Gå til innhold

Gjærbakst


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

 

Kan man gjøre det med hvilken som helst brød/rundstykkedeig Tessa3?

 

Anonymous poster hash: 5715d...36b

Jeg har i alle fall gjort det med boller og rundstykker. (Bruker samme oppskriften til rundstykker og brød)

 

Men jeg er ingen bakeekspert, så sikkert noen som kan svare bedre enn meg😉

Annonse

 

Kan kaldheve det meste. Bruk litt mindre gjær.

Hiver meg på her ☺️Bruker man kald veske når man skal kaldheve, eller skal den varmes til ca 37 grader da også?

 

 

Anonymous poster hash: 940e2...d2b

 

Kald. Sett deigen i kjøleskapet over natta eller bak ut, dekk til og sett platene i kjøleskapet/kaldt. Dekk godt til med plast. Ellers tørker deigen ut. Melet sveller en del over natta, synes jeg, så jeg lager alltid deigene litt mer klissete enn jeg gjør med varmhev. Deigen er kald når du tar den ut av kjøleskapet, så den trenger lang etterheving. Men man kan ta "juksemetoden" og la det etterheve i stekeovnen mens den blir varm.

 

 

Kan kaldheve det meste. Bruk litt mindre gjær.

Hiver meg på her ☺️Bruker man kald veske når man skal kaldheve, eller skal den varmes til ca 37 grader da også?

 

 

Anonymous poster hash: 940e2...d2b

 

Kald. Sett deigen i kjøleskapet over natta eller bak ut, dekk til og sett platene i kjøleskapet/kaldt. Dekk godt til med plast. Ellers tørker deigen ut. Melet sveller en del over natta, synes jeg, så jeg lager alltid deigene litt mer klissete enn jeg gjør med varmhev. Deigen er kald når du tar den ut av kjøleskapet, så den trenger lang etterheving. Men man kan ta "juksemetoden" og la det etterheve i stekeovnen mens den blir varm.

 

http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/bakeskole/

Du kan kaldheve/langtidsheve gjærbaksten, dvs at du bruker kaldt vann istedenfor 37grader. Du bruker bare en teskje med gjær og litt mere væske. Baksten bør stå å heve på kjøkkenbenken, ikke i kjøleskap. Langtidsheving er mye bedre og gjør baksten saftigere og den holder seg fersk lenger. Og for enkelte er det bedre for magen da gluten delvis spaltes ned ved langtidsheving😀

 

Anonymous poster hash: d4602...44c

Men betyr det at man ikke kan bake det på vanlig måte, også la det stå å heve litt på kjøkkenbenken før man putter det i kjøleskapet? Og at man ikke kan steike de rett fra kjøleskapet? Har ikke 1.5-2 timer å la det stå romtemperert før det skal steikes den aktuelle morgenen...



Anonymous poster hash: 9232c...27a

Annonse

Min erfaring er at deigen faller sammen når jeg bruker fersk gjær til langtidsheving. Men at det kan gå bra med tørrgjær. Men må de på død og liv være varme/helt ferske? De er nokså ferske om morgenen hvis de blir stekt om kvelden, så sant de oppbevares rett.


Anonymous poster hash: 45556...9cc



Anonymous poster hash: 45556...9cc

 

Min erfaring er at deigen faller sammen når jeg bruker fersk gjær til langtidsheving. Men at det kan gå bra med tørrgjær. Men må de på død og liv være varme/helt ferske? De er nokså ferske om morgenen hvis de blir stekt om kvelden, så sant de oppbevares rett.

Anonymous poster hash: 45556...9cc

 

Anonymous poster hash: 45556...9cc

 

Takk for svar, alle! Nei må ikke på død og liv være helt ferskt, så begynner å helle mot å steke det kvelden i forkant. Så bare for meg at hvis det ikke var så veldig mye ekstra rundt det, så kunne jeg steka de på morgenkvisten så de ble helt ferske, da er jo gjærbakst aller best. Men tror kanskje ikke jeg tør å ta sjansen etter å ha lest om hvordan det gjøres, tilfelle det blir mislykka.

 

Anonymous poster hash: 9232c...27a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...