Gå til innhold

Hva gjør dere hvis dere vlir bedt bort og absolutt ikke liker maten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det er veldig spesielt å kun servere reker. Reker er det veldig vanlig ikke å like siden smaken og konsistensen er svært særegen.

Vær ærlig. En vert/vertinne kan ikke forvente at alle liker reker. Det blir litt som å servere råtne asiatiske egg å bli overrasket når enkelte ikke klarer å få det ned.

 

Eventuelt fikk opp etter maten.

 

Anonymous poster hash: c5402...ad7

Nei, det er ikke veldig vanlig å ikke like reker. Og det kan ikke sammenlignes med formenterte egg(for de med ikke-asiatisk bakgrunn).

 

Anonymous poster hash: ca05a...e8a

Skrevet

Her fikk jeg noe nytt og tenke på. Jeg har trodd at reker er noe alle liker. Kjenner ingen som ikke liker reker, og barna mine og venner av de liker reker. Så jeg hadde aldri tenkt over at noen ikke liker reker, hvis jeg hadde invitert på det. Jeg hadde tenkt på allergi da.

Har selv blitt invitert i flere rekefester eller krabbelag. Og da serveres det bare reker, eller krabber med loff og tilbehør.

Hadde jeg fått vite om allergi, eller noen som ikke likte det, hadde jeg nok laget litt eggerøre og hatt litt spekemat ved siden av.

 

I dette tilfellet hadde jeg nok sagt fra at du ikke liker det, men du tar med noe pålegg til loffen selv.

 

 



Anonymous poster hash: e6c9e...ff0
Skrevet

Jeg spiser det som blir servert. Når noen har kokkelert til meg og brukt tid og penger på dette; da spiser jeg alt som ligger foran meg.

Og forventer det samme igjen.

Skrevet

Jeg har vansker med å komme på noe som er så grusomt at jeg ikke kan spise det for høflighets skyld. Men om det nå er scenariet, så ville jeg holdt munn og spist tilbehør.



Anonymous poster hash: a3ec1...1bf
Skrevet

Takk for svar alle sammen ☺

 

Anonymous poster hash: 4d55e...f96

Skrevet

Se det fra vertinnens side! Jeg hadde blitt så lei meg om en av mine gjester ikke likte maten og jeg ikke hadde gitt dem et alternativ. Si det som det er. Og beklag på det dypeste. Det viser bare modenhet.

Har man forsøkt å spise dette flere ganger men ikke greier det så blir det uansett lagt merke til at du ikke får ned maten.

Skrevet

Det er da virkelig mye bedre å si fra til vertinnen om problemet, enn å bruke flere av de unnskyldningene som fremkommer i tråden.

Spiser du fem reker på loffen for å tekkes skikk og bruk, vil vertinnen se dette og reagere. Spiser du på forhånd, er dette iallefall uhøflig. Spiser du slik at du blir kvalm, vil dette være negativt for både festen og deg selv. Man ønsker jo ikke at gjestene sitter og gulper inne i et hjørne. Spiser du kun tilbehøret, vil vertinnen registrere dette og så vil det bli fokus på deg og å finne noe annet til deg å spise.

 

Ta telefonen til vertinnen. Forklar problemet og fortell at du har veldig lyst til å være med på festen, men at du tar med deg et litt salat el slik at du slipper å bli kvalm av rekene. En god vertinne vil ikke si noe på dette.

Skrevet

Jeg liker ikke reker. Hvis noen spør under middag sier jeg at jeg ikke er så glad i reker men at jeg elsker loff og tilbehøret. Driter i hva andre måtte tenke. Jeg kan hygge meg i selskapet uten å spise de fæle rekene:)

 

Anonymous poster hash: 4c52a...96e

Skrevet

Personlig kan eg fint ete noko eg ikkje likar av høflighet. Eit alternativ er å møte rimelig mett og halde seg til tilbehøret.

Skrevet

Jeg spiser alt, sjeldent jeg får noe jeg ikke syns er så godt, får jeg det, tar jeg en liten porsjon og spiser litt. Er ikke sikkert folk legger merke til hvor mye man har spist engang.

 

Anonymous poster hash: b4164...2af

Skrevet

Jeg spiser det jeg blir servert. Folk som er kresne inviteres ikke i middagsselskap hos meg. Jeg liker gjester som spiser med velbehag- ikke dem som pirker i maten.

 

Det er ting jeg ikke liker så godt selvsagt, men det holder jeg for meg selv.

Skrevet

Hvilke tilbehør har man til reker?

 

Anonymous poster hash: fd461...bb6

Skrevet

Hvilke tilbehør har man til reker?

 

Anonymous poster hash: fd461...bb6

Vi har loff eller foccacia, majones, sitron og en god salat. Som regel har vi krabber i tillegg og kanskje blåskjell.

Skrevet

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

Skrevet

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

 

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

Skrevet

Jeg hæler ikke fårikål, men spiser det om jeg får det servert. Det samme med f.eks. bacalao. Jeg er voksen og oppfører meg deretter.

 

Reker smaker da tross alt ingenting, fatter ikke at det er mulig å ikke "like" det. Loff, salat, smør, majones, sitron, hva rekene skulle smake kjenner man da ikke igjennom dette.

 

Anonymous poster hash: c881d...8f5

Skrevet

 

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

Jeg har spiseforstyrrelse som gjør at jeg sliter veldig med å spise enkelte ting. Hvis man brekker seg av forskjellige ting (noe man ikke kan kontrollere), så synes jeg det er bedre å takke nei enn å sitte å spise til man evt. kaster opp. Og hadde mim venninne vært sånn, så hadde jeg nok uansett ikke ønsket å komme tilbake.

Skrevet

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

 

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

 

Jeg for min del har såpass god kontakt med mine venninner at jeg hadde visst dette om dem før jeg inviterte dem og dermed laget noe annet. Når jeg inviterer til større middager for 3-4-5 venner, sender jeg rett og slett en sms og spør om det er noe spesielt de enten ikke liker, tåler eller kan/bør spise for tiden om jeg er litt usikker, men som regel vet jeg det om Kari er på lavkarbo, Solrun er vegetarianer og Silje ikke får ned skalldyr og lager derfor mat ut i fra den kunnskapen. Det tar jeg som en utfordring, og synes slett ikke det er noe problem.

 

I HI's tilfelle ville jeg tatt med f.eks. noen oster eller et fat med spekemat pent dandert på et fat med litt druer, melon el og gitt til vertinnen som er vertinnegave, og så diskret forsynt meg tidlig og litt ekstra mye av eget fat og dermed unngått hele reke-problemstillingen.

 

Anonymous poster hash: c77df...a52

Skrevet

 

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

Jeg har spiseforstyrrelse som gjør at jeg sliter veldig med å spise enkelte ting. Hvis man brekker seg av forskjellige ting (noe man ikke kan kontrollere), så synes jeg det er bedre å takke nei enn å sitte å spise til man evt. kaster opp. Og hadde mim venninne vært sånn, så hadde jeg nok uansett ikke ønsket å komme tilbake.

 

 

Jeg snakker om friske, voksne mennesker.

Skrevet

Av alle jeg kjenner, tenker at halvparten liker reker og halvparten gjør ikke. Reker er spesielt. Jeg klarer ikke spise det. Smaken er... såvidt ok. Å skrelle dem NEKTER jeg plent. Det ødelegger alt som heter appetitt. Uansett så velger jeg stort sett å ikke spise reker. 

Jeg er ærlig. Jeg sier ifra (på forhånd, så fort jeg vet hva som blir servert) at jeg ikke liker reker. Verten pleier da å si at det også skal serveres det og det eller at hn kan sette frem noe skinke, røkt laks eller annet som kan passe til f.eks spiralloff (som jeg opplever at serveres veldig ofte sammen med reker). Skulle verten si at det var leit, kan jeg spørre om det kan passe at jeg tar med meg noe annet jeg liker, som kan passe med tilbehøret. 

Det er helt i orden å være ærlig på det. Det er mye verre om du spiser det, og så kommer det for en dag at du faktisk ikke liker det. Da ville jeg følt meg som en dårlig vert som serverte noe du ikke likte, og skulle ønske du hadde tørt å være ærlig med meg, så jeg enkelt kunne ordnet noe som kunne passet deg også. Hadde du vært av det kresne slaget som forlangte noe helt annet å spise, ville jeg heller bedt deg ta med noe passende selv. Sistnevnte gjelder også om jeg har tusenvis av ting å gjøre før sammenkomsten og jeg ikke vet om jeg får tid til å ordne noe på kort varsel. 



Anonymous poster hash: 1a3f7...780
Skrevet

 

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

 

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

 

Jeg for min del har såpass god kontakt med mine venninner at jeg hadde visst dette om dem før jeg inviterte dem og dermed laget noe annet. Når jeg inviterer til større middager for 3-4-5 venner, sender jeg rett og slett en sms og spør om det er noe spesielt de enten ikke liker, tåler eller kan/bør spise for tiden om jeg er litt usikker, men som regel vet jeg det om Kari er på lavkarbo, Solrun er vegetarianer og Silje ikke får ned skalldyr og lager derfor mat ut i fra den kunnskapen. Det tar jeg som en utfordring, og synes slett ikke det er noe problem.

 

I HI's tilfelle ville jeg tatt med f.eks. noen oster eller et fat med spekemat pent dandert på et fat med litt druer, melon el og gitt til vertinnen som er vertinnegave, og så diskret forsynt meg tidlig og litt ekstra mye av eget fat og dermed unngått hele reke-problemstillingen.

 

Anonymous poster hash: c77df...a52

 

Jeg liker å lage mat og å prøve ut nye retter. Vil derfor ikke ha kresne gjester, men gjester som er glad i å smake nye ting og som setter pris på god mat. 

Skrevet

 

 

 

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

Jeg har spiseforstyrrelse som gjør at jeg sliter veldig med å spise enkelte ting. Hvis man brekker seg av forskjellige ting (noe man ikke kan kontrollere), så synes jeg det er bedre å takke nei enn å sitte å spise til man evt. kaster opp. Og hadde mim venninne vært sånn, så hadde jeg nok uansett ikke ønsket å komme tilbake.

Jeg snakker om friske, voksne mennesker.

Beklager, jeg så ikke at du skrev det.

Skrevet

Spiser før jeg drar. Så spiser jeg loff eller noe bare. Liker ikke reker selv men finner alltids noe å knaske på

Skrevet

 

 

 

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

Se for deg følgende:

 

Anne inviterer Gro, Borghild og Solfrid på middag. Hun har stått på kjøkkenet i flere timer for å lage en deilig 3-retters middag. Hun serverer kamskjell til forrett og biff med grønnsaker og fløtegratinerte poteter til hovedrett. Til dessert serverer hun pavlova.

 

Gro liker ikke skalldyr så hun spiser ikke forretten. Borghild er på lavkarbo og spiser forretten, men får problemer med hovedretten fordi noen av grønnsakene til biffen er rotgrønnsaker som hun ikke spiser. Hun plukker ut de grønnsakene hun liker og har ved siden av biffen. Potetene spiser hun ikke. Gro på sin side blir kvalm av for mye kjøtt, så hun spiser rundt kantene og forsyner seg av potetene. Solfrid spiser høflig både forrett og hovedrett, men må sammen med Borghild, som er på lavkarbo, avstå fra desserten fordi hun blir kvalm av pisket krem.

 

Neste gang Anne skal invitere på middag inviterer hun heller Therese, Hilde og Janne.

Jeg har spiseforstyrrelse som gjør at jeg sliter veldig med å spise enkelte ting. Hvis man brekker seg av forskjellige ting (noe man ikke kan kontrollere), så synes jeg det er bedre å takke nei enn å sitte å spise til man evt. kaster opp. Og hadde mim venninne vært sånn, så hadde jeg nok uansett ikke ønsket å komme tilbake.

Jeg snakker om friske, voksne mennesker.

Beklager, jeg så ikke at du skrev det.

 

 

Skrev ikke det, skrev "med mindre man har allergier". Kunne ført til spiseforstyrrelser, men tenkte ikke på den problematikken. Det vil alltid være noen unntak, men jeg står fast ved at er man frisk så kan man lære seg til å spise hva som helst av mat som ikke er bedervet.

Skrevet

 

Ikke spis deg dårlig for andres skyld. Må da være helt greit å si at man ikke synes noe om enkelte matretter. Takler ikke verten det kan hun/han bare ha det så godt.

 

Man blir ikke dårlig av frisk mat med mindre man har allergier.

 

 

 

Det kan man da utmerket godt bli. Jeg er ikke allergisk mot fett, men blir allikevel syk hvis jeg får for mye fett i maten. Diarre og kvalme. Mannen min er ikke allergisk mot tomat, selleri eller melne poteter, fett, rødt kjøtt, røkt kjøtt etc, men tåler allikevel ikke dette.

Som vert ønsker man vel å gjøre det beste for gjestene sine? Da aksepterer man at gjestene legger til side mat de ikke tåler, istedet for å bli dårlige. Evnt at gjestene tar med noe de tåler å spise slik at de slipper å bli dårlige.

 

Eller mener du at du hadde latt være å invitere mannen og meg på grilling fordi vi blir syke av å spise pølse, men ikke har en allergi å skilte til?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...