Gå til innhold

Raclette eller fondue?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har lyst på begge, men må velge en grunnet plassmangel. Hva er diggest?

 

Anonymous poster hash: 58edf...6b7

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hadde ikkje spandert hylleplass på nokon av delene.  Raclette var hyggeleg og godt dei få gangane eg prøvde det den tid det var på mote, men tek jo ganske stor lagerplass.  Fondue tek mindre plass, men er jo ganske putlete og tek lang tid. 

Har du gått inn i 80 - 90 tals nostalgi?

Skrevet

Ja takk, begge deler! Og gjerne både ostefondue og vanlig fondue. Men om jeg blir tvunget til å velge, velger jeg raclette fordi alle liker det i familien, guttungen liker nemlig ikke smaken av ostefondue pga vinen.

 

Hilsen, Sveits beboeren

 

Anonymous poster hash: 3f515...824

Skrevet

Jeg hadde nok kjøpt raclette. Jeg elsker smeltet ost. ;) Man kan selvsagt lage ostefondue, men det er noe annet enn den osten man smelter i raclettejernet. 

 

Når det er sagt, så har vi begge deler, og bruker ingen av dem spesielt mye... Så egentlig vil jeg også si: egentlig ingen av dem. Men det kan jo hende at dere er litt annerledes enn oss der. 



Anonymous poster hash: 12691...7d3
Skrevet

Raclette er kjempegodt og litt sunnere.

Skrevet

Fondue, men egentlig er det så mektig at en gang i blant på frankrike-reise holder.



Anonymous poster hash: 4c516...91c
Skrevet

Raclette!

 

Anonymous poster hash: f1567...864

Skrevet

Raclett oser ut hele huset og egner seg best til bordgrill ute på sommeren!

 

 

Anonymous poster hash: ea44f...cfc

Skrevet

Raclette, alle spiser det de vil med smeltet ost over, nam!!

 

Anonymous poster hash: 1e8e6...d52

Skrevet

Ahhh takk for alle svar! Hva anbefaler dere å ha oppå racletten da? Tilbehør...

 

Anonymous poster hash: 58edf...6b7

Skrevet

Ahhh takk for alle svar! Hva anbefaler dere å ha oppå racletten da? Tilbehør...Anonymous poster hash: 58edf...6b7

Vi pleier å servere raclette med tørket oksekjøtt fra Graubunden (Bressaola ligner en del), syltede grønnsaker (agurker, mini-mais og småløk), salat, brød og dampede mandelpoteter. Vi har grillplate på toppen og legger grønnsaker til grilling, som regel paprika, champignons og squash.

 

Serveres med hvitvin, helst en god Fendant (lokalvin). Enjoy! :)

 

Hilsen, Sveits beboeren

P.S. Vi er så glad i smeltet ost at vi har ukentlig "smeltet ost dag" om vinteren, der vi veksler mellom pizza, raclette og fondue. Når vi har fondue, spiser gutten raclette ut av sin egen én-manns raclette. Deilig etter en dag på ski!

 

Anonymous poster hash: 3f515...824

Skrevet

Vi steker forskjellige pølser i biter, og serverer med sølvløk, minimais, småtomater, ananas, og sikkert andre ting jeg ikke kommer på i farta :) har både vanlig hvitost og cheddar o.l oppå

Skrevet

Raclette.

Veldig sosialt og utrolig godt.

 

Vi bruker marinert kylling, biff, scampi, reinskav, pølsebiter, champignon, minimais, pommes noisettes, kryddersmør og norsk Port Salut.

 

Spiste det senest for noen dager siden.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...