Gå til innhold

Går det an å bake brød bare med rugmel?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har kjøpt en pakke sammalt rugmel og ser det står en oppskrift på brød på pakken. Men der står det man skal kombinere et halvt kilo rugmel og et halvt med hvetemel. Det blir vel ikke særlig sunt? Kan jeg bruke bare rugmel istedenfor?

 

Anonymous poster hash: 27315...1c6

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tja, bare rug gir nok antageligvis et veldig tungt og kompakt brød. Det er en grunn til at det skal blandes med hvetemel.



Anonymous poster hash: e0649...790
Skrevet

 

Tja, bare rug gir nok antageligvis et veldig tungt og kompakt brød. Det er en grunn til at det skal blandes med hvetemel.

 

Anonymous poster hash: e0649...790

 

Men du kan jo bruke grov/sammalt hvete i stedet for, fint hvetemel da...

 

Anonymous poster hash: e0649...790

Skrevet

Det er helt mulg å bake brød med bare rugmel, men da er det oftest av typen dansk, finsk eller russisk rugbrød. Altså mørke, surdeigsheva brød som bruker flere dager på å bli klare til steking.

 

Det finns også raskere oppskrifter, men personlig synes jeg at smaken blir best hvis rugdeigen får god tid til å utvikle seg.

Søk på "all rye bread recipe / 100 % rye bread" så finner du oppskrifter.

 

Anonymous poster hash: f730e...fbe

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...