Anonym bruker Skrevet 18. august 2015 #1 Skrevet 18. august 2015 Har kjøpt en pakke sammalt rugmel og ser det står en oppskrift på brød på pakken. Men der står det man skal kombinere et halvt kilo rugmel og et halvt med hvetemel. Det blir vel ikke særlig sunt? Kan jeg bruke bare rugmel istedenfor? Anonymous poster hash: 27315...1c6
Anonym bruker Skrevet 18. august 2015 #2 Skrevet 18. august 2015 Tja, bare rug gir nok antageligvis et veldig tungt og kompakt brød. Det er en grunn til at det skal blandes med hvetemel. Anonymous poster hash: e0649...790
Anonym bruker Skrevet 18. august 2015 #3 Skrevet 18. august 2015 Tja, bare rug gir nok antageligvis et veldig tungt og kompakt brød. Det er en grunn til at det skal blandes med hvetemel. Anonymous poster hash: e0649...790 Men du kan jo bruke grov/sammalt hvete i stedet for, fint hvetemel da... Anonymous poster hash: e0649...790
Anonym bruker Skrevet 18. august 2015 #4 Skrevet 18. august 2015 Det er helt mulg å bake brød med bare rugmel, men da er det oftest av typen dansk, finsk eller russisk rugbrød. Altså mørke, surdeigsheva brød som bruker flere dager på å bli klare til steking. Det finns også raskere oppskrifter, men personlig synes jeg at smaken blir best hvis rugdeigen får god tid til å utvikle seg. Søk på "all rye bread recipe / 100 % rye bread" så finner du oppskrifter. Anonymous poster hash: f730e...fbe
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå