Gå til innhold

Jeg trenger ditt aller beste tips før jeg tegner kjøkken!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Høyskap med stekeovn og micro, skuff under vask, stor kokeøy med mange sitteplasser, en vegg med høyskap og ikke overskap ellers. To farger på dørene, mørkere på høyskapene enn på resten.



Anonymous poster hash: 8b09e...28f

Mitt beste tips er at dere tenker skikklig gjennom hvordan dere bruker kjøkkenet. Skal det være et sted dere jobber flere timer om dagen? Skal det også være et allrom? Skal dere spise festmiddager der? Baker dere mye? Har dere god oppbevaringsplass andre steder?

 

Anonymous poster hash: a6952...354

Det jeg liker best med vårt kjøkken er at oppvaskemaskinen er hevet opp i arbeidshøyde. Slipper å bøye oss hele tiden når vi skal tømme den og fylle den.

 

Stor vask! Stekeovn og micro i høyskap.

 

Anonymous poster hash: ba89a...ac6

Annonse

Mulighet for å stå på begge sider av benken! Deilig når jeg har barna med som "hjelpere" :) 

Har hesteskoformet kjøkken med liten avstand (<1,5 m) mellom benkene, som skaper en fin flyt i arbeidet når man må multitaske.

 

Store skuffer!  Til kjeler og det som er. 

 

Har også et kjøkken som er lavere enn standard, siden jeg er 1,60 høy. Merker godt forskjellen når jeg lager mat hos andre... 

Liker også vasken som har drypp/tørke-område (hva kaller man den metallplaten egentlig?)

 

Og RETTE skapdører!! :D Forrige hadde pyntelist eller hva det heter. Noe skikkelig herk å vaske, spesielt rundt komfyren. Følte at det var konstant møkkete, selv om jeg vasket skapdørene hver uke :( 

Stikkontaker overalt. Brukes til PC (oppskrifter), mobillading og alt annet kjøkkenrelatert.



Anonymous poster hash: ce01b...8a8

Underlimt vask med avrenning

Uttrekkbar kran

Ovn + micro i arbeidshøyde

Ovn med pyrolysefunksjon

Induksjonsplatetopp

Side-by-side kjøleskap med vann- og isbitdispenser

Halvøy/øy med barstoler

Masse skuffer, spesielt under vasken til ordentlig søppelsortering

Feielist tilkoblet sentralstøvsuger

Skap til kjøkkenmaskin

Ikke heltrebenkeplate selv om det er finest. Det er veldig upraktisk og mye vedlikehold for å holde det pent.

Quooker (eller Hansgrohe Red), blandebatteri som lar deg tappe kokende vann direkte fra kranen! Utrolig praktisk.

 

Anonymous poster hash: 6ba5a...312

Det ville vi aldri valgt. Hva om et barn tar feil og får en brannskade? Synes ikke barnesikringen virket sikker nok. Og får enkelt nok tak i kokende vann uansett med induksjon vannkoker.

 

Anonymous poster hash: 108d5...46f

Det er to ting jeg er spesielt fornøyd med. Vi har mye benkeplass, og planla hvor koketopper og vask er stasjonert for å gi mest mulig sammenhengende benkeplass.

 

En veldig stor vask - istedet for å ha en stor som er delt i to, eller i en liten og en større del. Vår vask har et stort rom.

 

Anonymous poster hash: 9f7ae...4f1

Quooker (eller Hansgrohe Red), blandebatteri som lar deg tappe kokende vann direkte fra kranen! Utrolig praktisk.

 

Anonymous poster hash: 6ba5a...312

Når bruker du det? For å slippe å koke opp vann til poteter osv? 

 

Anonymous poster hash: e61ed...8da

Annonse

Vi flyttet inn i nybygget hus for snart ett år siden, og kjøkkenet var det rommet vi brukte mest tid (og penger) på. Jeg elsker kjøkkenet vårt! Det å ha nok skap/skuffeplass er veldig viktig. Her foretrekker jeg faktisk skuffer fremfor høyskap og overskap, mye mer oversiktelig. Jeg er veldig glad i den store øyen vi har, og at vi ikke har noen overskap. Kokeplaten på øyen er også veldig kjekk, så man ser ut i rommet mens man lager mat, i stede for inn i veggen.

 

Vi har en teknikkvegg og en øy på 3,20 m med skuffer på begge sider med unntak av der vi har to barkrakker. 90 cm koketopp er jeg veldig glad for at vi valgte, det er veldig greit med god plass å ha gryter og kjeler på når man skal lage mat til mange for eks.

Er helt forelsket i matskapet vårt. Det er et høyskap man drar ut og så står alle tørrvarene på rist-hyller. Det er som en luten matbod. Får plass til utrolig mye og så er det veldig oversiktelig og lett å holde orden. Fant kun denne linken til det når jeg googlet, men her ser du konseptet hvis du trykker på det lille bildet ;)

http://www.gratisannonsernorge.com/ads/hthkjkkenskap-med-uttrekk

 

En stor firkantet vask som man får hele stekebrettet til stekeovnene nedi når man trenger å vaske de.

 

Søppelbøtter i skap ved siden av vasken i stede for rett under.

 

To stekeovner - kan ikke skjønne hvordan jeg noensinne har klart meg med en :lol:

Pyrolyseovn er også veldig greit så man slipper å stresse med søl og gris i ovnen.

 

 

 

 

Vi har 4 barn og er i tillegg alltid vertskap for storfamilien til jul o.l. Regner med det fortsetter å bli en del store middager etterhvert som ungene vokser til og gir oss svigerbarn og barnebarn.

 

For oss er det derfor helt gull med koketopp med 6 plater og to stekeovner. Stort kjøleskap er også viktig for oss, selv om vi har både ekstra kjøleskap i kjelleren.



Anonymous poster hash: e8cde...76f

Ja, og mannen kunne vel ikke levd uten innebygget kaffemaskin og vinskap tenker jeg, for de som er glad i kaffe og vin er jo dette supre greier ;) Kaffemaskinen er forsåvidt veldig grei for meg som ikke kan trakte kaffe da jeg ikke drikker det selv :lol: Da kan jeg i det minste servere kaffe til folk jeg får på besøk ;) Vinskapet er jo veldig greit da vinen blir perfekt temperert og at man slipper å ha fæle vinhyller elelrs for å oppevare vinflaskene ;)

 

Vi har 4 barn og er i tillegg alltid vertskap for storfamilien til jul o.l. Regner med det fortsetter å bli en del store middager etterhvert som ungene vokser til og gir oss svigerbarn og barnebarn.

 

For oss er det derfor helt gull med koketopp med 6 plater og to stekeovner. Stort kjøleskap er også viktig for oss, selv om vi har både ekstra kjøleskap i kjelleren.

 

Anonymous poster hash: e8cde...76f

 

Ja, samme her. Vi har stort kjøleskap, men et ekstra kjøleskap i boden nede er GULL når man skal ha mange gjester til jul for eks. Vi hadde 1.juledagsfrokost hos oss sist jul og kunne uten å tenke over plassen, handle inn hauger med jus, melk og pålegg. Vi har også et fryseskap integrert på kjøkkenet i tillegg til en fryseboks i boden. Veldig greit å ha nok kjøle- og fryseplass.

Ovn med pyrolyse, integrert kaffemaskin fra Miele, mye benkeplass og store skuffer. Har også stikkontakter inni høyskapet så vi slipper å ta frem brødrister på benken. Åpner døra og drar ut en skuff så er brødristeren klar :)

Det jeg er mest fornøyd med på vårt kjøkken er arbeidsflyten. Vi har hestesko med halvøy. Halvøya er genial når jeg lager mat da den er 90cm dyp og det er plass til alt jeg bruker og ikke minst kan barna sitte ved halvøya og delta i matlagingen:) Jeg er også veldig fornøyd med å ha et helt kjøleskap og helt fryseskap. Det jeg er minst fornøyd med er koketoppen som bare er 60cm. Når man har induksjon så er det touchpanel som stjeler minst fem cm, i tillegg er det fem cm fra enden av kokeplata og til veggen. Så den er ca 10 mindre enn en frittstående komfyr og det merkes godt. Bruker man en stekepanne eller en litt stor kasserolle kan man nesten ikke bruke plata foran eller bak. Da kommer kasserrollen/stekepanna borti touchpanelet og platene skrur seg av og blinker error. Så bruker man stekepanne pluss en 5liter kasserolle samtidig får man bare brukt to av platene. Så anbefaler å gå for 80 eller 90 cm koketopp.

 

Anonymous poster hash: e4963...522

Vi flyttet inn i nybygget hus for snart ett år siden, og kjøkkenet var det rommet vi brukte mest tid (og penger) på. Jeg elsker kjøkkenet vårt! Det å ha nok skap/skuffeplass er veldig viktig. Her foretrekker jeg faktisk skuffer fremfor høyskap og overskap, mye mer oversiktelig. Jeg er veldig glad i den store øyen vi har, og at vi ikke har noen overskap. Kokeplaten på øyen er også veldig kjekk, så man ser ut i rommet mens man lager mat, i stede for inn i veggen.

 

Vi har en teknikkvegg og en øy på 3,20 m med skuffer på begge sider med unntak av der vi har to barkrakker. 90 cm koketopp er jeg veldig glad for at vi valgte, det er veldig greit med god plass å ha gryter og kjeler på når man skal lage mat til mange for eks.

Er helt forelsket i matskapet vårt. Det er et høyskap man drar ut og så står alle tørrvarene på rist-hyller. Det er som en luten matbod. Får plass til utrolig mye og så er det veldig oversiktelig og lett å holde orden. Fant kun denne linken til det når jeg googlet, men her ser du konseptet hvis du trykker på det lille bildet ;)

http://www.gratisannonsernorge.com/ads/hthkjkkenskap-med-uttrekk

 

En stor firkantet vask som man får hele stekebrettet til stekeovnene nedi når man trenger å vaske de.

 

Søppelbøtter i skap ved siden av vasken i stede for rett under.

 

To stekeovner - kan ikke skjønne hvordan jeg noensinne har klart meg med en :lol:

Pyrolyseovn er også veldig greit så man slipper å stresse med søl og gris i ovnen.

Hvorfor søppelbøtter ved siden av vasken i stedet for under?

 

Anonymous poster hash: 5dc34...911

 

Vi flyttet inn i nybygget hus for snart ett år siden, og kjøkkenet var det rommet vi brukte mest tid (og penger) på. Jeg elsker kjøkkenet vårt! Det å ha nok skap/skuffeplass er veldig viktig. Her foretrekker jeg faktisk skuffer fremfor høyskap og overskap, mye mer oversiktelig. Jeg er veldig glad i den store øyen vi har, og at vi ikke har noen overskap. Kokeplaten på øyen er også veldig kjekk, så man ser ut i rommet mens man lager mat, i stede for inn i veggen.

 

Vi har en teknikkvegg og en øy på 3,20 m med skuffer på begge sider med unntak av der vi har to barkrakker. 90 cm koketopp er jeg veldig glad for at vi valgte, det er veldig greit med god plass å ha gryter og kjeler på når man skal lage mat til mange for eks.

Er helt forelsket i matskapet vårt. Det er et høyskap man drar ut og så står alle tørrvarene på rist-hyller. Det er som en luten matbod. Får plass til utrolig mye og så er det veldig oversiktelig og lett å holde orden. Fant kun denne linken til det når jeg googlet, men her ser du konseptet hvis du trykker på det lille bildet ;)

http://www.gratisannonsernorge.com/ads/hthkjkkenskap-med-uttrekk

 

En stor firkantet vask som man får hele stekebrettet til stekeovnene nedi når man trenger å vaske de.

 

Søppelbøtter i skap ved siden av vasken i stede for rett under.

 

To stekeovner - kan ikke skjønne hvordan jeg noensinne har klart meg med en :lol:

Pyrolyseovn er også veldig greit så man slipper å stresse med søl og gris i ovnen.

Hvorfor søppelbøtter ved siden av vasken i stedet for under?

 

Anonymous poster hash: 5dc34...911

 

Veldig ofte må man da flytte seg dersom man står med vasken og styrer med noe og skal kaste noe samtidig. Er ikke noe jeg tenkte så mye over før et vennepar av oss bygget og fikk anbefalt dette av HTH. Så bare hvor utrolig praktisk det var. HTH anbefalte oss det samme, og det hadde vi allerede tenkt siden vennene våre hadde denne løsningen. Høres kanskje rart ut, men det er mye mer praktisk ;)

Skuffer i stedet for skap nede

Skap med uttrekkbare hyller med kontakter innenfor så du kan ha de elektriske greiene der.

Stekeovn og plater separat - i arbeidshøyde

Pass på at ingen dører krasjer med kjøkkeninnredning. Skyvedører er topp!

Nok strøm til at flere maskiner kan gå samtidig uten probl.

 

Godt arbeidslys under overskapene

 

To store kummer til oppvask mv.

Kran som kan trekkes ut (sånn med "lang ledning a la dusjen)

 

I stedet for trådhyller i hjørneskap - En rett hylle

 

Tenk "arbeidsvei" ifhrt hva som plasseres hvor.

 

Steinplate ved siden av komfyr

 

Vedlikeholdsfri kjøkkenbenk

 

 

 

 



Anonymous poster hash: 4b43d...112

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...