Gå til innhold

Er det vanskelig å lage dronning Maud pudding?


Anbefalte innlegg

Har aldri laget det før, men tenkte jeg skulle lage det til julaften.

Er det sånn at jeg bør prøvelage først (som jeg egentlig ikke har tid til) eller kan jeg lage den lille julaften og regne med det blir bra :)

 

Så, er det vanskelig å få til? :)

 

Anonymous poster hash: 96e02...84f

Fortsetter under...

Nei, ikke hvis du bruker ei god oppskrift 😉

Denne blir alltid vellykka:

(Jeg dropper portvinen og har 1 stk mindre plate gelantin i enn det står, da slipper den å bli så stiv. Og litt mer sjokolade 😜 Lager den i en stor bolle)

 

http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/dronning-maud-fromasj-haugesunddessert

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

Dronning Maud uten portvin er ikke Dronning Maud, da har du laget en sjikoladefromasj.

 

Ellers er dette en failsafe dessert.

 

Anonymous poster hash: 56767...e72

Åjoda. Dessuten liker ikke barna den hvis det er portvin i 😉

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

 

Dronning Maud uten portvin er ikke Dronning Maud, da har du laget en sjikoladefromasj.

 

Ellers er dette en failsafe dessert.

 

Anonymous poster hash: 56767...e72

Åjoda. Dessuten liker ikke barna den hvis det er portvin i

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

 

Oppskriftene sier at det skal være portvin i Dronning Maud pudding, og da er det ikke lenger Dronning Maud pudding hvis du lager den uten portvin. Får-i-kål blir ikke får-i-kål uten kål. See? 

 

Anonymous poster hash: 616f3...20e

Annonse

Dronning Maud uten portvin er ikke Dronning Maud, da har du laget en sjikoladefromasj.

 

Ellers er dette en failsafe dessert.

 

Anonymous poster hash: 56767...e72

Vi har aldri brukt portvin (jeg visste ikke en gang at noen bruker det i), men derimot litt solbærsaft (solbærsirup). :-)

 

 

Anonymous poster hash: 926c5...aa4

 

 

 

Dronning Maud uten portvin er ikke Dronning Maud, da har du laget en sjikoladefromasj.

 

Ellers er dette en failsafe dessert.

 

Anonymous poster hash: 56767...e72

Åjoda. Dessuten liker ikke barna den hvis det er portvin i

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

Oppskriftene sier at det skal være portvin i Dronning Maud pudding, og da er det ikke lenger Dronning Maud pudding hvis du lager den uten portvin. Får-i-kål blir ikke får-i-kål uten kål. See?

 

Anonymous poster hash: 616f3...20e

Herlighet, roe cella!!

Jeg er fra Haugesund og her lager vi det like mye med og uten.

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

 

 

 

 

Dronning Maud uten portvin er ikke Dronning Maud, da har du laget en sjikoladefromasj.

 

Ellers er dette en failsafe dessert.

 

Anonymous poster hash: 56767...e72

Åjoda. Dessuten liker ikke barna den hvis det er portvin i

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

Oppskriftene sier at det skal være portvin i Dronning Maud pudding, og da er det ikke lenger Dronning Maud pudding hvis du lager den uten portvin. Får-i-kål blir ikke får-i-kål uten kål. See?

 

Anonymous poster hash: 616f3...20e

Herlighet, roe cella!!

Jeg er fra Haugesund og her lager vi det like mye med og uten.

 

Anonymous poster hash: 17a69...dbf

Står ikke portvin i oppskriften jeg arvet fra farmor. Du hat kanskje hørt om lokale variasjoner? Og det heter ikke portvinpudding, så å sammenligne med får-i-kål blir någet søkt.

 

Eneste utfordringen med Dronning Maud er å ikke få gelatinklumper i den. Viktig å piske veldig godt for å unngå det.

Har aldri laget det før, men tenkte jeg skulle lage det til julaften.

Er det sånn at jeg bør prøvelage først (som jeg egentlig ikke har tid til) eller kan jeg lage den lille julaften og regne med det blir bra :)

 

Så, er det vanskelig å få til? :)

 

Anonymous poster hash: 96e02...84f

 

Det heter Dronning Maud fromage - IKKE pudding.

 

Anonymous poster hash: 5da9d...a5e

 

 

Har aldri laget det før, men tenkte jeg skulle lage det til julaften.

Er det sånn at jeg bør prøvelage først (som jeg egentlig ikke har tid til) eller kan jeg lage den lille julaften og regne med det blir bra :)

 

Så, er det vanskelig å få til? :)

 

Anonymous poster hash: 96e02...84f

Det heter Dronning Maud fromage - IKKE pudding.

 

Anonymous poster hash: 5da9d...a5e

Ser i de forskjellige oppskriftene at det brukes både pudding og fromasj. Fromage har jeg ikke sett noen skrive ;)

Det er ikkje vanskeleg.  Det eg opplevde ein gong var at sjokoladelaget blanda seg då eg tømde på krem/eggedosislaget, fordi det var litt tynnt.  Difor let eg det stå og stivne bittelitt før eg legg det lagvis med sjokolade i skåla. 

Det er minst like vanleg å lage dronning Maud utan portvin, og det er jo det mest familievenlege alternativet.  Eg har faktisk ikkje smakt den med, så kan ikje seie kva eg foretrekkjer.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...