Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #1 Skrevet 24. mars 2015 La rå kyllingfilet i yoghurtmarinade kl 1800. Glemte å sette den i kjøleskapet og oppdaget den nå 2030. Den skal ligge i marinaden til i morgen! Kan jeg fremdeles bruke den eller er det ødelagt siden det har stått på benken i 2,5timer?? Tenker det er litt 😕 siden det er kylling, den må vel helst være i kjøleskap?? Anonymous poster hash: 3234b...bcc
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #2 Skrevet 24. mars 2015 Hadde kastet den. Rå kylling i romtemperatur er en bakteriefest. Anonymous poster hash: 94b00...987
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #3 Skrevet 24. mars 2015 Hadde kastet den. Rå kylling i romtemperatur er en bakteriefest. Anonymous poster hash: 94b00...987 Men de bakteriene "dør" ikke ved steking på høy varme? Anonymous poster hash: 3234b...bcc
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #4 Skrevet 24. mars 2015 Hadde kastet den. Rå kylling i romtemperatur er en bakteriefest. Anonymous poster hash: 94b00...987 Men de bakteriene "dør" ikke ved steking på høy varme? Anonymous poster hash: 3234b...bcc Det kan danne seg bakterier som er resistente mot oppvarming Anonymous poster hash: 94b00...987
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #5 Skrevet 24. mars 2015 Jeg hadde spist den. Hadde du glemt den over natten eller i lang tid ville jeg ikke gjort det.. Men 2,5 timer skal ikle være livsfarlig. Mange oppskrifter man skal la kyllinngen ligge i romtemperatur et par timer å marinere.. Eller ligge en time for å romtemperere seg. Anonymous poster hash: f8b74...041
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #6 Skrevet 24. mars 2015 La rå kyllingfilet i yoghurtmarinade kl 1800. Glemte å sette den i kjøleskapet og oppdaget den nå 2030. Den skal ligge i marinaden til i morgen! Kan jeg fremdeles bruke den eller er det ødelagt siden det har stått på benken i 2,5timer?? Tenker det er litt siden det er kylling, den må vel helst være i kjøleskap?? Anonymous poster hash: 3234b...bcc Det går nok fint. Den skal stekes, og 2,5 timer er ikke så lenge. Anonymous poster hash: d0fc5...e85
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #7 Skrevet 24. mars 2015 Jeg hadde kastet den, er skeptisk til kylling som har ligget lenge i romtemperatur Anonymous poster hash: 571b6...29a
Anonym bruker Skrevet 24. mars 2015 #8 Skrevet 24. mars 2015 Åå, så mange forskjellige svar😢😂 What to doooo😄 Anonymous poster hash: 3234b...bcc
Gjest Hercule Poirot Skrevet 24. mars 2015 #9 Skrevet 24. mars 2015 2,5 time? Det hadde jeg ikke tenkt over engang. Ved høy temperatur knekker du de bassiluskene som ev. skulle være der.
overlord Skrevet 24. mars 2015 #10 Skrevet 24. mars 2015 Jeg hadde spist den, og jeg regner meg for å være forsiktig.
Gjest Antarctica Skrevet 24. mars 2015 #12 Skrevet 24. mars 2015 Hadde kastet den. Rå kylling i romtemperatur er en bakteriefest. Anonymous poster hash: 94b00...987 Men de bakteriene "dør" ikke ved steking på høy varme? Anonymous poster hash: 3234b...bcc Det kan danne seg bakterier som er resistente mot oppvarming Anonymous poster hash: 94b00...987 Det er jo ikke helt sant, da. Bakteriene i yoghurten tar jo over når kyllingen ligger i yoghurtmarinade.
soleia Skrevet 24. mars 2015 #13 Skrevet 24. mars 2015 Hadde kastet den. Rå kylling i romtemperatur er en bakteriefest. Anonymous poster hash: 94b00...987 Men de bakteriene "dør" ikke ved steking på høy varme? Anonymous poster hash: 3234b...bcc Det kan danne seg bakterier som er resistente mot oppvarming Anonymous poster hash: 94b00...987 Det er jo ikke helt sant, da. Bakteriene i yoghurten tar jo over når kyllingen ligger i yoghurtmarinade. I tillegg finnes det ikkje bakteriar som er resistente mot varme, sjølv om enkelte kan lage toksin som tåler varme, men det er ikkje heilt det same. Eg hadde ete kyllingen etter 2,5 t på benken, men ikkje om den låg ute heile natta.
Krumelur Skrevet 24. mars 2015 #14 Skrevet 24. mars 2015 Ingen fare. Den har kanskje fått litt kortere holdbarhet men hvis du skal spise den i mårra er ikke det noe å tenke på.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå