Gå til innhold

Lage lasagna to dager i forveien?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal servere hjemmelaget lasagna til mange på søndag, er travel hele lørdagen/søndag formiddag, og lurte på om jeg kan lage den (minus steking) i morgen kveld?



Anonymous poster hash: e4161...1e4

Fortsetter under...

Skrevet

Det går fint. Kan også steke den, men strø på osten når du varmer den den aktuelle dagen :)

 

Anonymous poster hash: 913a4...60d

Skrevet

Nei. Da må den stekes og fryses. 



Anonymous poster hash: e79a7...698
Skrevet

Den holder seg fint om den får stå i kjøleskap

 

Anonymous poster hash: 0847e...ecd

Skrevet

Nei. Da må den stekes og fryses.  Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

Skrevet

Det går fint, men husk at den må steke lenger og på litt svakere varme siden den er helt kald. Jeg brant meg litt på dette da jeg gjorde det slik en gang. Er vant til at det holder med 25-30 minutter steketid, men det tok ca 45 minutter før hele lasagnen var klar. Vær også obs på at den blir litt tørrere, så tilsett mer væske enn normalt.



Anonymous poster hash: d107f...fce

Annonse

Skrevet

 

Nei. Da må den stekes og fryses.  Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

 

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid. 

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Skrevet

 

 

 

Nei. Da må den stekes og fryses. Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid.

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Da er du syk på sinnet.

Jeg jobber på resturant, der lager vi svære porsjoner lasagne en gang i uka, å varmer opp små stykker etter behov. To dager gammel lasagne hadde blitt regnet som fersk hos oss 😂

 

Anonymous poster hash: 3b50b...b85

Skrevet

 

 

 

Nei. Da må den stekes og fryses. Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid.

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Da er du syk på sinnet.

Jeg jobber på resturant, der lager vi svære porsjoner lasagne en gang i uka, å varmer opp små stykker etter behov. To dager gammel lasagne hadde blitt regnet som fersk hos oss 😂

 

Anonymous poster hash: 3b50b...b85

Skrevet

 

 

Nei. Da må den stekes og fryses.  Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

 

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid. 

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

 

Jåle. 

 

Anonymous poster hash: 4b1ec...6b1

Skrevet

 

 

 

Nei. Da må den stekes og fryses.  Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

 

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid. 

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

 

Jåle. 

 

Anonymous poster hash: 4b1ec...6b1

 

Jålete er jeg ikke - har du sett mine slapsete joggiser jeg bruker femte dagen på rad? Alt man får seg til å si... 

 

Jeg synes bare det er ekkelt. Fryktelig ekkelt. Det er som å spise noe du absolutt ikke liker, samme brekningsfaktor. Selv livretten blir uspiselig om det har stått et par dager, og gir brekninger. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Skrevet

 

 

 

Nei. Da må den stekes og fryses. Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid.

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Da er du syk på sinnet.

Jeg jobber på resturant, der lager vi svære porsjoner lasagne en gang i uka, å varmer opp små stykker etter behov. To dager gammel lasagne hadde blitt regnet som fersk hos oss

 

Anonymous poster hash: 3b50b...b85

 

Syk på sinnet! Det synes jeg var slemt sagt. Sier du det til alle som ikke liker maten din også, bare fordi du synes den er fantastisk god?

 

Og plis, ikke fortell meg hvor du jobber. Selv mcdonalds har ferskere mat enn dere... Det står i det minste i en fryser til det blir brukt - samme dag.

Ikke at det gjør mcdonalds mer appetittelig, bare for å ha det sagt. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Skrevet

 

 

 

 

Nei. Da må den stekes og fryses. Anonymous poster hash: e79a7...698

Feil!

 

Det går helt fint HI. Gjør alt klart, dekk formen til og sett den kjølig, strø på ost når den skal stekes. 220grader, sett formen inn i kald ovn og la den stå til osten er gylden.

 

Jeg lager alltid lasagne en dag eller to før når vi skal ha gjester. Den blir også best da :)

 

Anonymous poster hash: 6eb86...3f4

Feil er det ikke. Jeg kan ikke tenke meg noe så ekkelt som å spise dager-gammel mat. En ustekt lasagne går under dager-gammel mat. Gjelder ikke pålegg før ei ukes tid.

 

Så er det jeg som kommer til deg på søndag, HI, må du for all del IKKE fortelle meg at du har laget den to dager i forveien. En dag hadde vært ok, jeg hadde klart å spise det om jeg bare ikke hadde tenkt så mye på det, men to dager... Jeg brekker meg ved tanken.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Da er du syk på sinnet.

Jeg jobber på resturant, der lager vi svære porsjoner lasagne en gang i uka, å varmer opp små stykker etter behov. To dager gammel lasagne hadde blitt regnet som fersk hos oss 😂

 

Anonymous poster hash: 3b50b...b85

At dere tør!!

 

Anonymous poster hash: be093...db2

Annonse

Skrevet

Du har ikke mye greie på verken mat eller mikrobiologi hvis du mener at to dager er gammelt. Den skal jo dessuten stekes før den serveres.

Skrevet

Du har ikke mye greie på verken mat eller mikrobiologi hvis du mener at to dager er gammelt. Den skal jo dessuten stekes før den serveres.

Akkurat det spiller vel ingen rolle - det gjør det overhodet ikke mindre ekkelt. Og etter to dager vil selvfølgelig bakteriemengden ha vokst, såpass er logisk selv for meg som ikke har peiling på verken mat eller mikrobiologi. Jeg vil maten skal mette meg, jeg vil ikke at bakteriene skal hjelpe til med å mette meg mer enn nødvendig.

 

Det hjelper lite at den skal stekes før servering om den har stått i to dager, tenk på den åpne kjøttdeigen som ligger i forma (eller hva annet slags kjøtt som blir brukt), og pastaplatene som ligger dynket i saus i to dager, saus som blir liggende i to dager... Uuuuuhhhh! Jeg får helt grøsninger bare ved å skrive det. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Skrevet

Kjøttsaus som er kokt før du smeller sammen lasagne... Stakkar deg, du må ha et anstrengt forhold til mat. Du burde aldri spise andre steder enn hjemme iallfall, det er ganske vanlig at mat står mer enn to dager på kjøla på restaurant. Hilsen kokk.

Skrevet

 

Du har ikke mye greie på verken mat eller mikrobiologi hvis du mener at to dager er gammelt. Den skal jo dessuten stekes før den serveres.

Akkurat det spiller vel ingen rolle - det gjør det overhodet ikke mindre ekkelt. Og etter to dager vil selvfølgelig bakteriemengden ha vokst, såpass er logisk selv for meg som ikke har peiling på verken mat eller mikrobiologi. Jeg vil maten skal mette meg, jeg vil ikke at bakteriene skal hjelpe til med å mette meg mer enn nødvendig.

 

Det hjelper lite at den skal stekes før servering om den har stått i to dager, tenk på den åpne kjøttdeigen som ligger i forma (eller hva annet slags kjøtt som blir brukt), og pastaplatene som ligger dynket i saus i to dager, saus som blir liggende i to dager... Uuuuuhhhh! Jeg får helt grøsninger bare ved å skrive det. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

 

Jeg håper du er klar over at dette grenser svært tett opp til sykelighet? Skulle hatt utrolig stor moro av å servere deg mat. :-)

 

Anonymous poster hash: 4b1ec...6b1

Skrevet

Kjøttsaus som er kokt før du smeller sammen lasagne... Stakkar deg, du må ha et anstrengt forhold til mat. Du burde aldri spise andre steder enn hjemme iallfall, det er ganske vanlig at mat står mer enn to dager på kjøla på restaurant. Hilsen kokk.

Så lenge jeg ikke vet det, gjør det ikke noe. Så jeg har ikke et anstrengt forhold til mat - bare mat jeg vet har ligget en stund. Det er ikke noe jeg spør om når jeg spiser ute eller hos andre, eller tenker på i det hele tatt - men vet jeg om det, klarer jeg ikke spise det. Som i dette tilfellet, hvor HI spør om to dager-gammel lasagne er ok. Det ER IKKE ok i mine øyne. Nå vet jeg jo om det, usj! Hadde jeg vært invitert til henne, og hun ikke hadde sagt noe om det, så hadde jeg heller ikke spurt, og jeg hadde spist uten problemer. 

Jeg innser at jeg har et problem, men jeg spiser i hvert fall uten å tenke på hvor gammelt det kanskje er, med mindre jeg er klar over alderen på maten. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Skrevet

 

 

Du har ikke mye greie på verken mat eller mikrobiologi hvis du mener at to dager er gammelt. Den skal jo dessuten stekes før den serveres.

