Gå til innhold

Bakepulver i brød. Funker det like bra?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som gjær? Er det noen justeringer man må gjøre i forhold til oppskrift når man skal bytte ut gjær med bakepulver? :)

 

Anonymous poster hash: 8d513...0c9

Fortsetter under...

Skrevet

Nei

 

Anonymous poster hash: 5d2fc...ab4

Skrevet

Nei, bakepulverbrød er ei trist affære. Scones går an til ei viss grad.

Skrevet

Nei, du kan ikke bake brød med bakepulver.

 

Du kan bake scones da, men de er bare gode helt ferske og er ubrukelig i morgen.

 

Anonymous poster hash: b5d92...3a6

Skrevet

Tja, jeg har bodd i Irland og der er det ganske vanlig å spise brød bakt med bakepulver/bikarbonat.

 

Søk opp oppskrifter på "soda bread" du. Her er en fra BBC.

 

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/irishsodabread_67445

 

Du må bruke "buttermilk" (kulturmelk el. lignende), da syren i melken på en måte aktiverer bakepulveret.

 

Fordelen med slike brød er at de er raske å lage, fordi de ikke trenger å heve.

 

Anonymous poster hash: 123fe...449

Skrevet

Har smakt det.  Det går an når brødet er nysteikt, men smakar ikkje godt seinare.  Det vert ein heilt annan smak.

Annonse

Skrevet

Tja, jeg har bodd i Irland og der er det ganske vanlig å spise brød bakt med bakepulver/bikarbonat.

 

Søk opp oppskrifter på "soda bread" du. Her er en fra BBC.

 

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/irishsodabread_67445

 

Du må bruke "buttermilk" (kulturmelk el. lignende), da syren i melken på en måte aktiverer bakepulveret.

 

Fordelen med slike brød er at de er raske å lage, fordi de ikke trenger å heve.

 

Anonymous poster hash: 123fe...449

Kan det være eit natronbrød? Sidan ein brukar natron til sur mjølk og bakepulver til søtmelk?

http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/type-bakst/ekstra-grove-brod/irsk-natronbrod/

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...