Anonymous poster hash: 4aeec...756
Anonym bruker Skrevet 21. oktober 2015 #11 Skrevet 21. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder. Det er min oppskrift! Barna elsker den. La sausen gjerne småkoke i 1 time. 1 time? Hvis jeg har så god tid, så lager jeg heller noe annet. Når vi har kjøttdeig og pasta så er det for vi har dårlig tid. Anonymous poster hash: 7d848...566
Frida_22 Skrevet 21. oktober 2015 #12 Skrevet 21. oktober 2015 Bruk karbonadedeig, og fullkorns/fiberpasta. Bruker dolmio-glass eller lignende som jeg tar 1-2 finrevne gulrøtter i, og lar koke med sausen mens spaghettien er i vannet. Tilsetter også1-2 spiseskjeer olivenolje i sausen, da jeg syns karbonadedeigen kan være tørr.
Gemini77 Skrevet 21. oktober 2015 #13 Skrevet 21. oktober 2015 (endret) Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder.Det er min oppskrift! Barna elsker den. La sausen gjerne småkoke i 1 time. 1 time? Hvis jeg har så god tid, så lager jeg heller noe annet. Når vi har kjøttdeig og pasta så er det for vi har dårlig tid. Anonymous poster hash: 7d848...566 Går an å lage sausen en dag man har tid og fryse ned skjønner du.. Eller la den stå å putre når man henter/leverer og gjør andre ting. Kjøttdeig og pasta trenger ikke være en usunn middag med ferdigglass og kjøttdeig. Vi bruker alltid fersk fullkornspasta, karbonadedeig, hjemmelaget tomatsaus, med tilsatt ferske urter. Så her er ikke det nødvendigvis hurtigmat. Med mindre jeg har masse saus i fryseren som jeg har lagd tidligere og slenger sammen når vi har dårlig tid. Forøvrig har vi masse gulrot i sausen og den trenger tid til å bli mør. Endret 21. oktober 2015 av Gemini77
Frida_22 Skrevet 21. oktober 2015 #14 Skrevet 21. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder.Det er min oppskrift! Barna elsker den. La sausen gjerne småkoke i 1 time. 1 time? Hvis jeg har så god tid, så lager jeg heller noe annet. Når vi har kjøttdeig og pasta så er det for vi har dårlig tid. Anonymous poster hash: 7d848...566 Går an å lage sausen en dag man har tid og fryse ned skjønner du.. Eller la den stå å putre når man henter/leverer og gjør andre ting. Kjøttdeig og pasta trenger ikke være en usunn middag med ferdigglass og kjøttdeig. Vi bruker alltid fersk fullkornspasta, karbonadedeig, hjemmelaget tomatsaus, med tilsatt ferske urter. Så her er ikke det nødvendigvis hurtigmat. Med mindre jeg har masse saus i fryseren som jeg har lagd tidligere og slenger sammen når vi har dårlig tid. Forøvrig har vi masse gulrot i sausen og den trenger tid til å bli mør. Hvorfor mener du at ferdigglass er usunt? Dyrere - ja, kanskje, men ikke usunt... Eks innholdet i dolmio classico er: Tomater (73%), tomatpuré (12%) løk, sitronsaft, sukker, maisstivelse, salt, solsikkeolje, basilikum (0.3%), hvitløk, persille, krydderurt, krydder. Og er fersk pasta nødvendigvis bedre eller mer næringsrik enn tørket?
