Gå til innhold

Pizzastein


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg trenger noen tips..

 

Hvordan enkelt få pizzaen over på steinen - for den er jo kjempevarm? Og den tynne pizzabunnen er litt vanskelig å flytte!

Skrevet

Mel masse mel under når du baker den ut, du må og ha en pizza spade helst ikke i tre for og få pizzaen fra benk til stein, men kluet er mel over alt :)

Skrevet

Til vår pizzastein følgte det med en tynn aluminiumsplate som en har pizzaen på. Setter bare plata med pizzae på rett på stenen. Genialt :)



Anonymous poster hash: 6112e...ce5
Skrevet

men jeg må altså ta den varme steinen ut av ovnen, legge bunnen over (på et vis) og så ha på saus og fyll??

Skrevet

Mannen bruker og bake den ut med masse mel under, være rask med fyllet for melet trekker inn i deigen og da er du skrewd  og legg den over på steinen som står i ovnen.

Skrevet

Du kan jo bare bake den ut på et pizzaark og la den ligge på arket under stekingen. Selve stenen avgir ingen smak, kun varme og varmen går lett gjennom et pizzark.



Anonymous poster hash: 6112e...ce5
Skrevet

 

Du kan jo bare bake den ut på et pizzaark og la den ligge på arket under stekingen. Selve stenen avgir ingen smak, kun varme og varmen går lett gjennom et pizzark.

 

Anonymous poster hash: 6112e...ce5

 

Da blir ikke bunnen steinovnsbakt, så da kan hi lage pizza på vanlig måte!

Skrevet

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.



Anonymous poster hash: efd4c...7a7
Skrevet

 

 

Du kan jo bare bake den ut på et pizzaark og la den ligge på arket under stekingen. Selve stenen avgir ingen smak, kun varme og varmen går lett gjennom et pizzark.

 

Anonymous poster hash: 6112e...ce5

 

Da blir ikke bunnen steinovnsbakt, så da kan hi lage pizza på vanlig måte!

 

Det er der mange missforstår. Hele vitsen med pizzasten er opplagringen av varmen og varmeoverføringen til deigen som skjer direkte og ikke gjennom luft. Som nevnt, stenen avgir ikke smak, kun varme. Mange baker pizzaen også på stålplater med samme deilige resultat som sten, men tradisionelt så er det sten som gjelder. Pizzaen får den samme sprø, deilige bunnen. Bare prøv.

 

Anonymous poster hash: 6112e...ce5

Skrevet

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

 

Men steinen er jo 250grader!

Skrevet

Jeg har pizzaspade i tre. Strør et godt lag med mel på den, legger deigen oppå og "rugger" litt på den slik at jeg merker at den ikke sitter fast. Legger på fyll, "rugger" litt igjen og lirker den over på steinen. 



Anonymous poster hash: 10a32...c02
Skrevet

har pizzasteinen på et brett, og er kjapp.. har fyllet klart på forhånd.



Anonymous poster hash: efd4c...7a7
Skrevet

Semulegryn i stedet for/eller blandet med mel under pizzabunnen 😉

Hilsen italieneren

 

Anonymous poster hash: a1d6e...1b8

Skrevet

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

 

Men steinen er jo 250grader!

 

Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Skrevet

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!

 

Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

 

 

Jeg tror faktisk du skjønner hvorfor noen påpeker det. 

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

Skrevet

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!

 

Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

 

Ønsker og vite hvordan du får fyll på en tynn pizzabunn som ligger på en sten som er 250 grader, og hvor har du steinen mens du legger dette på.

Skrevet

 

 

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!

Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Ønsker og vite hvordan du får fyll på en tynn pizzabunn som ligger på en sten som er 250 grader, og hvor har du steinen mens du legger dette på.

 

Nå er det ikke jeg som sa dette, men hvis det var meg som skulle gjøre slik hun sa så ville jeg gjort følgende:

Legge steinen på en bakeplate eller rist og varme i ovnen.

Forberede alt fyller og ha det klart rett ved ovnen.

Kjevle ut bunnen og gjøre den klar til å legges på steinen.

Ta ut plata med steinen og sette plata oppå ovnen. Deretter så fort som overhodet mulig legge bunnen på, ha på saus, garnityr og ost og hive inn i ovnen igjen. Det burde ikke ta veldig lang tid.

 

Og bare for å utdype: jeg har vært med på å gjøre dette før. Funket helt fint uten problemer det altså.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Skrevet

 

 

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!

Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Jeg tror faktisk du skjønner hvorfor noen påpeker det.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

 

Nei, jeg ser faktisk ikke problemet.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Skrevet

Har prøvd både bakepapirversjonen og "rett på melet sten-versjonen". Null forskjell i smak og myyyyye enklere med bakepapir.

Skrevet

 

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!

Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Jeg tror faktisk du skjønner hvorfor noen påpeker det.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

 

Nei, jeg ser faktisk ikke problemet.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

 

 

Nei vel. Men det at du er dum er jo ingen grunn til å være spydig.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

Skrevet

 

 

 

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!
Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Jeg tror faktisk du skjønner hvorfor noen påpeker det.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

Nei, jeg ser faktisk ikke problemet.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Nei vel. Men det at du er dum er jo ingen grunn til å være spydig.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

 

Personangrep faktisk. Det var jo voksent..,

 

Hvis du ser lengre opp så har jeg forklart i detalj hvordan man gjør det.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Skrevet

Eg brukar matpapir og sklir pizzaen på plass med den medfølgande metallplata.  Så nappar eg ut bakepapiret etter 3-4 minutt.  Trur litt av poenget med steinen er at den sug til seg væske.  Men neste gang skal eg prøve italienaren sitt triks med semulegryn.

Skrevet

Unngå bakepapir! Det kan rett og slett ta fyr!

 

Anonymous poster hash: 6bac3...b39

Skrevet

 

 

 

 

 

 

Jeg bruker en del mel under bunnen når jeg har bakt den ut.. Legger den på, så tar jeg på fyllet mens deigen ligger på steinen.

 

 

 

Prøvde å ta fyll på deigen på benken, men det ble bare kliss og rot, så nå tar jeg deigien på steinen først.

 

Anonymous poster hash: efd4c...7a7

Men steinen er jo 250grader!
Og....?

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Jeg tror faktisk du skjønner hvorfor noen påpeker det.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

Nei, jeg ser faktisk ikke problemet.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Nei vel. Men det at du er dum er jo ingen grunn til å være spydig.

 

Anonymous poster hash: 10a32...c02

 

Personangrep faktisk. Det var jo voksent..,

 

Hvis du ser lengre opp så har jeg forklart i detalj hvordan man gjør det.

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

 

 

 

Og om det er noen her som er spydig, så er det jo du, anonym c02... 

 

Anonymous poster hash: 80ee1...d4b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...