Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #1 Skrevet 7. januar 2015 Hvilke biter? Har ikke skjønt dette :/ Anonymous poster hash: 843bd...763
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #2 Skrevet 7. januar 2015 Hvilke biter? Har ikke skjønt dette :/ Anonymous poster hash: 843bd...763 Alle biter av et dyr er rent kjøtt. Altså, ikke øyeeplet, osv, men du skjønner. Ikke rent = farseprodukter, f eks pølser, medisterkaker, fiskekaker. Dette inkluderer kjøttdeig. Anonymous poster hash: 162f3...393
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #3 Skrevet 7. januar 2015 Hva med karbonadedeig? Anonymous poster hash: 843bd...763
*Nøtta* Skrevet 7. januar 2015 #4 Skrevet 7. januar 2015 Karbonadedeig er ikke rent kjøtt. Alle ferdigprodukter som for eksempel: kjøttkaker, fiskekaker,kyllingnuggets, løvbiff, osv og alle typer kjøttdeig er ikke rent kjøtt. Rent kjøtt er de kjøttbitene du ser i butikken som du må tilberede selv..
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #5 Skrevet 7. januar 2015 Hvilke biter? Har ikke skjønt dette :/ Anonymous poster hash: 843bd...763 Alle biter av et dyr er rent kjøtt. Altså, ikke øyeeplet, osv, men du skjønner. Ikke rent = farseprodukter, f eks pølser, medisterkaker, fiskekaker. Dette inkluderer kjøttdeig. Anonymous poster hash: 162f3...393 Karbonadedeig er ikke rent kjøtt. Alle ferdigprodukter som for eksempel: kjøttkaker, fiskekaker,kyllingnuggets, løvbiff, osv og alle typer kjøttdeig er ikke rent kjøtt. Rent kjøtt er de kjøttbitene du ser i butikken som du må tilberede selv.. Fiskekaker..??! Det er da vitterlig et fiskeprodukt, ikke et kjøttprodukt... Hahaha.. Anonymous poster hash: d8152...e09
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #6 Skrevet 7. januar 2015 Takk for svar Anonymous poster hash: 843bd...763
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #7 Skrevet 7. januar 2015 Hvilke biter? Har ikke skjønt dette :/ Anonymous poster hash: 843bd...763 Alle biter av et dyr er rent kjøtt. Altså, ikke øyeeplet, osv, men du skjønner. Ikke rent = farseprodukter, f eks pølser, medisterkaker, fiskekaker. Dette inkluderer kjøttdeig. Anonymous poster hash: 162f3...393 Karbonadedeig er ikke rent kjøtt. Alle ferdigprodukter som for eksempel: kjøttkaker, fiskekaker,kyllingnuggets, løvbiff, osv og alle typer kjøttdeig er ikke rent kjøtt. Rent kjøtt er de kjøttbitene du ser i butikken som du må tilberede selv.. Fiskekaker..??! Det er da vitterlig et fiskeprodukt, ikke et kjøttprodukt... Hahaha.. Anonymous poster hash: d8152...e09 Ahahahahahaaaa!!! Godt jeg kunne gjøre januarmorgenen litt lysere for deg Gikk automatisk ut i fra at det dreide seg om slanking/kostholdsendring, dermed var fisk med på lista i hodet mitt, selv om det ikke var en del av spørsmålet Anonymous poster hash: 162f3...393
*Nøtta* Skrevet 7. januar 2015 #8 Skrevet 7. januar 2015 Du reagerte på fiskekakene, men ikke kyllingnuggetsene? Det er da vitterlig fugl, ikke dyr..om vi skal gå ned den veien. Vi har kjøtt fra både pattedyr, fugl og FISK vet du.
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #9 Skrevet 7. januar 2015 Hvorfor slutter kjøttet å være rent når det blir kvernet? Er kjøttkvernen din veldig møkkete? Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #10 Skrevet 7. januar 2015 Hvorfor slutter kjøttet å være rent når det blir kvernet? Er kjøttkvernen din veldig møkkete? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det er jo tilsatt andre ting.. Anonymous poster hash: 69960...2f5
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #11 Skrevet 7. januar 2015 Hvorfor slutter kjøttet å være rent når det blir kvernet? Er kjøttkvernen din veldig møkkete? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det er jo tilsatt andre ting.. Anonymous poster hash: 69960...2f5 Nei, det er det som regel ikke. Noen typer ferdigkjøpt kjøttdeig er tilsatt salt og vann for å bedre holdbarheten, men de fleste typene er ikke tilsatt noe som helst. Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #12 Skrevet 7. januar 2015 Koteletter, indre/ytrefilet, mørbrad, entrecote, filet... Alt som kun er kuttet av dyret og som ikke er fett/innvoller. Anonymous poster hash: 44024...143
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #13 Skrevet 7. januar 2015 Koteletter, indre/ytrefilet, mørbrad, entrecote, filet... Alt som kun er kuttet av dyret og som ikke er fett/innvoller. Anonymous poster hash: 44024...143 Entrecote inneholder i snitt ca 11,5% fett mens kyllingkjøttdeig ligger på ca 8%. Karbonadedeig kan du få med ned i 5% fett. Det er nesten halvparten av hva hva det er i koteletter etter at du har skåret vekk fettranden. Anonymous poster hash: 6c05e...271
Mamma_til_2 Skrevet 7. januar 2015 #14 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt.
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #15 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #16 Skrevet 7. januar 2015 Koteletter, indre/ytrefilet, mørbrad, entrecote, filet... Alt som kun er kuttet av dyret og som ikke er fett/innvoller.Anonymous poster hash: 44024...143 Entrecote inneholder i snitt ca 11,5% fett mens kyllingkjøttdeig ligger på ca 8%. Karbonadedeig kan du få med ned i 5% fett. Det er nesten halvparten av hva hva det er i koteletter etter at du har skåret vekk fettranden. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det har ikke noe med fettprosenten i kjøttet å gjøre, poenget er at kjøttet er rent, dvs ikke blandingsfarse eller kaker. Anonymous poster hash: 44024...143
Mamma_til_2 Skrevet 7. januar 2015 #17 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele.
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #18 Skrevet 7. januar 2015 Koteletter, indre/ytrefilet, mørbrad, entrecote, filet... Alt som kun er kuttet av dyret og som ikke er fett/innvoller.Anonymous poster hash: 44024...143 Entrecote inneholder i snitt ca 11,5% fett mens kyllingkjøttdeig ligger på ca 8%. Karbonadedeig kan du få med ned i 5% fett. Det er nesten halvparten av hva hva det er i koteletter etter at du har skåret vekk fettranden. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det har ikke noe med fettprosenten i kjøttet å gjøre, poenget er at kjøttet er rent, dvs ikke blandingsfarse eller kaker. Anonymous poster hash: 44024...143 Men hva er det du mener gjør kjøttdeigen uren hvis den ikke er tilsatt vann eller salt? Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #19 Skrevet 7. januar 2015 Koteletter, indre/ytrefilet, mørbrad, entrecote, filet... Alt som kun er kuttet av dyret og som ikke er fett/innvoller.Anonymous poster hash: 44024...143 Entrecote inneholder i snitt ca 11,5% fett mens kyllingkjøttdeig ligger på ca 8%. Karbonadedeig kan du få med ned i 5% fett. Det er nesten halvparten av hva hva det er i koteletter etter at du har skåret vekk fettranden. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det har ikke noe med fettprosenten i kjøttet å gjøre, poenget er at kjøttet er rent, dvs ikke blandingsfarse eller kaker. Anonymous poster hash: 44024...143 Men hva er det du mener gjør kjøttdeigen uren hvis den ikke er tilsatt vann eller salt? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det er ikke ett kjøttstykke som er kuittet rent av dyret og kvernet opp, men restestykker fra hele dyret som blandes før det kvernes! Anonymous poster hash: 3cbd1...e41
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #20 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #21 Skrevet 7. januar 2015 Koteletter, indre/ytrefilet, mørbrad, entrecote, filet... Alt som kun er kuttet av dyret og som ikke er fett/innvoller.Anonymous poster hash: 44024...143 Entrecote inneholder i snitt ca 11,5% fett mens kyllingkjøttdeig ligger på ca 8%. Karbonadedeig kan du få med ned i 5% fett. Det er nesten halvparten av hva hva det er i koteletter etter at du har skåret vekk fettranden. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det har ikke noe med fettprosenten i kjøttet å gjøre, poenget er at kjøttet er rent, dvs ikke blandingsfarse eller kaker. Anonymous poster hash: 44024...143 Men hva er det du mener gjør kjøttdeigen uren hvis den ikke er tilsatt vann eller salt? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Det er ikke ett kjøttstykke som er kuittet rent av dyret og kvernet opp, men restestykker fra hele dyret som blandes før det kvernes! Anonymous poster hash: 3cbd1...e41 Og da er det ikke trent lengre? Med den logikken spiser du da urent kjøtt om du lager en rett på en hel høne, men ikke om du spiser en rett med bare lårkjøtt (som har høyere fett% enn kjøttdeig av kylling). Hva er da poenget med å snakke om "rent" kjøtt? Det betyr jo da tydlig vis ikke magrere. Hvorfor skal det være bedre å spise det du kaller rent kjøtt enn annet kjøtt? Anonymous poster hash: 6c05e...271
Mamma_til_2 Skrevet 7. januar 2015 #22 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret!
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #23 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret! Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271
Mamma_til_2 Skrevet 7. januar 2015 #24 Skrevet 7. januar 2015 Så lenge ett produkt er tilsatt noe ekstra ( salt, vann, eksternt kjøtt fett, smaksforsterker osv) er det ikke rent, karbonadedeig uten salt og vann er vell det nærmeste man kommer rent kjøtt som farse produkt. Kjøttdeig er akkurat like rent. Det er bare laget av andre kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Karbonadedeigen er mye mer renskåret og inneholder dermed mye mindre fett en vanlig kjøttdeig som inneholder alt av kjøtt fett og det som må være, kjøttdeig er ikke ett rent produkt. Hentet fra en artikkel fra klikk.no: Når du står i kjøttdisken og skal handle middag, er det ofte lett å se på prisen. De produktene som heter noe med "kjøttdeig" koster vanligvis en god del mindre enn de som heter "karbonadedeig", men hva er forskjellen? Forklaringen er at det rett og slett dreier seg om to ulike produkter. For karbonadedeig er kjøtt som er renskåret, og skal maks inneholde 6 prosent fett. Kjøttdeig er oppkvernet kjøtt med fett og det hele. Det er helt riktig at det kan være mer fett i kjøttdeig (opp til 14,5%) enn i karbonadedeig(opp til 6%), selv om det ginnes magre varianter av kjøttdeig også, som kjøttdeig laget på kylling(ca 8%), svine(ca 9%) eller viltkjøtt(ca 8%). Det som jo også er tilfelle er at det er stor forskjell på hvor mye fett det er i andre kjøttstykker. Flatbiff av storfe har for eksempel ca 1,7% fett mens entercote har 11,5%. Kyllingbryst har ca 1% fett, mens lår med skinn har ca 14,2%. Flatbiff av lam har ca 2,1% fett mens fårikålkjøtt har ca 17,7%. Som du ser er det mindre fett i mange kjøttdeiger enn i helt vanlige kjøttstykker. Anonymous poster hash: 6c05e...271 Kjøttdeig er laget av restekjøtt fra hele dyret, det er ikke det som kalles rent! fettprosenten har ingenting og si på renheten men det er om det er ett blandingsprodukt eller ikke, kjøttdeig er blandet kjøtt, fett sener ol fra hele dyret! Skulle det gjøre det mindre sunt? I tillfelle hvorfor? Anonymous poster hash: 6c05e...271 Snakker ikke om det er sunt eller ikke jeg skrev i mitt første innlegg at karbonadedeig er det reneste kjøttproduktet man finner som er kvernet, det var det som var saken i hi, ikke hva som er sunt men hva som er rent kjøtt og hva som ikke er det. Og skal vi snakke om hva som er sunt så inneholder karbonadedeig vesentlig mindre fett enn kjøttdeig!
Anonym bruker Skrevet 7. januar 2015 #25 Skrevet 7. januar 2015 Rent kjøtt brytes ned på annen måte i kroppen er kvernet kjøtt. Anonymous poster hash: 50a46...cd3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå