Gå til innhold

Har hengt meg helt opp i dette med at pasta/ris kan bli giftig i romtemp. Vennligst bank litt fornuft inn i meg!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Stekte lasagne i går. Restene ble stående til avkjøling på benken i fire timer før jeg syntes den var lunken nok til å sette inn i kjøleskapet.

Skulle ha resten til middag i dag, men nå har jeg fått en guffen tanke om at den nok ble stående litt vel lenge på benken. Tenk om det ble oppblomstring av de skumle pastabakteriene? Si at jeg tar feil og er overhysterisk! Ville du varmet opp og spist i dag?

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er bare å spise. Vi kaster alt for mye mat i Norge, som det fint går an å spise. Lukt på det, ta en liten smak. Det eneste du skal være forsiktig med er skalldyr. De må oppbevares riktig, eller så har jeg spist rester som har stått ved sidenav komfyren neste dag.

 

Anonymous poster hash: ce94a...67a

Skrevet

Du er hysterisk. Spis!

 

Anonymous poster hash: d5015...fad

Skrevet

Hadde kastet dt...

 

Anonymous poster hash: b62b5...3e6

Skrevet

Det er bare å spise. Vi kaster alt for mye mat i Norge, som det fint går an å spise. Lukt på det, ta en liten smak. Det eneste du skal være forsiktig med er skalldyr. De må oppbevares riktig, eller så har jeg spist rester som har stått ved sidenav komfyren neste dag.

 

Anonymous poster hash: ce94a...67a

Jeg er i utgangspunktet enig med deg og vi kaster svært lite mat her i huset.

Men den giften som kan produseres i pasta i romtemp kan ikke luktes eller merkes på smak. Du vet ikke om du har fått det i deg før du evt ligger der med organsvikt.

Jeg er vel hysterisk og burde bare gafle det i meg..

Takk for svar! Hi

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

Gjest Darwinia:-)
Skrevet

Enig at det kastes for mye mat, men å bruke det som unskyldning for å spise mat som KAN være bedervet blir litt søkt. Jeg anser ikke meg selv for å være hysterisk (er ikke redd for å spise mat som har passert best før datoen) men akkurat ris og pasta skal man være forsiktig med. Jeg hadde IKKE spist pasta som hadde stått i romtemperatur i 4 (!) timer.

Skrevet

Jeg hadde ikke spist det



Anonymous poster hash: 5582d...c46
Skrevet

Enig at det kastes for mye mat, men å bruke det som unskyldning for å spise mat som KAN være bedervet blir litt søkt. Jeg anser ikke meg selv for å være hysterisk (er ikke redd for å spise mat som har passert best før datoen) men akkurat ris og pasta skal man være forsiktig med. Jeg hadde IKKE spist pasta som hadde stått i romtemperatur i 4 (!) timer.

Takk. Det er akkurat det jeg tenker også. Det hjelper jo ikke å gjennomvarme det heller!

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

Skrevet

Hadde ikke kastet helt fin lasagne pga litt paranoia.

 

Anonymous poster hash: 7b8d7...2d1

Skrevet

Hæ?? Gift i ris og pasta?? Aldri hørt om, heller aldri hørt om noen som har fått organsvikt! Jeg har ofte glemt ris på benken og satt den i kjøleskapet på kvelden for så å spise den dagen etter. Jeg lever i beste velgående!

 

Anonymous poster hash: 80600...bd9

Skrevet

Hva er det som skal til for at denne oppblomstringen av bakterier skal skje da?

Jeg har spist såpass gammel pasta og ris mange ganger, altså mange mange ganger. Og det har ofte stått framme mer enn fire timer i tillegg. Noen ganger natten over. Jeg elsker pasta som har stått og blitt sånn klebrig :P en av mine laster. Men at det skulle være så alvorlig farlig har rett og slett gått meg hus forbi...

Skrevet

Dette er det faktisk ganske få som vet, men det er likevel sant! Selv om det ikke har skjedd med så mange ville jeg likevel ikke tatt sjansen!

 

4 timer er vel på grensa, men keg ville ikke tatt sjansen når man faktisk kan dø av det, og det veldig akutt! Ville ikke funnet på å gitt det til barna mine heller!

 

Jeg er ikke hysterisk! Å spise mat som har gått ut på dato gjør meg ingenting! Men pasta og ris er jeg forsiktig med!!!

 

Anonymous poster hash: b62b5...3e6

Skrevet

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...



Anonymous poster hash: bc3e8...b39
Skrevet

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...

 

Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Er du dum? Det KAN være dødelig, og det ville ikke jeg tatt sjansen på!!

 

Anonymous poster hash: b62b5...3e6

Skrevet

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Er du dum? Det KAN være dødelig, og det ville ikke jeg tatt sjansen på!! Anonymous poster hash: b62b5...3e6

Ikke i køpet av fire timer nei!!! To døgn, JA!

Gjest Darwinia:-)
Skrevet

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...

 

Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Det er INGEN her som har sagt at det er dødelig etter 4 timer. Hvor i all verden har du lest det? Pasta må lagres i romtemperatur i flere dager før det blir potensielt dødelig. Men magebesvær kan inntreffe så tidlig som etter 6 timer. Og magebesvær er vel ikke noe å trakte etter, synes du?

Skrevet

 

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Er du dum? Det KAN være dødelig, og det ville ikke jeg tatt sjansen på!! Anonymous poster hash: b62b5...3e6
Ikke i køpet av fire timer nei!!! To døgn, JA!

Du tar dessverre feil. I romtemp skjer vekst veldig raskt. Skal bare få timer til hvis man er uheldig. Du får Google det så ser du.

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

Skrevet

 

 

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Er du dum? Det KAN være dødelig, og det ville ikke jeg tatt sjansen på!! Anonymous poster hash: b62b5...3e6
Ikke i køpet av fire timer nei!!! To døgn, JA!
Du tar dessverre feil. I romtemp skjer vekst veldig raskt. Skal bare få timer til hvis man er uheldig. Du får Google det så ser du.

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

Leste du lenkene over her eller? Google er ikke alltid din beste venn...

 

Anonymous poster hash: d5015...fad

Skrevet

Hadde ikke kastet helt fin lasagne pga litt paranoia.

 

Anonymous poster hash: 7b8d7...2d1

Hehe, nei, du har rett. Men nå som jeg vet om muligheten, så kan jeg ikke la være å tenke i de baner! Burde aldri ha lest den artikkelen...

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

Skrevet

 

 

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Er du dum? Det KAN være dødelig, og det ville ikke jeg tatt sjansen på!! Anonymous poster hash: b62b5...3e6
Ikke i køpet av fire timer nei!!! To døgn, JA!

Du tar dessverre feil. I romtemp skjer vekst veldig raskt. Skal bare få timer til hvis man er uheldig. Du får Google det så ser du. Anonymous poster hash: 251a4...026

På google står det at de som har dødd pga det her (altså rapportert dødsfall) har spist mat som har stått fremme i flere døgn. Maten skal holde seg godt i mellom 4-6 timer. Regner med det er god margin.

Skrevet (endret)

Det har eg gjort mange gonger, utan å bli sjuk.  Vi får altid restar av lasagnen, og det tek fort 3 - 4timar frå den kjem or ovnen og til den er kald nok for kjøleskapet.  Dei tilfella der folk har vorte alvorleg sjuke, så har pastaen stått framme i over eit døgn.

Endret av soleia
Skrevet

Jeg tok til meg denne kunnskapen for flere år siden, og passer på å kjøle ned innen 4-6 timer. Lasagne står likevel ofte fram i fire timer her, og vi har aldri fått magebesvær av fire timer. Jeg er mer bastant på seks timer.

 

Anonymous poster hash: 8aa97...3d2

Skrevet

 

 

 

omg... Snakk om å være hysterisk.. At så mange er enig i at fire timer på benken er dødelig er virkelig skremmende lesning...Anonymous poster hash: bc3e8...b39

Er du dum? Det KAN være dødelig, og det ville ikke jeg tatt sjansen på!! Anonymous poster hash: b62b5...3e6
Ikke i køpet av fire timer nei!!! To døgn, JA!

Du tar dessverre feil. I romtemp skjer vekst veldig raskt. Skal bare få timer til hvis man er uheldig. Du får Google det så ser du.

 

Anonymous poster hash: 251a4...026

 

Dette fann eg då eg googla, frå forskning.no :

 

Så hvor lenge er det trygt å lagre slike typer matvarer ved romtemperatur? Alt taler for at det går utmerket i alle fall 4-6 timer, og i de tilfellene hvor det har vært rapportert dødsfall har maten vært lagret ved over 12-14 °C i mer enn 2 døgn.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...