MTF Skrevet 25. mars 2015 #1 Del Skrevet 25. mars 2015 Er så lenge siden jeg har stekt biff at jeg har glemt helt hvordan man bør gjøre det. Jeg spiser ikke rødt kjøtt selv, men i og med at vi har barnefri på lørdag, tenkte jeg å overraske mannen med biff og fløtepoteter. Da vil jeg jo gjerne få en mør og god biff Han liker den ikke for rosa inni, men heller ikke i hel stekt. Hvilke type kjøtt er best å bruke? Er den nødvendig med indrefilet eller er det andre typer som er like gode og lett å få mør? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #2 Del Skrevet 25. mars 2015 Entrecote er best, og ta den på grillen. Anonymous poster hash: a895f...493 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103849 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MTF Skrevet 25. mars 2015 Forfatter #3 Del Skrevet 25. mars 2015 Er ikke entrecote full i sånne fett-greier? Blir ikke det seigt da? Spørs hvordan været blir på lørdag da, hvis det var utegrill du mente;) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103858 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #4 Del Skrevet 25. mars 2015 Jeg foretrekker skikkelig fin indrefilet.Nå er det mannen som pleier å steke biff, men avhengig av hvor tykke biffene er, steker han dem på høy varme i panna først. Lager en stekeskorpe på begge sider. Så tar han dem i ovnen med litt smør og/eller vann etter det. Blir alltid godt. Men, jeg vet lite om hvor lenge det skal stå eller grader... Står sikkert noe sted på nettet, men det tar ikke lang tid. Anonymous poster hash: 608aa...723 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103862 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #5 Del Skrevet 25. mars 2015 Fettet smelter når du steker og gir kjøttet smak og mørhet. Jeg mente utegrill ja, vår brukes i all slags vær året rundt. Noen ting blir bare best på grill uavhengig av vær og gradestokk Anonymous poster hash: a895f...493 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103869 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Syltebærtyttetøy Skrevet 25. mars 2015 #6 Del Skrevet 25. mars 2015 Jeg har brukt både indre/ytrefilet, entrecote osv.. Indrefilet er definitivt best! La biffen hvile i ca to timer i romtemperatur, garanterer en mør biff Krydre etter smak, sett stekepanna på høyeste varme med masse smør i. Når dette er klart (smøret blir brunt og slutter å frese) hiver du biffen i stekepanna. Herfra har du to muligheter: 1. Stek til biffen får en fin stekeskorpe, sett stekeovnen på 100 grader. Putt biffen i smurt, ildfast form og stek i ca 40 min for perfekt stekt biff. 2. Stek i ca 3-4 min på hver side i stekepanna, legg biffen med steke"saften" i folie og pakk godt sammen, la den hvile i ca 10 min. Denne blir nok mer rosa enn valg 2, men går mye raskere Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103873 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #7 Del Skrevet 25. mars 2015 Jeg har brukt både indre/ytrefilet, entrecote osv.. Indrefilet er definitivt best! La biffen hvile i ca to timer i romtemperatur, garanterer en mør biff Krydre etter smak, sett stekepanna på høyeste varme med masse smør i. Når dette er klart (smøret blir brunt og slutter å frese) hiver du biffen i stekepanna. Herfra har du to muligheter: 1. Stek til biffen får en fin stekeskorpe, sett stekeovnen på 100 grader. Putt biffen i smurt, ildfast form og stek i ca 40 min for perfekt stekt biff. 2. Stek i ca 3-4 min på hver side i stekepanna, legg biffen med steke"saften" i folie og pakk godt sammen, la den hvile i ca 10 min. Denne blir nok mer rosa enn valg 2, men går mye raskere Ah, der har vi det mannen pleier å gjøre! Det blir fantastisk godt. Jeg trodde det tok kortere tid, men han liker den kanskje noe råere (han pleier å steke min litt lenger i panna først). Anonymous poster hash: 608aa...723 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103877 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Syltebærtyttetøy Skrevet 25. mars 2015 #8 Del Skrevet 25. mars 2015 Jeg har brukt både indre/ytrefilet, entrecote osv.. Indrefilet er definitivt best! La biffen hvile i ca to timer i romtemperatur, garanterer en mør biff Krydre etter smak, sett stekepanna på høyeste varme med masse smør i. Når dette er klart (smøret blir brunt og slutter å frese) hiver du biffen i stekepanna. Herfra har du to muligheter: 1. Stek til biffen får en fin stekeskorpe, sett stekeovnen på 100 grader. Putt biffen i smurt, ildfast form og stek i ca 40 min for perfekt stekt biff. 2. Stek i ca 3-4 min på hver side i stekepanna, legg biffen med steke"saften" i folie og pakk godt sammen, la den hvile i ca 10 min. Denne blir nok mer rosa enn valg 2, men går mye raskere Ah, der har vi det mannen pleier å gjøre! Det blir fantastisk godt. Jeg trodde det tok kortere tid, men han liker den kanskje noe råere (han pleier å steke min litt lenger i panna først). Anonymous poster hash: 608aa...723 Ja, jeg steker som regel også mye kortere da jeg liker min medium-rå Men hi sa mannen likte den lyserosa, så da beregnet jeg steketiden til det Det blir veldig godt!! Og nå fikk jeg lyst på biff hehe Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103901 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MTF Skrevet 25. mars 2015 Forfatter #9 Del Skrevet 25. mars 2015 Jeg har brukt både indre/ytrefilet, entrecote osv.. Indrefilet er definitivt best! La biffen hvile i ca to timer i romtemperatur, garanterer en mør biff Krydre etter smak, sett stekepanna på høyeste varme med masse smør i. Når dette er klart (smøret blir brunt og slutter å frese) hiver du biffen i stekepanna. Herfra har du to muligheter: 1. Stek til biffen får en fin stekeskorpe, sett stekeovnen på 100 grader. Putt biffen i smurt, ildfast form og stek i ca 40 min for perfekt stekt biff. 2. Stek i ca 3-4 min på hver side i stekepanna, legg biffen med steke"saften" i folie og pakk godt sammen, la den hvile i ca 10 min. Denne blir nok mer rosa enn valg 2, men går mye raskere Ah, der har vi det mannen pleier å gjøre! Det blir fantastisk godt. Jeg trodde det tok kortere tid, men han liker den kanskje noe råere (han pleier å steke min litt lenger i panna først). Anonymous poster hash: 608aa...723 Ja, jeg steker som regel også mye kortere da jeg liker min medium-rå Men hi sa mannen likte den lyserosa, så da beregnet jeg steketiden til det Det blir veldig godt!! Og nå fikk jeg lyst på biff hehe Tusen takk for tips - da blir det biffmiddag på min kjære på lørdag Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147103918 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #10 Del Skrevet 25. mars 2015 Den enkleste måten å få en perfekt medium stekt biff er som følger: Legg biffen i ca 1-2 timer i romtemperatur. Sett på høy varme, hiv oppi en god klatt med smør, og et par spiseskjeer olje. Når smøret er nøttebrunt tar du og legger biffstykkene oppi panna. Stek på høy varme, så biffen får en fin stekeskorpe på begge sider. (Ca 1 min på hver side) Skru ned temperaturen til under medium varme. La biffen steke på en side til du ser at kjøttsaften pipler ut på overflaten. Snu biffen og vent til kjøttsaften pipler ut på overflaten. Ta biffen av stekepannen, og la den hvile i ca 10-15 min. Ferdig :-) Anonymous poster hash: 46105...21a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147104014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #11 Del Skrevet 25. mars 2015 Krydre etter ønske selvfølgelig. Ikke ta salt på for tidlig, siden salt trekker ut saften fra biffen. Anonymous poster hash: 46105...21a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206509-hvordan-steke-en-god-biff/#findComment-147104016 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå