Gå til innhold

Boller uten egg


Anbefalte innlegg

Skrevet

Bor det noe godt da?

 

Har fri og tenkte å bake boller, men mangler egg. Noen som vet om bollene blir tunge og ikke gode når man ikke bruker egg i deigen?

 

Anonymous poster hash: b55f4...36b

Skrevet

Test denne:

 

250 gr melis
300 gr smør(margarin )
1 liter melk - Kokes opp og avkjøles til fingervarm.
100 gr gjær(2 pk )
1 ts kardemomme
ca 1 1/2 kg hvetemel
Blandes i -- PASS PÅ MELMENGDEN !!!
Trill ut boller med en gang, pensle med egg og sett til heving ca 1 time.

Stekes midt i ovnen ved 250 gr C i 7-10 min

Tilsett rosiner i væsken under avkjølingen hvis du vil ha rosinboller...
DISSE BLIR LIKE LUFTIGE SOM DE BUTIKKKJØPTE OG ER LIKE GODE ETTER FRYSING

 

Blir like luftig som de man kjøper hos bakeriet :) (OBS: blir ca 60 boller!)



Anonymous poster hash: ee6a9...af9
Skrevet

Jeg baker aldri boller med egg

 

Anonymous poster hash: 19b16...8b6

Skrevet

De fleste bolleoppskrifter er uten egg så det går helt fint!

Skrevet

Egg i bollene???

Egg i gjærbakst er vel ikke så revolusjonerende? Jeg baker 'verdens beste' boller MED egg, og nå skal jeg prøve uten.

 

Takk for svar, alle sammen.

 

Anonymous poster hash: b55f4...36b

Skrevet

Jeg bruker aldri egg i bollene, annet enn til å pensle med, og har mange ganger fått høre at jeg har "verdens beste boller". Null problem å pensle med vann eller melk i stedet, hvis man vil.



Anonymous poster hash: 2cb32...fd7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...