Anonym bruker Skrevet 23. mars 2015 #1 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan man gjøre klar rundstykker/brød kvelden før, og sette de i kjøleskap natten over og steke de morgenen etter? Skal de evt heve før de settes i kjøleskapet? Anonymous poster hash: 9232c...27a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tessa3 Skrevet 23. mars 2015 #2 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan kaldheve de i kjøleskap ja:) Sett de på benken en halvtime i morgen, mens ovnen blir varm. Stek og nyyt:)) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2015 #3 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan kaldheve de i kjøleskap ja:) Sett de på benken en halvtime i morgen, mens ovnen blir varm. Stek og nyyt:)) Takk for svar :-) Anonymous poster hash: 9232c...27a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101121 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2015 #4 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan man gjøre det med hvilken som helst brød/rundstykkedeig Tessa3? Anonymous poster hash: 5715d...36b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101158 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tessa3 Skrevet 23. mars 2015 #5 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan man gjøre det med hvilken som helst brød/rundstykkedeig Tessa3? Anonymous poster hash: 5715d...36b Jeg har i alle fall gjort det med boller og rundstykker. (Bruker samme oppskriften til rundstykker og brød) Men jeg er ingen bakeekspert, så sikkert noen som kan svare bedre enn meg😉 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101167 Del på andre sider Flere delingsvalg…
anonymsuperbruker Skrevet 23. mars 2015 #6 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan kaldheve det meste. Bruk litt mindre gjær. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2015 #7 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan kaldheve det meste. Bruk litt mindre gjær. Hiver meg på her ☺️Bruker man kald veske når man skal kaldheve, eller skal den varmes til ca 37 grader da også? Anonymous poster hash: 940e2...d2b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101209 Del på andre sider Flere delingsvalg…
anonymsuperbruker Skrevet 23. mars 2015 #8 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan kaldheve det meste. Bruk litt mindre gjær. Hiver meg på her ☺️Bruker man kald veske når man skal kaldheve, eller skal den varmes til ca 37 grader da også? Anonymous poster hash: 940e2...d2b Kald. Sett deigen i kjøleskapet over natta eller bak ut, dekk til og sett platene i kjøleskapet/kaldt. Dekk godt til med plast. Ellers tørker deigen ut. Melet sveller en del over natta, synes jeg, så jeg lager alltid deigene litt mer klissete enn jeg gjør med varmhev. Deigen er kald når du tar den ut av kjøleskapet, så den trenger lang etterheving. Men man kan ta "juksemetoden" og la det etterheve i stekeovnen mens den blir varm. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101248 Del på andre sider Flere delingsvalg…
anonymsuperbruker Skrevet 23. mars 2015 #9 Del Skrevet 23. mars 2015 Kan kaldheve det meste. Bruk litt mindre gjær. Hiver meg på her ☺️Bruker man kald veske når man skal kaldheve, eller skal den varmes til ca 37 grader da også? Anonymous poster hash: 940e2...d2b Kald. Sett deigen i kjøleskapet over natta eller bak ut, dekk til og sett platene i kjøleskapet/kaldt. Dekk godt til med plast. Ellers tørker deigen ut. Melet sveller en del over natta, synes jeg, så jeg lager alltid deigene litt mer klissete enn jeg gjør med varmhev. Deigen er kald når du tar den ut av kjøleskapet, så den trenger lang etterheving. Men man kan ta "juksemetoden" og la det etterheve i stekeovnen mens den blir varm. http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/bakeskole/ Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. mars 2015 #10 Del Skrevet 23. mars 2015 Du kan kaldheve/langtidsheve gjærbaksten, dvs at du bruker kaldt vann istedenfor 37grader. Du bruker bare en teskje med gjær og litt mere væske. Baksten bør stå å heve på kjøkkenbenken, ikke i kjøleskap. Langtidsheving er mye bedre og gjør baksten saftigere og den holder seg fersk lenger. Og for enkelte er det bedre for magen da gluten delvis spaltes ned ved langtidsheving😀 Anonymous poster hash: d4602...44c Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147101321 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #11 Del Skrevet 25. mars 2015 Men betyr det at man ikke kan bake det på vanlig måte, også la det stå å heve litt på kjøkkenbenken før man putter det i kjøleskapet? Og at man ikke kan steike de rett fra kjøleskapet? Har ikke 1.5-2 timer å la det stå romtemperert før det skal steikes den aktuelle morgenen... Anonymous poster hash: 9232c...27a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147103663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #12 Del Skrevet 25. mars 2015 dytt Anonymous poster hash: 9232c...27a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147104302 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #13 Del Skrevet 25. mars 2015 Må du lage gjørbakst? Scones er jo kjempe lett og praktisk ved dårlig tid. Blir vel så godt synes jeg. Anonymous poster hash: a040d...e37 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147104305 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #14 Del Skrevet 25. mars 2015 Lag deigen kvelden i forveien, bruk kaldt vann og bittelitt gjær, la den så stå på kjøkkenbenken over natten så er deigen ferdighevet til morgenen etter! Anonymous poster hash: e750f...fb7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147104306 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #15 Del Skrevet 25. mars 2015 Min erfaring er at deigen faller sammen når jeg bruker fersk gjær til langtidsheving. Men at det kan gå bra med tørrgjær. Men må de på død og liv være varme/helt ferske? De er nokså ferske om morgenen hvis de blir stekt om kvelden, så sant de oppbevares rett. Anonymous poster hash: 45556...9cc Anonymous poster hash: 45556...9cc Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147104311 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. mars 2015 #16 Del Skrevet 25. mars 2015 Min erfaring er at deigen faller sammen når jeg bruker fersk gjær til langtidsheving. Men at det kan gå bra med tørrgjær. Men må de på død og liv være varme/helt ferske? De er nokså ferske om morgenen hvis de blir stekt om kvelden, så sant de oppbevares rett. Anonymous poster hash: 45556...9cc Anonymous poster hash: 45556...9cc Takk for svar, alle! Nei må ikke på død og liv være helt ferskt, så begynner å helle mot å steke det kvelden i forkant. Så bare for meg at hvis det ikke var så veldig mye ekstra rundt det, så kunne jeg steka de på morgenkvisten så de ble helt ferske, da er jo gjærbakst aller best. Men tror kanskje ikke jeg tør å ta sjansen etter å ha lest om hvordan det gjøres, tilfelle det blir mislykka. Anonymous poster hash: 9232c...27a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144206277-gj%C3%A6rbakst/#findComment-147104344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå