Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

 

Trenger noen råd. Spiste røkelaks i dag som var godt pkket inn i kjøleskapet. Så ikke på dtoen da mannen min hadde spist av den denne uken.

 

Første etterpå så jeg at den gikk ut en 11.02. Noen som har noen råd? Tenker med en gang listeria og finner ikke ro i kroppen. Leser at fra at smitte er lav i norge til dødfødsler. Gleder meg så til å møte den lille, er i uke 24 nå og redd for at jeg nå mister henne.

 

Har noen opplevd det samme eller snakket med lege/jordmor om dette? Her jeg bor er jordmor angtidssykemeldt så får kun tak i jordmor på dagtid mellom 9-12.

 

Håper noen kan gi noen tips til hva man bør gjøre?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spist er spist. Ikke noe å tenke mer på.



Anonymous poster hash: 02033...e4c
Gjest Runforit
Skrevet

Sjansen for at skal skje noe er heldigvis veldig liten, men om du er veldig bekymret så ville jeg ringt fastlegen og fått tatt en blodprøve for min egen sjelefred.

Skrevet

Sjansen for at skal skje noe er heldigvis veldig liten, men om du er veldig bekymret så ville jeg ringt fastlegen og fått tatt en blodprøve for min egen sjelefred.

 

En blodprøve gir ingen svar.

 

Anonymous poster hash: 02033...e4c

Gjest Runforit
Skrevet (endret)

 

Sjansen for at skal skje noe er heldigvis veldig liten, men om du er veldig bekymret så ville jeg ringt fastlegen og fått tatt en blodprøve for min egen sjelefred.

En blodprøve gir ingen svar. Anonymous poster hash: 02033...e4c

Det er mulig å påvise listeria- infeksjoner ved hjelp av blodprøve som sendes til mikrobiologen. De dyrker da frem de eventuelle bakteriene, og det tar normalt sett et par dager.

 

http://www.lommelegen.no/legesvar/listeriose-i-svangerskap

Endret av Runforit
Skrevet

Holdbarhetsdatoen i Norge settes jo også med svært god margin. Jeg ville ikke vært så veldig bekymret.

Skrevet

Spist er spist, men skjønner godt du er bekymret. Plager det deg så vill ekte ringt legen og hørt.

Jeg trodde forøvrig at man kun bør spise røkelaks fra pakker som er helt nyåpnet, så jeg må si du er tøff som turde mtp at det ikke sto dato på en gang.

 

Anonymous poster hash: 6ee6d...03c

Skrevet

Går helt sikkert fint! Tenk hvit små sjansen det er... Men, kan vi spise røkelaks da? Det har jeg holdt meg unna, men har veldig lyst på!!

Skrevet

 

 

Sjansen for at skal skje noe er heldigvis veldig liten, men om du er veldig bekymret så ville jeg ringt fastlegen og fått tatt en blodprøve for min egen sjelefred.

En blodprøve gir ingen svar. Anonymous poster hash: 02033...e4c

Det er mulig å påvise listeria- infeksjoner ved hjelp av blodprøve som sendes til mikrobiologen. De dyrker da frem de eventuelle bakteriene, og det tar normalt sett et par dager.

 

http://www.lommelegen.no/legesvar/listeriose-i-svangerskap

 

Som du ser av din egen link er det meningsløst uten klinikk. Ergo vil en blodprøve av hi være bortkastet og meningsløs. 

 

Anonymous poster hash: 02033...e4c

Skrevet

Går helt sikkert fint! Tenk hvit små sjansen det er... Men, kan vi spise røkelaks da? Det har jeg holdt meg unna, men har veldig lyst på!!

jeg har lest at man kan spise det med det samme pakken åpnes, altså samme dag!

 

Anonymous poster hash: 6ee6d...03c

Skrevet

Samme dag? Tror ikke man trenger å være fullt så hysterisk. Innen god margin for holdbarhetsdato, og relativt kort tid etter åpning av pakke. 

 

Skjønner at du blir bekymret, HI, men sjansen er veldig liten. Det går nok bra :)

Skrevet

Samme dag? Tror ikke man trenger å være fullt så hysterisk. Innen god margin for holdbarhetsdato, og relativt kort tid etter åpning av pakke. 

 

Skjønner at du blir bekymret, HI, men sjansen er veldig liten. Det går nok bra :)

det jeg har lest. Jordmor på oul mente tom at man ikke kunne spise det ondet hele tatt :o men da sa jeg at jeg hadde lest dette med at pakken må være helt nyåpnet ;) med skinke lar jeg den ligge maks 3 dager, men med røkelaks er jeg litt mer skeptisk kjenner jeg ;)
Skrevet

 

Samme dag? Tror ikke man trenger å være fullt så hysterisk. Innen god margin for holdbarhetsdato, og relativt kort tid etter åpning av pakke. 

 

Skjønner at du blir bekymret, HI, men sjansen er veldig liten. Det går nok bra :)

det jeg har lest. Jordmor på oul mente tom at man ikke kunne spise det ondet hele tatt :o men da sa jeg at jeg hadde lest dette med at pakken må være helt nyåpnet ;) med skinke lar jeg den ligge maks 3 dager, men med røkelaks er jeg litt mer skeptisk kjenner jeg ;)
ondet var i det hele tatt,haha ;)
Skrevet

Har spist både røkelaks og skinke uten å tenke på det. Kan litt om både mattrygghet i Norge og om mikrobiologi og er ikke særlig bekymret. Holder meg selvsagt unna spekeskinke etc.

Skrevet

Tror også jeg stoler mer på kostrådene fra helsemyndighetene enn en enkelt jordmor :) Forholder meg til rådene fra Matportalen. Men jeg merker at jeg var mye mer opptatt av det forrige svangerskap. Holder meg selvsagt unna alt som er nei-mat, og er nøye med hygienen når jeg lager mat, men ellers tenker jeg ikke noe på det. Jeg er utdannet kokk så har ganske gode vaner ved matlaging uansett :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...