Akkurat det spiller vel ingen rolle - det gjør det overhodet ikke mindre ekkelt. Og etter to dager vil selvfølgelig bakteriemengden ha vokst, såpass er logisk selv for meg som ikke har peiling på verken mat eller mikrobiologi. Jeg vil maten skal mette meg, jeg vil ikke at bakteriene skal hjelpe til med å mette meg mer enn nødvendig.

 

Det hjelper lite at den skal stekes før servering om den har stått i to dager, tenk på den åpne kjøttdeigen som ligger i forma (eller hva annet slags kjøtt som blir brukt), og pastaplatene som ligger dynket i saus i to dager, saus som blir liggende i to dager... Uuuuuhhhh! Jeg får helt grøsninger bare ved å skrive det. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

 

Jeg håper du er klar over at dette grenser svært tett opp til sykelighet? Skulle hatt utrolig stor moro av å servere deg mat. :-)

 

Anonymous poster hash: 4b1ec...6b1

 

Nei, det er jeg ikke klar over! Jeg lever helt fint på den måten :P Men som jeg har skrevet over her, så er ikke dette et hverdagsproblem i det hele tatt. Det er bare når jeg VET hvor gammel maten er, at jeg ikke klarer spise den. At jeg tenker over at den er gammel, i det hele tatt. Mat jeg spiser hvor som helst, tenker jeg ikke det om, jeg lurer ikke (med mindre det er slappe salatblader eller rar smak på maten el.), og jeg spiser uten problemer. Men om jeg veeet at den er to dager gammel... UUUH! 

Jeg vet samboeren min mener jeg er hysterisk fordi jeg ikke liker restemat (middag fra dagen før som er blitt lagret i kjøleskap), og DER har han nok rett - en dag burde jo være i orden, men det er bare ikke det... Unntatt pizza. Det går ned, rester eller ei. Mmm... Pizzabakeren-pizza er faktisk like god dagen etter, som helt fersk, synes jeg. Ikke at dette hadde noe med emnet her å gjøre... Beklager liten avsporing. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Skrevet

Selvsagt kan man spise lasagne som har stått i to dager, du som svarer at det ikke går har jo tydeligvis et litt anstrengt forhold til mat. For de aller fleste går det helt fint å spise den etter to dager. Dersom du ikke visste at den var to dager gammel, ville du aldri kjent det på smaken.

Skrevet

Selvsagt kan man spise lasagne som har stått i to dager, du som svarer at det ikke går har jo tydeligvis et litt anstrengt forhold til mat. For de aller fleste går det helt fint å spise den etter to dager. Dersom du ikke visste at den var to dager gammel, ville du aldri kjent det på smaken.

Smaken, nei... Sett en nylaget lasagne og en to dager gammel lasagne under et mikroskop så kan vi snakke sammen igjen. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Gjest Hercule Poirot
Skrevet

En god del mat er til og med best andre og tredje dagen. 😜

Skrevet

Klart en ville sett bakterier om en hadde sett på det under et mikroskop, men du er klar over at mange bakterier er helt ufarlige ? Tror mange ville ha vært syke dersom det var farlig å spise to dager gammel mat, jeg har gjort det mange ganger og har aldri blitt syk. Så lenge den er riktig oppbevart såklart.

 

Anonymous poster hash: 116e4...c2e

Skrevet

 

 

 

 

 

 

Du har ikke mye greie på verken mat eller mikrobiologi hvis du mener at to dager er gammelt. Den skal jo dessuten stekes før den serveres.

Akkurat det spiller vel ingen rolle - det gjør det overhodet ikke mindre ekkelt. Og etter to dager vil selvfølgelig bakteriemengden ha vokst, såpass er logisk selv for meg som ikke har peiling på verken mat eller mikrobiologi. Jeg vil maten skal mette meg, jeg vil ikke at bakteriene skal hjelpe til med å mette meg mer enn nødvendig.

 

Det hjelper lite at den skal stekes før servering om den har stått i to dager, tenk på den åpne kjøttdeigen som ligger i forma (eller hva annet slags kjøtt som blir brukt), og pastaplatene som ligger dynket i saus i to dager, saus som blir liggende i to dager... Uuuuuhhhh! Jeg får helt grøsninger bare ved å skrive det.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Jeg håper du er klar over at dette grenser svært tett opp til sykelighet? Skulle hatt utrolig stor moro av å servere deg mat. :-)

 

Anonymous poster hash: 4b1ec...6b1

Nei, det er jeg ikke klar over! Jeg lever helt fint på den måten :P Men som jeg har skrevet over her, så er ikke dette et hverdagsproblem i det hele tatt. Det er bare når jeg VET hvor gammel maten er, at jeg ikke klarer spise den. At jeg tenker over at den er gammel, i det hele tatt. Mat jeg spiser hvor som helst, tenker jeg ikke det om, jeg lurer ikke (med mindre det er slappe salatblader eller rar smak på maten el.), og jeg spiser uten problemer. Men om jeg veeet at den er to dager gammel... UUUH!

Jeg vet samboeren min mener jeg er hysterisk fordi jeg ikke liker restemat (middag fra dagen før som er blitt lagret i kjøleskap), og DER har han nok rett - en dag burde jo være i orden, men det er bare ikke det... Unntatt pizza. Det går ned, rester eller ei. Mmm... Pizzabakeren-pizza er faktisk like god dagen etter, som helt fersk, synes jeg. Ikke at dette hadde noe med emnet her å gjøre... Beklager liten avsporing.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Tenk på det neste gang du spiser ute, for jeh kan love deg at alle resturanten oppbevarer mat lenger enn to dager.

Biffen blir nok stekt der og da, men grønnsakene ble skjært opp på tirsdag, og fløtepotetene kokt på søndag 👍

For ikke snakke om sausen! Den ble laget sist torsdag men blir porsjonert ut fra kjølen hver dag 😂

 

Anonymous poster hash: 3b50b...b85

Skrevet

 

 

 

 

Du har ikke mye greie på verken mat eller mikrobiologi hvis du mener at to dager er gammelt. Den skal jo dessuten stekes før den serveres.

Akkurat det spiller vel ingen rolle - det gjør det overhodet ikke mindre ekkelt. Og etter to dager vil selvfølgelig bakteriemengden ha vokst, såpass er logisk selv for meg som ikke har peiling på verken mat eller mikrobiologi. Jeg vil maten skal mette meg, jeg vil ikke at bakteriene skal hjelpe til med å mette meg mer enn nødvendig.

 

Det hjelper lite at den skal stekes før servering om den har stått i to dager, tenk på den åpne kjøttdeigen som ligger i forma (eller hva annet slags kjøtt som blir brukt), og pastaplatene som ligger dynket i saus i to dager, saus som blir liggende i to dager... Uuuuuhhhh! Jeg får helt grøsninger bare ved å skrive det.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Jeg håper du er klar over at dette grenser svært tett opp til sykelighet? Skulle hatt utrolig stor moro av å servere deg mat. :-)

 

Anonymous poster hash: 4b1ec...6b1

Nei, det er jeg ikke klar over! Jeg lever helt fint på den måten :P Men som jeg har skrevet over her, så er ikke dette et hverdagsproblem i det hele tatt. Det er bare når jeg VET hvor gammel maten er, at jeg ikke klarer spise den. At jeg tenker over at den er gammel, i det hele tatt. Mat jeg spiser hvor som helst, tenker jeg ikke det om, jeg lurer ikke (med mindre det er slappe salatblader eller rar smak på maten el.), og jeg spiser uten problemer. Men om jeg veeet at den er to dager gammel... UUUH!

Jeg vet samboeren min mener jeg er hysterisk fordi jeg ikke liker restemat (middag fra dagen før som er blitt lagret i kjøleskap), og DER har han nok rett - en dag burde jo være i orden, men det er bare ikke det... Unntatt pizza. Det går ned, rester eller ei. Mmm... Pizzabakeren-pizza er faktisk like god dagen etter, som helt fersk, synes jeg. Ikke at dette hadde noe med emnet her å gjøre... Beklager liten avsporing.

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Tenk på det neste gang du spiser ute, for jeh kan love deg at alle resturanten oppbevarer mat lenger enn to dager.

Biffen blir nok stekt der og da, men grønnsakene ble skjært opp på tirsdag, og fløtepotetene kokt på søndag

For ikke snakke om sausen! Den ble laget sist torsdag men blir porsjonert ut fra kjølen hver dag

 

Anonymous poster hash: 3b50b...b85

 

Usjabusj! Stille nå! :P 

 

Min mann gikk på kokkeskolen for noen år tilbake, han har jobbet ulike steder med ulik praksis. Noen steder har faktisk stort sett fersk (en-dag gammel) mat, fremfor flere dager-gammel. Men han har også sagt at det ikke gjelder de fleste steder... Så lenge han ikke buser ut med hvor maten er "gammel", så er jeg lykkelig uvitende når jeg spiser ute. 

 

Anonymous poster hash: e79a7...698

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...