Anonym bruker Skrevet 21. oktober 2015 #15 Skrevet 21. oktober 2015 Vi laget god saus selv, med selleri, gulrot, løk, hvitløk og tomat. Kanskje litt sitronsaft , litt salt og pepper. Kjempegodt. Barna elsker det. Jeg liker å ha litt sopp ved siden av og. Pluss Fullkornspasta. Uten kjøtt her Anonymous poster hash: 517a8...026
Anonym bruker Skrevet 21. oktober 2015 #16 Skrevet 21. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder.Det er min oppskrift! Barna elsker den. La sausen gjerne småkoke i 1 time. 1 time? Hvis jeg har så god tid, så lager jeg heller noe annet. Når vi har kjøttdeig og pasta så er det for vi har dårlig tid. Anonymous poster hash: 7d848...566 Går an å lage sausen en dag man har tid og fryse ned skjønner du.. Eller la den stå å putre når man henter/leverer og gjør andre ting. Kjøttdeig og pasta trenger ikke være en usunn middag med ferdigglass og kjøttdeig. Vi bruker alltid fersk fullkornspasta, karbonadedeig, hjemmelaget tomatsaus, med tilsatt ferske urter. Så her er ikke det nødvendigvis hurtigmat. Med mindre jeg har masse saus i fryseren som jeg har lagd tidligere og slenger sammen når vi har dårlig tid. Forøvrig har vi masse gulrot i sausen og den trenger tid til å bli mør. Hvorfor mener du at ferdigglass er usunt? Dyrere - ja, kanskje, men ikke usunt... Eks innholdet i dolmio classico er: Tomater (73%), tomatpuré (12%) løk, sitronsaft, sukker, maisstivelse, salt, solsikkeolje, basilikum (0.3%), hvitløk, persille, krydderurt, krydder. Og er fersk pasta nødvendigvis bedre eller mer næringsrik enn tørket? Fersk og tørket pasta har samme næringsstoffer. Hvilken som er best er en smakssak. Sauser på glass har god kvalitet, men som du ser av ingredienslista: ingen andre grønnsaker enn tomater. Du kan spe på med mye mer! Anonymous poster hash: 8810f...8ec
Gemini77 Skrevet 22. oktober 2015 #17 Skrevet 22. oktober 2015 Fullkornspasta, karbonadedeig, revne gulrøtter, llk, hvitløk, bokstomater og krydder.Det er min oppskrift! Barna elsker den. La sausen gjerne småkoke i 1 time. 1 time? Hvis jeg har så god tid, så lager jeg heller noe annet. Når vi har kjøttdeig og pasta så er det for vi har dårlig tid. Anonymous poster hash: 7d848...566 Går an å lage sausen en dag man har tid og fryse ned skjønner du.. Eller la den stå å putre når man henter/leverer og gjør andre ting. Kjøttdeig og pasta trenger ikke være en usunn middag med ferdigglass og kjøttdeig. Vi bruker alltid fersk fullkornspasta, karbonadedeig, hjemmelaget tomatsaus, med tilsatt ferske urter. Så her er ikke det nødvendigvis hurtigmat. Med mindre jeg har masse saus i fryseren som jeg har lagd tidligere og slenger sammen når vi har dårlig tid. Forøvrig har vi masse gulrot i sausen og den trenger tid til å bli mør. Hvorfor mener du at ferdigglass er usunt? Dyrere - ja, kanskje, men ikke usunt... Eks innholdet i dolmio classico er: Tomater (73%), tomatpuré (12%) løk, sitronsaft, sukker, maisstivelse, salt, solsikkeolje, basilikum (0.3%), hvitløk, persille, krydderurt, krydder. Og er fersk pasta nødvendigvis bedre eller mer næringsrik enn tørket? Angående næringsinnholdet i tørket fullkornspasta i forhold til fersk fullkornspasta vet jeg ikke, men vi liker den ferske bedre. Angående saus så liker jeg mat hvor jeg vet akkurat hva som er oppi det. Bruker derfor ikke saus på glass. Sukker og stivelse er unødvendig i sausen. I tillegg er det som en annen nevnte, ikke andre grønnsaker enn tomater. Jeg bruker masse gulrøtter i susen, og også noenganger stangselleri.
Anonym bruker Skrevet 22. oktober 2015 #18 Skrevet 22. oktober 2015 Du har fått masse gode forslag. Men husk å ha rikelig med salat (salat, tomat, agurk, paprika) p tallerkenen i tillegg. Tallerkenen skal i utgangspunktet deles i tre: en dredjedel salat, en tredjedel pastasaus og en tredjedel spagetti. Anonymous poster hash: e43ba...074
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå