Gå til innhold

Bakverk og annet som kan fryses med mye egg?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har fått veldig mange egg. Nå i helgen hadde jeg tenkt å bruke litt tid på å fylle fryseren og da er det jo lurt å få brukt opp mest mulig av eggene før de blir dårlige (en del er "knekkegg så de holder seg ikke så lenge).

 

Har dere noen gode kaker eller andre retter med mye egg, som er fine å fryse?



Anonymous poster hash: 4729b...a34
Skrevet

Du kan jo lage makroner, pikekyss, pavlova av hvittene som bare kan oppbevares i kakebokser. Så kan du lage vaniljekrem, sitronkrem osv av plommene som kan fryses.

 

Omelett i muffinsformer kan fryses og er genialt matpakkefyll!

Skrevet

Du kan jo lage makroner, pikekyss, pavlova av hvittene som bare kan oppbevares i kakebokser. Så kan du lage vaniljekrem, sitronkrem osv av plommene som kan fryses.

 

Omelett i muffinsformer kan fryses og er genialt matpakkefyll!

Omeletter i muffinsformer skal det bli mange av, ja. Det var en god idee. Pikekyss, pavlova ol er vi ikke så glade i. Det blir alt for søtt, men takk for forslag.

 

Anonymous poster hash: 4729b...a34

Skrevet

Fiskegrateng. Frys ustekt i aluminiumsform e.l.

 

Anonymous poster hash: b8dd3...127

Skrevet

Vannbakkels

Sukkerbrød



Anonymous poster hash: 051d1...1c6
Skrevet

Du kan jo lage makroner, pikekyss, pavlova av hvittene som bare kan oppbevares i kakebokser. Så kan du lage vaniljekrem, sitronkrem osv av plommene som kan fryses.

 

Omelett i muffinsformer kan fryses og er genialt matpakkefyll!

 

Fedigfylte franske makroner egner seg godt for frysing. Pascal, som jo er en av de store makron-stedene i Oslo, fryser alle sine makroner og mener konsistensen blir bedre av det. Hvis man ikke fryser dem bør de oppbevares i kjøleskapet. 👍😊

 

Til HI:

Lemoncurd er noe du kan lage med egg. Kjempegodt som fyll i pai (sitronpai med marengs er digg, og da trenger du jo eggehviter til marengsen også). Det er også kjempegodt som fyll i de før nevnte franske makronene, som vanlig syltetøy på godt brød eller toast, som syltetøy til god ost, som fyll i hjemmelaget sjokoladekonfekt, i bløtkake (smør et tynt lag med lemoncurd på laget(ene) inni kaka, og fyll deretter med en god sjokoladekrem og ha marsipan utenpå).

 

Du kan også lage pai eller grateng (fiskegrateng, pølsegrateng, skinkegrateng, vegetargrateng) med eggestand til middag. Du kan kjøpe aluminiumsformer med papplokk på Biltema, Clas Ohlson, Nille og Europris til å fryse porsjonsstørrelser av slike gratenger i, så er det bare å ta opp og steke til middag en dag. Da anbefaler jeg å fryse dem ustekt, slik som med fiskegrateng man kjøper i butikken.

 

Det er også en del horn/rundstykker-oppskrifter som inneholder egg.

 

Anonymous poster hash: 8ee1d...765

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...