Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #1 Skrevet 23. desember 2014 Ja, det gjør man vel! Aiai, jeg har så mye å gjøre!! Hjelp! Anonymous poster hash: 547b8...c52
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #2 Skrevet 23. desember 2014 Og hva med multekremen? Når lager man den?? Anonymous poster hash: 547b8...c52
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #3 Skrevet 23. desember 2014 Rødkål/surkål kan lages i dag og oppbevares kald (f.eks ute) til i morgen. Samme med f.eks risgrøt til riskrem. Mange steker også ribba ferdig i dag og varmer opp igjen i ovnen i morgen. Multekremen bør nok vente i det lengste, den faller sammen hvis den står for lenge. Anonymous poster hash: 1f7ff...88a
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #4 Skrevet 23. desember 2014 Ok, takk. Hva med den rød sausen til riskremen? Den kan vel lages i dag også? Skal lage den av ordentlige bær, ikke saft. Fortsatt hjelp! Anonymous poster hash: 547b8...c52
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #5 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #6 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt. Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #7 Skrevet 23. desember 2014 (endret) Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt. Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Endret 23. desember 2014 av sug lut
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #8 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Blir sprø! Det er tusen måter å gjøre ting på. Skulle vært en EU-standard på dette julegreiene! (Som du skjønner har panikken begynt å ta meg..) Jaja, jeg skal sjekke ståa etter 45 minutter i alle fall. Takk for svar! Anonymous poster hash: 547b8...c52
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #9 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Blir sprø! Det er tusen måter å gjøre ting på. Skulle vært en EU-standard på dette julegreiene! (Som du skjønner har panikken begynt å ta meg..) Jaja, jeg skal sjekke ståa etter 45 minutter i alle fall. Takk for svar! Anonymous poster hash: 547b8...c52 Slapp av, du kan umulig få gjort noe veldig galt med surkål. Er den ikke myk nok koker du lenger, er den for sur tar du litt sukker, er den for søt tar du litt mer eddik, og så kjenner du etter hvor mye karvesmak du har og vil ha.
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #10 Skrevet 23. desember 2014 Å, du hadde rett! Nå lukter det mormor! Åh, det roet nervene bittelitt. Anonymous poster hash: 547b8...c52
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #11 Skrevet 23. desember 2014 Hvordan er det med fermentert rødkål? Har et raust lager på boden, kan jeg bruke dette? Anonymous poster hash: 7b63c...d53
LeTwinsA Skrevet 23. desember 2014 #12 Skrevet 23. desember 2014 Herregud, nå kjente jeg pittelitt på at jeg angret på at jeg kjøpte noras hjemmelagede ..... jaja tuner meg inn på at jeg sitter godt bakoverlent med føttene høyt og nyter en kopp kaffe istede.....
beef sister Skrevet 23. desember 2014 #13 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Kan jeg få oppskrift?
MammantilNurket Skrevet 23. desember 2014 #14 Skrevet 23. desember 2014 (endret) Surkålen putrer på ovnen her Skal spises i morgen. Risgrøten til morgendagens riskrem lages også i dag. Vi er for øyeblikket hos Mormor'n og Morfar'n til Nurket. I dag kommer Kjæresten (som har vært hjemme hos oss og julet der), samt Nurkets Oldermor og Onkel Ønsker alle DiB-damene en gledelig jul! Endret 23. desember 2014 av MammantilNurket
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #15 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Kan jeg få oppskrift? Klart! Du får forminske etter behov, for jeg koker både til oss selv og til resten av slekta, jeg er nemlig slektas surkåldronning. Dette er det jeg kokte med i går, da trenger du stor suppekjele: 3 kålhoder 500 g smør 200 g sukker 1 pakke karve 3 dl eddik (jeg bruker vanlig hvit husholdningseddik) Ca 50 g smør pluss noe sukker smelter i bunnen av gryta. Sett på lav varme. Finsnitt surkål. Legg et godt lag med kål i bunnen av gryta, legg på smørklatter litt rundt omkring, strø over noe karve, noe sukker og skvulp på litt edddik. Gjenta til du har lagt inn all kålen og alt det andre, pass på å ha igjen litt av alt til at du kan legge på smørklatter på toppen sammen med sukker etc. Sett opp varmen et øyeblikk så du hører det koker ordentlig i bunnen, skru ned på 2 og la det stå et par-tre timer før du rører litt rundt og lar det stå non timer til. Du får ikke god følelse for smaken før det har kokt sammen ordentlig (dvs etter fem-seks timer minst), for da har kålen også avgitt væske. Så om det er for søtt eller surt eller for lite karve når du kommer så langt, så tar du oppi litt til og putrer videre en times tid. Nå har jeg en kjele i kjøleskapet til i morgen, og to gryter på balkongen - en til muttern og en til romjula. Holder seg prima til nyttår (har aldri hatt mer igjen etter det, så vet ikke total holdbarhet). Enjoy!
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #16 Skrevet 23. desember 2014 Herregud, nå kjente jeg pittelitt på at jeg angret på at jeg kjøpte noras hjemmelagede ..... jaja tuner meg inn på at jeg sitter godt bakoverlent med føttene høyt og nyter en kopp kaffe istede..... Fnis. Men det er uhyre liten innsats for kjempegevinst, om du gidder neste år. Kan gjøres i fylla eller i søvne, så lenge du altså klarer å snitte kål i fylla, resten er bare at det står på ovnen og godgjør seg.
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #17 Skrevet 23. desember 2014 Hvordan er det med fermentert rødkål? Har et raust lager på boden, kan jeg bruke dette? Anonymous poster hash: 7b63c...d53 Fermentert rødkål? Opplys meg. Kimchi?
beef sister Skrevet 23. desember 2014 #18 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Kan jeg få oppskrift? Klart!Du får forminske etter behov, for jeg koker både til oss selv og til resten av slekta, jeg er nemlig slektas surkåldronning. Dette er det jeg kokte med i går, da trenger du stor suppekjele: 3 kålhoder 500 g smør 200 g sukker 1 pakke karve 3 dl eddik (jeg bruker vanlig hvit husholdningseddik) Ca 50 g smør pluss noe sukker smelter i bunnen av gryta. Sett på lav varme. Finsnitt surkål. Legg et godt lag med kål i bunnen av gryta, legg på smørklatter litt rundt omkring, strø over noe karve, noe sukker og skvulp på litt edddik. Gjenta til du har lagt inn all kålen og alt det andre, pass på å ha igjen litt av alt til at du kan legge på smørklatter på toppen sammen med sukker etc. Sett opp varmen et øyeblikk så du hører det koker ordentlig i bunnen, skru ned på 2 og la det stå et par-tre timer før du rører litt rundt og lar det stå non timer til. Du får ikke god følelse for smaken før det har kokt sammen ordentlig (dvs etter fem-seks timer minst), for da har kålen også avgitt væske. Så om det er for søtt eller surt eller for lite karve når du kommer så langt, så tar du oppi litt til og putrer videre en times tid. Nå har jeg en kjele i kjøleskapet til i morgen, og to gryter på balkongen - en til muttern og en til romjula. Holder seg prima til nyttår (har aldri hatt mer igjen etter det, så vet ikke total holdbarhet). Enjoy! Tusen takk! Jeg elsker surkål, som i bare surkål alene, og det jeg får tak i her, holder ikke standard. Satser på å bli surkåldronning med denne oppskriften.
Anonym bruker Skrevet 23. desember 2014 #19 Skrevet 23. desember 2014 Da har jeg også kopiert oppskriften til neste år. Denne gang får det går som det går. (Det putrer fortsatt) I oppskriftsboka mi pleier jeg kalle dem etter den jeg fikk den fra, så blant Tante Karis ostekake, Oldemors kringle og Sigrunns suksesskake blir det nå Sug Luts surkål Anonymous poster hash: 547b8...c52
☆☆☆ Skrevet 23. desember 2014 #20 Skrevet 23. desember 2014 Tenker også å skrive opp Sug Luts surkål. Et ikkje surkål i jula, men den skal få prøve seg vef sida av steik, ribbe og kanskje kjøtkaker ved andre høve
sug lut Skrevet 23. desember 2014 #21 Skrevet 23. desember 2014 Surkållaging er noe av det koseligste, da, og deilig hjernedødt, og så lukter det himmelsk. Min stod i seks timer og putra i går, skikkelig julelukt.Å? I min oppskrift står det 45 minutter, bare. Skal jeg bare la den simre i noen timer heller? Ferdig nå, nå skal jeg i gang med rød saus. Fantastisk oppskrift, anyone?? Jeg har frosne bær, både bringebær og jordbær, men er usikker på om jeg skal mixe dem eller lage to forskjellige. Anonymous poster hash: 547b8...c52 Det er nok veldig forskjellige surkåloppskrifter ute og går. Men min er garantert verdens beste, etter svigermors. Kan jeg få oppskrift? Klart!Du får forminske etter behov, for jeg koker både til oss selv og til resten av slekta, jeg er nemlig slektas surkåldronning. Dette er det jeg kokte med i går, da trenger du stor suppekjele: 3 kålhoder 500 g smør 200 g sukker 1 pakke karve 3 dl eddik (jeg bruker vanlig hvit husholdningseddik) Ca 50 g smør pluss noe sukker smelter i bunnen av gryta. Sett på lav varme. Finsnitt surkål. Legg et godt lag med kål i bunnen av gryta, legg på smørklatter litt rundt omkring, strø over noe karve, noe sukker og skvulp på litt edddik. Gjenta til du har lagt inn all kålen og alt det andre, pass på å ha igjen litt av alt til at du kan legge på smørklatter på toppen sammen med sukker etc. Sett opp varmen et øyeblikk så du hører det koker ordentlig i bunnen, skru ned på 2 og la det stå et par-tre timer før du rører litt rundt og lar det stå non timer til. Du får ikke god følelse for smaken før det har kokt sammen ordentlig (dvs etter fem-seks timer minst), for da har kålen også avgitt væske. Så om det er for søtt eller surt eller for lite karve når du kommer så langt, så tar du oppi litt til og putrer videre en times tid. Nå har jeg en kjele i kjøleskapet til i morgen, og to gryter på balkongen - en til muttern og en til romjula. Holder seg prima til nyttår (har aldri hatt mer igjen etter det, så vet ikke total holdbarhet). Enjoy! Tusen takk! Jeg elsker surkål, som i bare surkål alene, og det jeg får tak i her, holder ikke standard. Satser på å bli surkåldronning med denne oppskriften. Garanteres
LeTwinsA Skrevet 23. desember 2014 #22 Skrevet 23. desember 2014 Herregud, nå kjente jeg pittelitt på at jeg angret på at jeg kjøpte noras hjemmelagede ..... jaja tuner meg inn på at jeg sitter godt bakoverlent med føttene høyt og nyter en kopp kaffe istede..... Fnis. Men det er uhyre liten innsats for kjempegevinst, om du gidder neste år. Kan gjøres i fylla eller i søvne, så lenge du altså klarer å snitte kål i fylla, resten er bare at det står på ovnen og godgjør seg. Alt slik elskes, så neste år blir det hjemmelaget :)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå