Gå til innhold

Hva gjør jeg feil? Lager fløtekarameller, de blir alltid enten stein harde eller for mye. Som oftest for mye så de bare smelter ... Tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Prøvd mange ulike oppskrifter. Vil gjerne prøve igjen ikveld :)

Skrevet

Bruker du termometer?

 

Anonymous poster hash: ceea5...fe5

Skrevet (endret)

Hvor harde eller myke de blir kommer an hvor lenge du koker dem. Blir de for myke, er de kokt for kort. Jeg lagde nettopp karamell til å ha inni konfekt, den er myk. Jeg kokte den i 30 min. Prøve med 45 minutter lanskje?

Endret av Iiiiik
Skrevet

Jeg ryker termometer og lar det koke til 120 grader.

 

Passer også på å ikke røre for jeg vil ikke ha krystallisering.

 

Hvis jeg koner det lenger blir det ikke så mye hardere, men smaker mer som knekk altså litt brent smak.

 

Smaken bør alltid super, men ikke konsostensen.

 

Kan jeg få oppskriften dere som blir bra? Og fremgangsmåte? :)

Takker for tips

Skrevet

Jeg dytter litt på denne. Får heller ikke til karameller

Skrevet

Ingen som vil dele sin oppskrift?

Skrevet

Disse ble bra.

du trenger jo ikke ha salt på da.:)

et tips er å vende de i melis før du har de på glass. Da klistrer de seg ikke i hop.

 

Anonymous poster hash: e575c...639

post-42-787552_thumb.jpg

Skrevet

Søk på fløtekarameller på nrk.no.

Der var det nettopp en oppskrift hvor det ble forklart hvordan du kan teste hvordan konsistensen blir underveis mens du lager dem. Var veldig enkelt, tror det ca var å dryppe en dråpe i kaldt vann, den konsistensen dråpen fikk da var ferdig konsistens. Ble den for myk så skulle de kokes lenger, teste underveis.



Anonymous poster hash: 9fc9a...e96
Skrevet

 

Søk på fløtekarameller på nrk.no.

Der var det nettopp en oppskrift hvor det ble forklart hvordan du kan teste hvordan konsistensen blir underveis mens du lager dem. Var veldig enkelt, tror det ca var å dryppe en dråpe i kaldt vann, den konsistensen dråpen fikk da var ferdig konsistens. Ble den for myk så skulle de kokes lenger, teste underveis.

 

Anonymous poster hash: 9fc9a...e96

 

Jeg tror kanskje jeg er evneveik, for jeg mislykkes fullstendig selv om jeg gjør dråpetesten:-) Kanskje det ikke er meningen at jeg skal spise fløtekarameller til jul?

Skrevet

Takk for oppskrift.men jeg blir alltid skeptisk når det står de må oppbevares i kjøleskapet. Det skal være gaver og de kommer til å være i romtenperatur i maaaaange timer, jeg vil da unngå synde smelter sammen i glassene.

 

Du som bruker denne oppskriften går det da å ha de i rom temp uten at de smelter sammen?

Skrevet
2 dl kremfløte

1 dl lys sirup

100 g smør

100 g sukker

1 ts vaniljesukker

 

Kok opp alt sammen. Og la småkoke under omrøring til massen er 120 grader (den er da tykk og karamellbrun). Dette tar ca 20-30 min avhengig av temperatur. Om du ikke har termometer kan du stikke en teskje karamellblanding i kaldt vann og se om du kan trille en kule av massen. Hell i en brødform av teflon, gjerne med bakepapir i bunn. Etter et par timer kan den deles opp.

 

Denne bruker jeg. Har aldri brukt termometer, men det har likevel gått bra :)

Skrevet

 

2 dl kremfløte

1 dl lys sirup

100 g smør

100 g sukker

1 ts vaniljesukker

 

Kok opp alt sammen. Og la småkoke under omrøring til massen er 120 grader (den er da tykk og karamellbrun). Dette tar ca 20-30 min avhengig av temperatur. Om du ikke har termometer kan du stikke en teskje karamellblanding i kaldt vann og se om du kan trille en kule av massen. Hell i en brødform av teflon, gjerne med bakepapir i bunn. Etter et par timer kan den deles opp.

 

Denne bruker jeg. Har aldri brukt termometer, men det har likevel gått bra :)

Takk. Og den kan være i flere timer i rom temp uten at de smelter sammen?

Skrevet

 

2 dl kremfløte

1 dl lys sirup

100 g smør

100 g sukker

1 ts vaniljesukker

 

Kok opp alt sammen. Og la småkoke under omrøring til massen er 120 grader (den er da tykk og karamellbrun). Dette tar ca 20-30 min avhengig av temperatur. Om du ikke har termometer kan du stikke en teskje karamellblanding i kaldt vann og se om du kan trille en kule av massen. Hell i en brødform av teflon, gjerne med bakepapir i bunn. Etter et par timer kan den deles opp.

 

Denne bruker jeg. Har aldri brukt termometer, men det har likevel gått bra :)

Takk. Og den kan være i flere timer i rom temp uten at de smelter sammen?

 

 

Vi pleier bare å avkjøle i romtemperatur. Pakker dem inn i cellofan :) Fungerer fint.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...