Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #26 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret! Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Snakker ikke om det er sunt eller ikke jeg skrev i mitt første innlegg at karbonadedeig er det reneste kjøttproduktet man finner som er kvernet, det var det som var saken i hi, ikke hva som er sunt men hva som er rent kjøtt og hva som ikke er det. Og skal vi snakke om hva som er sunt så inneholder karbonadedeig vesentlig mindre fett enn kjøttdeig! Når det er snakk om Rent kjøtt brytes ned på annen måte i kroppen er kvernet kjøtt. Anonymous poster hash: 50a46...cd3 Hvordan da? Hvis jeg tar et kjøttstykke, deler det i to og kverner det ene så mener du kroppen vil bryte ned disse to delene på ulik måte? Har du en seriøs link til noe som forklarer hvordan det henger sammen? Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #27 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret! Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det er left over kjøtt etter at alt det fine kjøttet er kuttet bort som blir kvernet opp til kjøttdeig. Det være seg sener, fett, ligamentet og kjøtt. Man trenger vel ikke å være ernæringsspesialist for å skjønne at et rent kjøttstykke er bedre for oss. Anonymous poster hash: 2ce3f...629
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #28 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt.Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret!Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det er left over kjøtt etter at alt det fine kjøttet er kuttet bort som blir kvernet opp til kjøttdeig. Det være seg sener, fett, ligamentet og kjøtt. Man trenger vel ikke å være ernæringsspesialist for å skjønne at et rent kjøttstykke er bedre for oss. Anonymous poster hash: 2ce3f...629 De fleste seriøse ernæringsspessialister har ikke spessiell mottand mot kvernet kjøtt. Har du noen forskningsresultater som skulle tilsi at kjøttdeig (uten salt) generelt ikke er bra for oss samenliknet med kjøtt fra samme dyreart med samme fettinnhold? Anonymous poster hash: 6c05e...271
kråkemamma Skrevet 7. januar 2015 #29 Skrevet 7. januar 2015 Rent kjøtt er kjøtt som ikke er tilsatt noe. File, kotelett, stek, biff osv Maler du et stykke kjøtt selv så er det fortsatt bare kjøtt. Karbonadedeig er malt kjøtt fra ulike deler av dyret. Da ofte avskjær som ikke kan brukes til noe anna. Det er ikke fyllt opp med fett og slintrer... Fettprosenten har ingenting å si for om produktet er rent eller ikke.
Mamma_til_2 Skrevet 7. januar 2015 #30 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret! Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Snakker ikke om det er sunt eller ikke jeg skrev i mitt første innlegg at karbonadedeig er det reneste kjøttproduktet man finner som er kvernet, det var det som var saken i hi, ikke hva som er sunt men hva som er rent kjøtt og hva som ikke er det. Og skal vi snakke om hva som er sunt så inneholder karbonadedeig vesentlig mindre fett enn kjøttdeig! Når det er snakk om Var det det eneste du klarte og komme med så kunne du latt vær liker du ikke og tape en diskusjon?
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #31 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret! Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Snakker ikke om det er sunt eller ikke jeg skrev i mitt første innlegg at karbonadedeig er det reneste kjøttproduktet man finner som er kvernet, det var det som var saken i hi, ikke hva som er sunt men hva som er rent kjøtt og hva som ikke er det. Og skal vi snakke om hva som er sunt så inneholder karbonadedeig vesentlig mindre fett enn kjøttdeig! Når det er snakk om Var det det eneste du klarte og komme med så kunne du latt vær liker du ikke og tape en diskusjon? Der forsvant det vist en del Når det er snakk om hva som er rent kjøtt og ikke dukker det som regel opp argumenter om at rent kjøtt er sunnere enn annet kjøtt. Det mener jeg i høyeste grad er diskutabelt. Mange ser også ut til å mene at kjøttdeig er mindre sundt enn annet kjøtt, bare fordi det er oppmalt. Det mener jeg også er galt. Man må se på hvilke typer kjøttdeig man sammenliker med hvilke andre kjøttstykker. Det er heller ikke fettprosenten alene som avgør hva som er best for oss. For å avgjøre om kjøtt er rent eller ikke må vi først bestemme hva det skal være rent for. Det er ikke nørvendig vis de samme produktene som er rene for bakterier, fett, salt eller muk. "Rent" kan bety mange ting avhengi av hvilken sammenheng ordet brukes. Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå