Gå til innhold

Tips til kjøttdeigmiddag


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det aller viktigste punktet her må være å droppe kjøttdeigen!

 

Bruk karbonadedeig! 



Anonymous poster hash: c02c7...8b4

Fortsetter under...

Skrevet

Noe mine barn elsker:

 

Stek svinekjøttdeig og en finhakket løk i litt margarin

Ha i hvitløk

Ha i noen never med ris

Dryss over 1-2 ss mel, bland

Tilsett 1-2 ts kjøttbuljongpulver, bland

Tøm i en pose frosne brokkolitopper

Fyll på med ekstra lettmelk til d dekker risen

Småkok til risen er klar (jeg bruker egentlig å la den stå minst en halvtime)

Smak til med pepper og ev. mer buljong

Tilsett en stor neve reven ost til slutt

 

Man kan forsåvidt legge til, eller trekke fra etter smak og behag.

 

Kjempegodt, superenkelt og ganske sunt :)

(lager alt i samme panne, ikke stekepanne)

 

Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Skrevet

Gryte med sopp og squash, rask og god ! Bytt eventuelt ut peppersausen med fløtesaus for å gjøre den mildere. Hvis du ikke vil bruke halvfabrikata, går det nesten like kjapt å helle i en fløteskvett, litt soyasaus og litt buljong, og så eventuelt jevne med litt maisena.

 

http://87.238.65.108/Kjott/Storfe/Kjottdeig/Gryte-med-sopp-og-squash/

 

Anonymous poster hash: efcec...62f

Skrevet

Kjøttdeig med salt og pepper, kanskje litt oregano

mais

ost

potetmos på toppen i en ildfast form.

Stekes til osten er smeltet, altså ikke lenge.

Potetmos går kjempefort om du kutter potetene i små biten og koker dem.

 

Anonymous poster hash: 07d9e...dfc

Skrevet

Mini bøff på svømmetur :-)

Stek kjøttdeig og ha det oppi brus saus. server med poteter og grønsaker.

 

Cowboy mat

stekt kjøttdeig, løk og sopp servert med potetmos og tomatbønner



Anonymous poster hash: ab894...dcf

Annonse

Skrevet

Mente så klart brun saus ikke brus saus. hehe



Anonymous poster hash: ab894...dcf
Skrevet

Lynrask lapskaus.

 

1 pakke karbonadedeig eller kjøttdeig

1 løk

1 pakke lapskausblanding eller om du vil ha mye grønnsaker så slenger du på en halv pakke lapskausblanding eller rotgrønnsaksblanding til.

2-3 terninger kjøttkraft

vann

 

Stek kjøttdeig og løk og ha i en kjele. Sleng oppi de frosne grønnsakene og terningene, dekk med vann og la det koke i 5-10 minutter.

Skrevet

Jeg har ikke lest alle svarene, så mulig jeg gjentar noen.

 

Jeg foreslår form.

Kna kjøttdeigen litt med krydder og egg eller potemel (slik du ville gjort om du skulle laget kjøttkaker), ha i en pose med feks amerikansk blanding.

"Klapp" det sammen i en ildfast form, og bre over potetstappe og så litt ost.

Stek i ovenen.

 

Absolutt ikke sunt, og alt er helfabrikat, men det duger den ene gangen.

Godt er det også ;)

 

Anonymous poster hash: 09796...5f7

Skrevet

Linsegryte med kjøttdeig/karbonadedeig :) Poppis her i huset (bruker karbonadedeig, kjøttdeigen er alt for feit)

 

Brun kjøttdeig sammen med hvitløk, løk, paprika, gulrot og spinat. Ha over en bok hermetiske tomater, salt, pepper, urter, tabasco. 

Kok linsene i grønnsaksbuljong, ha gjerne i curry. Når linsene er ferdige sil av og bland i gryta. Serveres med en klatt matyoghurt og frisk koriander. 

Merker du om du spiser kjøttdeig eller karbonadedeig hvis du spiser hos andre? jeg har en venninne som påstår det

 

Anonymous poster hash: b4d37...12e

Skrevet

 

Linsegryte med kjøttdeig/karbonadedeig :) Poppis her i huset (bruker karbonadedeig, kjøttdeigen er alt for feit)

 

Brun kjøttdeig sammen med hvitløk, løk, paprika, gulrot og spinat. Ha over en bok hermetiske tomater, salt, pepper, urter, tabasco. 

Kok linsene i grønnsaksbuljong, ha gjerne i curry. Når linsene er ferdige sil av og bland i gryta. Serveres med en klatt matyoghurt og frisk koriander. 

Merker du om du spiser kjøttdeig eller karbonadedeig hvis du spiser hos andre? jeg har en venninne som påstår det

 

Anonymous poster hash: b4d37...12e

 

 

Ja, kjøttdeigen er feitere. Kjenner det godt.

Skrevet

Noe mine barn elsker:

 

Stek svinekjøttdeig og en finhakket løk i litt margarin

Ha i hvitløk

Ha i noen never med ris

Dryss over 1-2 ss mel, bland

Tilsett 1-2 ts kjøttbuljongpulver, bland

Tøm i en pose frosne brokkolitopper

Fyll på med ekstra lettmelk til d dekker risen

Småkok til risen er klar (jeg bruker egentlig å la den stå minst en halvtime)

Smak til med pepper og ev. mer buljong

Tilsett en stor neve reven ost til slutt

 

Man kan forsåvidt legge til, eller trekke fra etter smak og behag.

 

Kjempegodt, superenkelt og ganske sunt :)

(lager alt i samme panne, ikke stekepanne)

 

Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Jeg vil påpeke noen "feil" i oppskriften din: Stek i smør, eller en god olje. Bruk fond i stedet for buljongpulver. Buljongpulver er stort sett bare salt. Dropp lettmelk, bruk fløte, eller i verste fall helmelk. 

 

Ellers ser dette faktisk riktig godt ut! Denne oppskriften skal jeg bruke. :-)

 

 

Anonymous poster hash: c02c7...8b4

Skrevet

 

 

Linsegryte med kjøttdeig/karbonadedeig :) Poppis her i huset (bruker karbonadedeig, kjøttdeigen er alt for feit)

 

Brun kjøttdeig sammen med hvitløk, løk, paprika, gulrot og spinat. Ha over en bok hermetiske tomater, salt, pepper, urter, tabasco. 

Kok linsene i grønnsaksbuljong, ha gjerne i curry. Når linsene er ferdige sil av og bland i gryta. Serveres med en klatt matyoghurt og frisk koriander. 

Merker du om du spiser kjøttdeig eller karbonadedeig hvis du spiser hos andre? jeg har en venninne som påstår det

 

Anonymous poster hash: b4d37...12e

 

 

Ja, kjøttdeigen er feitere. Kjenner det godt.

 

 

Enig. Kjenner også godt forskjellen. 

 

Anonymous poster hash: 2d6ee...ab9

Annonse

Skrevet

Hjemmelaga kjøttboller eller hamburgere

 

Anonymous poster hash: d3576...212

Skrevet

Noe mine barn elsker:

 

Stek svinekjøttdeig og en finhakket løk i litt margarin

Ha i hvitløk

Ha i noen never med ris

Dryss over 1-2 ss mel, bland

Tilsett 1-2 ts kjøttbuljongpulver, bland

Tøm i en pose frosne brokkolitopper

Fyll på med ekstra lettmelk til d dekker risen

Småkok til risen er klar (jeg bruker egentlig å la den stå minst en halvtime)

Smak til med pepper og ev. mer buljong

Tilsett en stor neve reven ost til slutt

 

Man kan forsåvidt legge til, eller trekke fra etter smak og behag.

 

Kjempegodt, superenkelt og ganske sunt :)

(lager alt i samme panne, ikke stekepanne)

 

Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Har du i noe veske før du har i lettmelken, vann kanskje?

 

Anonymous poster hash: b4d37...12e

Skrevet

 

Noe mine barn elsker:Stek svinekjøttdeig og en finhakket løk i litt margarinHa i hvitløkHa i noen never med risDryss over 1-2 ss mel, blandTilsett 1-2 ts kjøttbuljongpulver, blandTøm i en pose frosne brokkolitopperFyll på med ekstra lettmelk til d dekker risenSmåkok til risen er klar (jeg bruker egentlig å la den stå minst en halvtime)Smak til med pepper og ev. mer buljongTilsett en stor neve reven ost til sluttMan kan forsåvidt legge til, eller trekke fra etter smak og behag.Kjempegodt, superenkelt og ganske sunt :)(lager alt i samme panne, ikke stekepanne)Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Har du i noe veske før du har i lettmelken, vann kanskje? Anonymous poster hash: b4d37...12e

Nei, d har jeg ikke :)

 

Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Skrevet

 

 

Takk men syns at både chili con carne og sheppards pie er litt tidkrevende :PAnonymous poster hash: 1951e...4b8

Denne er en rask variant, http://www.matprat.no/oppskrifter/rask/chili-con-carne/

 

Spis fisk i stedet. Kjøttdeig er usunt.

 

Anonymous poster hash: 65ef5...e4a

Øh spiste fiskekaker i dag og kveite på søndag, fiskeboller hadde vi og i forrige uke, ja og laks. Spiser fisk 2-3 ganger i uken. Har en kjøttdeigpakke liggende som vi vil bruke.

 

 

Anonymous poster hash: 1951e...4b8

Fiskekaker og fiskeboller er så utspent at det dessverre ikke burde kvalifiseres som fiskemiddag. De blir på lik linje som kjøttdeig. Utspedd kjøtt. Men godt er det jo da:)

 

 

 

Anonymous poster hash: 58abc...e8e

Skrevet

 

Noe mine barn elsker:Stek svinekjøttdeig og en finhakket løk i litt margarinHa i hvitløkHa i noen never med risDryss over 1-2 ss mel, blandTilsett 1-2 ts kjøttbuljongpulver, blandTøm i en pose frosne brokkolitopperFyll på med ekstra lettmelk til d dekker risenSmåkok til risen er klar (jeg bruker egentlig å la den stå minst en halvtime)Smak til med pepper og ev. mer buljongTilsett en stor neve reven ost til sluttMan kan forsåvidt legge til, eller trekke fra etter smak og behag.Kjempegodt, superenkelt og ganske sunt :)(lager alt i samme panne, ikke stekepanne)Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Jeg vil påpeke noen "feil" i oppskriften din: Stek i smør, eller en god olje. Bruk fond i stedet for buljongpulver. Buljongpulver er stort sett bare salt. Dropp lettmelk, bruk fløte, eller i verste fall helmelk.  Ellers ser dette faktisk riktig godt ut! Denne oppskriften skal jeg bruke. :-)  Anonymous poster hash: c02c7...8b4

Ja, bare prøv! :)

 

Men "feil" vil jeg ikke si nei! D blir "feil" smak (for MEG!!) med olje, og jeg synes margarin funker bedre til steking. Har prøvd flere forskjellige smakstilsetninger; fond, terninger & pulver. Toro lyst kjøttbuljongpulver har den smaken JEG vil ha ;)

 

Fløte/helmelk hadde ikke ramlet meg inn å bruke en gang, da jeg synes d blir grusomt fett!

 

Har laget denne maaaange ganger og VET den funker :)

 

Men som jeg sa: man kan trekke fra og legge til d man vil! (men kommenterer siden du kalte d "feil"...) ;)

Jeg synes d er godt med mais i, men d vil ikke ungene ha...

 

Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Skrevet

 

 

Noe mine barn elsker:Stek svinekjøttdeig og en finhakket løk i litt margarinHa i hvitløkHa i noen never med risDryss over 1-2 ss mel, blandTilsett 1-2 ts kjøttbuljongpulver, blandTøm i en pose frosne brokkolitopperFyll på med ekstra lettmelk til d dekker risenSmåkok til risen er klar (jeg bruker egentlig å la den stå minst en halvtime)Smak til med pepper og ev. mer buljongTilsett en stor neve reven ost til sluttMan kan forsåvidt legge til, eller trekke fra etter smak og behag.Kjempegodt, superenkelt og ganske sunt :)(lager alt i samme panne, ikke stekepanne)Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Jeg vil påpeke noen "feil" i oppskriften din: Stek i smør, eller en god olje. Bruk fond i stedet for buljongpulver. Buljongpulver er stort sett bare salt. Dropp lettmelk, bruk fløte, eller i verste fall helmelk. Ellers ser dette faktisk riktig godt ut! Denne oppskriften skal jeg bruke. :-) Anonymous poster hash: c02c7...8b4
Ja, bare prøv! :)

 

Men "feil" vil jeg ikke si nei! D blir "feil" smak (for MEG!!) med olje, og jeg synes margarin funker bedre til steking. Har prøvd flere forskjellige smakstilsetninger; fond, terninger & pulver. Toro lyst kjøttbuljongpulver har den smaken JEG vil ha ;)

 

Fløte/helmelk hadde ikke ramlet meg inn å bruke en gang, da jeg synes d blir grusomt fett!

 

Har laget denne maaaange ganger og VET den funker :)

 

Men som jeg sa: man kan trekke fra og legge til d man vil! (men kommenterer siden du kalte d "feil"...) ;)

Jeg synes d er godt med mais i, men d vil ikke ungene ha...

 

Anonymous poster hash: 66b0b...bc0

Grunnen til at jeg skrev "feil" var jo nettopp at jeg ikke kunne tenkt meg å bruke margarin og lettmelk. På mitt kjøkken har ikke margarin og lettmelk plass i matlagingen. Margarin kan brukes på brødskiva og gubben drikker lettmelk, men derfra til å bruke det i middagsmat? Nope. Ikke hos oss. Det er jo ikke feil i den forstand, men helt feil for meg. Mat skal være godt, og det blir det ikke med margarin og lettmelk hos oss.

 

Anonymous poster hash: c02c7...8b4

Skrevet

Er det noe godt man kan lage med kjøttdeig og ris? :)Anonymous poster hash: 1951e...4b8

Jeg synes dette er godt:

Kok ris (helst tørr ris, ikke den som kleber mest)

Stek kjøttdeig

Stek grønnsaker man syns er godt, f.eks løk, hvitløk, gulrot, paprika, squash, osv. Bland alt sammen og voilá :-) Fort gjort og veldig godt. Hell over soyasaus, sursøtsaus, chilisaus e.l om man liker det.

 

Ellers er jo cowboymat med kjøttdeig, hakkede tomater og tomatbønner veldig enkelt. Server med salat og brød:-)

Skrevet

Noe min ex pleide å lage som falt i smak hos barna, inspirert fra hjemlandet hans i mellomamerika og veldig enkelt.

Brun kjøttdeig, kok ris, bland kjøttdeig med risen og ha i det du liker..mais,oliven,forskjellig krydder, bønner, løk.



Anonymous poster hash: e9fde...8fd
Skrevet

 

Det aller viktigste punktet her må være å droppe kjøttdeigen!

 

Bruk karbonadedeig!

 

Anonymous poster hash: c02c7...8b4

Det er ikke poenget her, kjøttdeigen var allerede kjøpt og jeg ville ha middagstips. Har du ikke tips så la vær å komme med slike meningsløse kommentarer, skriv heller det når noen spør hva som er sunnest av de to tingene :)

 

Takk for alle tips, det ble en middag hvor vi brukte det vi allerede hadde. Stekte kjøttdeigen sammen med gulrot, paprika og løk. Og hadde ris til og soyasaus på etterpå. Veldig enkelt som vi var ute etter :)

 

HI

 

 

Anonymous poster hash: 1951e...4b8

Skrevet

 

 

 

Takk men syns at både chili con carne og sheppards pie er litt tidkrevende :PAnonymous poster hash: 1951e...4b8

Denne er en rask variant, http://www.matprat.no/oppskrifter/rask/chili-con-carne/

 

Spis fisk i stedet. Kjøttdeig er usunt.

 

Anonymous poster hash: 65ef5...e4a

Øh spiste fiskekaker i dag og kveite på søndag, fiskeboller hadde vi og i forrige uke, ja og laks. Spiser fisk 2-3 ganger i uken. Har en kjøttdeigpakke liggende som vi vil bruke.

 

 

Anonymous poster hash: 1951e...4b8

Fiskekaker og fiskeboller er så utspent at det dessverre ikke burde kvalifiseres som fiskemiddag. De blir på lik linje som kjøttdeig. Utspedd kjøtt. Men godt er det jo da:)

 

 

 

Anonymous poster hash: 58abc...e8e

Hjemmelaget har masse i fisk i seg, iallefall de jeg lager.

 

HI

 

 

Anonymous poster hash: 1951e...4b8

Skrevet

Kjøttdeigsuppe, kjapt og godt og lite karbo:) Stek kjøttdeig med litt løk og hvitløk i en gryte, evt andre grønnsaker du liker.

Hell to bokser med hakka tomater med oregano over, en liten skvett vann og litt fløte. Krydre med litt av hvert. la det koke litt i 10-15 min, server med en god klatt med rømme i midten og masse raspet ost over:) Faktisk veldig godt og veldig enkelt.



Anonymous poster hash: 9df35...c09

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...