Anonym bruker Skrevet 26. april 2015 #1 Skrevet 26. april 2015 Har noen ei knakende god og idiotsikker oppskrift på sjokoladekake? 😃  Anonymous poster hash: eb123...c08
Gjest Kira Skrevet 26. april 2015 #2 Skrevet 26. april 2015 Super god og super enkel sjokoladekake!  Kake: 400 gram margarin 4,5 dl vann 8 ss bakekakao  8-9 dl sukker 9 dl mel 1 ts salt 2 ts natron 4 egg 1 beger lettrømme  Slik gjør du: Ta kakaoen i en kjele og bland vannet inn. Putt deretter smøret oppi kjelen sammen med vannet og kakaoen. La det nå kokepunktet slik at smøret smelter. Trenger ikke å koke, men det gjør ingenting om det blir så varmt. Ta kjelen av platen og la det avkjøle.  Mens det avkjøles litt blander du dette oppi en stor bakebolle: Sukker, mel, salt og natron. Pisk deretter eggene sammen i en liten bolle (dvs ikke pisk men rør). Så kan du helle blandingen av kakao, vann og margarin oppi det tørre. Deretter eggene. Rør godt, men ikke bruk mikser. Kaken blir bedre når du rører med hånden. Tilslutt heller du rømmen oppi og rører. Jeg opplever innimellom at det kan bli litt melklumper, men de kan du enten fjerne eller forsøke å røre ut. Dette er oppskriften til en stor langpanne, dvs mye kake.  Kaken skal stekes på 200 grader i ca 30 min.  Glasur: En pakke melis 2 ts vaniljesukker (kan droppes) 2-3 ss bakekakao 4 ss kaffe 4 ss smeltet smør eller margarin.  Putt det tørre i en bakebolle, deretter heller du over kaffe og smør. Hvis den blir for tørr bruker du bare litt vann for å få blandet inn alt det tørre, og hvis den blir for rennende tar du bare i litt mer melis.  Jeg pynter ofte med kokosmasse, men nonstop eller seigmenn er feks perfekt til barnebursdag:) Ypperlig å fryse og den blir bedre etter en dag på kjøkkenbenken.
Anonym bruker Skrevet 26. april 2015 #3 Skrevet 26. april 2015 Får alltid masse skryt av denne og hver rubbel og bit blir spist opp. Funnet her: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/sjokoladekake-med-kefir Ingredienser 250 g smør4 store egg500 g sukker6 ss kakao2 ts vaniljesukker3 ts natron450 g hvetemel6 dl kefir Glasur:200 g smør500 g melis2 ss kakao2 ss kaffe2 ts vaniljesukker  Fremgangsmåte Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp). Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker. Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i firkanter.   Anonymous poster hash: a6a8a...43a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå