Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #1 Skrevet 13. oktober 2015 Hva har dere i først ? Skal bruke høyrygg som kjøtt. Også litt forskjellig grønnsaker. Hvor lenge koke hver ting ? Anonymous poster hash: b82aa...608
MarianeA Skrevet 13. oktober 2015 #2 Skrevet 13. oktober 2015 Jeg koker kjøttet først, gjerne med bein, fett og alt slik at det blir god kraft. Minst et par timer. Så tar jeg opp kjøttet deler i små biter har tilbake i kraften sammen med poteter,gulrøtter,kålrot og purre. Nam.
TPK Skrevet 13. oktober 2015 #3 Skrevet 13. oktober 2015 Jeg bruker svineknoke. Koker hele knoken med ben, svor og fett i minst 1,5 time, gjerne 3. Tar den ut og har i oppdelte grønnsaker (potet, gulrot, kålrot, purre, søtpotet, evt brokkoli og blomkål). Koker grønnsakene til de er møre, har opp igjen kjøttet som jeg har renset og delt (skjært av benet/fettet), koker fem min tul. Salt og pepper til slutt.
Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #4 Skrevet 13. oktober 2015 Jeg koker kjøttet først, gjerne med bein, fett og alt slik at det blir god kraft. Minst et par timer. Så tar jeg opp kjøttet deler i små biter har tilbake i kraften sammen med poteter,gulrøtter,kålrot og purre. Nam.Går det an å dele opp kjøttet , koke det i ca 2 timer. Også putte oppi grønnsakene ? Men det er noe sånn jeg har gjort det før. Hvor lenge bør grønnsakene koke ?Hi Anonymous poster hash: b82aa...608
Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #5 Skrevet 13. oktober 2015 Koker kjøttet alene til det er helt mørt, skummer av litt underveis. Så tilsetter jeg grønnsakene og koker til godt møre, i tillegg til poteter, gulrot, kålrot og purre må jeg ha persillerot i, det er det som skaper den gode lukten i hele huset Anonymous poster hash: e9741...ed6
Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #6 Skrevet 13. oktober 2015 Jeg starter med å brune kjøttet og steke det ferdig og deler det i passe terninger. Så koker jeg kuttede grønnsaker nesten ferdig, før jeg tar i bruning (brunet smør og mel). På slutten av koketiden putter jeg kjøtt og evt pølser og smaker til med krydder, husk å ta med kraften fra kjøttet. Anonymous poster hash: 54c7e...3a8
MarianeA Skrevet 13. oktober 2015 #7 Skrevet 13. oktober 2015 Grønnsakene kokes til passe konsistens...noen liker lapskaus som en "grøt" med alt kokt sammen, men jeg liker at grønnsakene er litt hele hvis du skjønner. Men ca 30 minutter er passe.
Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #8 Skrevet 13. oktober 2015 Bare les noen oppskrifter og trekk ut det du liker best fra alle, også lager du din versjon Funker alltid. http://mat.tv3.no/oppskrifter/hellstrom-rydder-opp-hjemme/hellstroms-lys-lapskaus http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lapskaus/ https://www.rema.no/oppskrifter/hjemmelaget-brun-lapskaus/REC-60011 http://www.stabburet.no/Knallgode-ideer/Anledning/Hoestmat/Hjemmelaget-lapskaus Anonymous poster hash: e9741...ed6
Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #9 Skrevet 13. oktober 2015 Jeg koker kjøttet først, gjerne med bein, fett og alt slik at det blir god kraft. Minst et par timer. Så tar jeg opp kjøttet deler i små biter har tilbake i kraften sammen med poteter,gulrøtter,kålrot og purre. Nam.Hvilket kjøtt bruker du? Anonymous poster hash: a8eb2...0a1
Anonym bruker Skrevet 13. oktober 2015 #10 Skrevet 13. oktober 2015 Kjøttet brunes først og så hiver jeg kjøttet og grønnsakene i en kjele og koker til alt er passe mørt. Sammen med en skvett vann og krydder. Uten å brune kjøttet blir det vel ganske tam smak på lapskausen? Kokt kjøtt smaker jo bare vassent. Anonymous poster hash: 1eaf9...da8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå