Anonym bruker Skrevet 18. april 2015 #1 Skrevet 18. april 2015 Jeg lager suppe av Kål, gulrøtter, purreløk og kraft av svineknoke. Så lager jeg sursøt saus av kraft, smør, mel, eddik og sukker. Bruker dere andre grønnsaker? Hva slags kjøtt bruker dere? Mener å ha smakt med noe oksekjøtt en gang, men er så mange år siden så jeg aner ikke hva slags del av oksekjøttet man kan bruke til dette... Anonymous poster hash: 5860e...5e5
MammantilNurket Skrevet 18. april 2015 #2 Skrevet 18. april 2015 Jeg bruker alltid høyrygg I tillegg til grønnsakene du nevner bruker jeg sellerirot eller persillerot + kålrabi. Lager "vanlig" hvit saus, men sper suppekraften - ikke melk. Smaker til med eddik og sukker *fikk lyst på fersk suppe*
Anonym bruker Skrevet 18. april 2015 #3 Skrevet 18. april 2015 Jeg bruker alltid høyrygg I tillegg til grønnsakene du nevner bruker jeg sellerirot eller persillerot + kålrabi. Lager "vanlig" hvit saus, men sper suppekraften - ikke melk. Smaker til med eddik og sukker *fikk lyst på fersk suppe* Jeg skal jammen prøve din versjon en gang!! Sausen lager jeg og du helt lik ser jeg Nå har vi spist fersk suppe i to dager, men det har sin pris... gubben fiser meg nærmest ut av huset!!! Hehehe HI Anonymous poster hash: 5860e...5e5
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 18. april 2015 #4 Skrevet 18. april 2015 Jeg bruker alltid høyrygg I tillegg til grønnsakene du nevner bruker jeg sellerirot eller persillerot + kålrabi. Lager "vanlig" hvit saus, men sper suppekraften - ikke melk. Smaker til med eddik og sukker *fikk lyst på fersk suppe* Jeg gjør som deg Har ofte brukt elgkjøtt. Surrer løk i smøret i sausen først, så det blir løksaus
MammantilNurket Skrevet 18. april 2015 #5 Skrevet 18. april 2015 Jeg bruker alltid høyrygg I tillegg til grønnsakene du nevner bruker jeg sellerirot eller persillerot + kålrabi. Lager "vanlig" hvit saus, men sper suppekraften - ikke melk. Smaker til med eddik og sukker *fikk lyst på fersk suppe* Jeg gjør som deg Har ofte brukt elgkjøtt. Surrer løk i smøret i sausen først, så det blir løksaus Bruker ikke løk i sausen, men skal prøve det nestegang
Miamimom Skrevet 18. april 2015 #6 Skrevet 18. april 2015 Løk er veldig godt i sausen - og man må spe med suppe ja 👍
Novemberdama Skrevet 18. april 2015 #7 Skrevet 18. april 2015 Løk i sausen er et must her i huset. Surrer den i smøret når jeg lager sausen. Beste som finnes!
Anonym bruker Skrevet 18. april 2015 #8 Skrevet 18. april 2015 Jeg bruker denne: http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/supper/Fersk-elgsuppe Tilsetter masse løk i tillegg og lar kjøttet koke lenger enn det som står i oppskriften. Jeg er novise på kjøkkenet og skjønte ikke helt hva du mente med å lage saus i tilleg til suppa....Hehe..... Anonymous poster hash: c176a...083
MammantilNurket Skrevet 19. april 2015 #9 Skrevet 19. april 2015 Jeg bruker denne: http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/supper/Fersk-elgsuppe Tilsetter masse løk i tillegg og lar kjøttet koke lenger enn det som står i oppskriften. Jeg er novise på kjøkkenet og skjønte ikke helt hva du mente med å lage saus i tilleg til suppa....Hehe..... Anonymous poster hash: c176a...083 Mange spiser suppen først - som en forrett. Deretter spiser de kjøttet med poteter, kokte grønnsaker og sursøt saus. For meg hører også "eggebollær" med til fersk suppe: Smelt smør og tilsette litt mel. Spe med (laktosefri) melk til du får en tykk "grøt". Tilsett sukker. Ta grøten av platen og tilsett et egg. Rør kraftig. Blandingen settes så kaldt.
Miamimom Skrevet 19. april 2015 #10 Skrevet 19. april 2015 Jeg bruker denne: http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/supper/Fersk-elgsuppe Tilsetter masse løk i tillegg og lar kjøttet koke lenger enn det som står i oppskriften. Jeg er novise på kjøkkenet og skjønte ikke helt hva du mente med å lage saus i tilleg til suppa....Hehe..... Anonymous poster hash: c176a...083 Mange spiser suppen først - som en forrett. Deretter spiser de kjøttet med poteter, kokte grønnsaker og sursøt saus. For meg hører også "eggebollær" med til fersk suppe: Smelt smør og tilsette litt mel. Spe med (laktosefri) melk til du får en tykk "grøt". Tilsett sukker. Ta grøten av platen og tilsett et egg. Rør kraftig. Blandingen settes så kaldt. Vi spiser det også slik, men vi kaller "eggebollærne" dine for "klot" ☺ og så har jeg ikke sukker i røren.Noen bruker muskat også, men det synes jeg ikke blir så godt. Det blir fersk suppe til middag neste søndag kjenner jeg..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå