Gå til innhold

Har prøvd tre oppskrifter, men krumkakene blir ikke gode!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Sliter veldig med krumkaker, får det aldri til!! Hva kan jeg gjøre galt? Har prøvd en oppskrift hvor man veide eggene og tok tilsvarende med andre ingredienser, Ingrid Espelid sin oppskrift og en oppskrift med stivpisket eggehviter.... De blir for myke og får ikke den gode sprøheten. Noen som kan hjelpe? 

 

Jeg er en rutinert hjemmebaker, og lager alt mulig annet uten problemer.... 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har du forsøkt med et annet jern?

 

Anonymous poster hash: e0706...8c2

Skrevet

Svigermor lager røren kvelden før, hun sier det er veldig viktig at den skal stå over natten før de stekes. Så bruker hun et sånt gammeldags jern, som du legger på ovnsplata.

 

Anonymous poster hash: 0d88e...d92

Skrevet

Har du prøvd strull? Personlig synes jeg det er mye bedre, men det er smak og behag. De blir i alle fall sprø og deilige :)

 

Anonymous poster hash: 33afe...3ae

Skrevet

Jeg vil tippe at det er jernet som lager for tykke kaker. Da blir de ikke stekt i midten og blir heller ikke sprø. Prøv å få låne et gammeldags støpejernsjern som du snur på plata, de lager de tynneste og fineste krumkakene.

Skrevet

Vil tro at enten er temperaturen på jernet for lav, eller så lager du dem for tykke



Anonymous poster hash: d00a3...d40
Skrevet

 

Vil tro at enten er temperaturen på jernet for lav, eller så lager du dem for tykke

 

Anonymous poster hash: d00a3...d40

 

 

Jeg har prøvd alle mulige rører, tykke og tynne, jeg presser jernet hardt ned etter jeg har lagt i en skje røre, så jeg tror ikke jeg lager dem for tykke.

 

Kanskje det rett og slett er jernet det er noe galt med. Det har ikke flere innstillinger, så kan ikke endre temperaturen. Kanskje låne et jern og prøve hvis noen jeg kjenner har et... Takk for svar!

Skrevet

Har du prøvd strull? Personlig synes jeg det er mye bedre, men det er smak og behag. De blir i alle fall sprø og deilige :)

 

Anonymous poster hash: 33afe...3ae

Tenkte jeg skulle prøve strull, men har ikke gjort det ennå! Kanskje de heller ikke blir gode hvis det er jernet det er noe galt med... 

Skrevet

Nå skal du få en superenkel oppskrift som alltid blir god:) 1 kopp av hvetemel, potetmel, smeltet smør, vann og sukker. Så har du i 1 egg å 1 ts kardemomme.

Spe på m vann dersom røra blir veldig tykk.

Viktig med nok varme i jernet ja og at røra ikke er for tykk.

 

Anonymous poster hash: 5764b...3b0

Skrevet

Er kaffekopper forresten! Så du ikke ta store krus.

 

Anonymous poster hash: 5764b...3b0

Skrevet

3 egg, 150 gram sukker, 150 gram mel, 150 gram smør, 1/2 ts kardemomme. Blir alltid sprø og gode hos meg, og jeg er ingen baker :)

 

Anonymous poster hash: a6781...35b

Skrevet

4 egg

200g farin

250g hvetemel

1/2-1 ts kardemomme

200g smeltet smør

1 dl kremfløte

 

Rør egg og farin til eggedosis

Vend i mel og kardemomme

Rør i smeltet smør og fløte til slutt.

 

Denne oppskriften bruker alle i familien og har gjort i mange år.

Blir alltid sprøe kjempe gode krumkaker.

Lykke til med baksten ☺

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...