Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #1 Skrevet 15. desember 2014 Uten at det har noe å si på smaken? Skal lage julemiddagen selv i år, tenkte å gjøre mest mulig klart dagen før så det ikke blir noe stress I tillegg lurer jeg på om jeg kan koke opp kålrabi, sette det kaldt, for så å varme det opp og stappe dagen etter? Takk for alle svar og eventuelle tips Anonymous poster hash: 4775d...92b
Ileus Skrevet 15. desember 2014 #2 Skrevet 15. desember 2014 Det går fint, bare pass på at vannet dekker poteten helt. Ellers blir de brune.
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #3 Skrevet 15. desember 2014 Ja og ja. Anonymous poster hash: 25b0a...210
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #4 Skrevet 15. desember 2014 Tusen takk Men hvordan oppbevarer jeg best mulig kålrabien? Deler den jo i biter under oppkok, burde den da ligge i vann over natten? Eller? Anonymous poster hash: 4775d...92b
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #5 Skrevet 15. desember 2014 Tusen takk Men hvordan oppbevarer jeg best mulig kålrabien? Deler den jo i biter under oppkok, burde den da ligge i vann over natten? Eller? Anonymous poster hash: 4775d...92b Jeg gadde ikke kokt kålroten dagen før..den hadde jeg ventet med som med potetene Anonymous poster hash: f306f...d36
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #6 Skrevet 15. desember 2014 For meg virker det mer stress å koke kålrot, oppbevare den kjølig og deretter varme opp og mose den. Det går jo kjapt å koke kålrotbiter, så ser ikke helt den store gevinsten her. Anonymous poster hash: 3b412...444
trollemor86 Skrevet 15. desember 2014 #7 Skrevet 15. desember 2014 Jeg lærte akkurat at du kan lage hele stappa ferdig å fryse den, kanskje det er er alternativ?
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #8 Skrevet 15. desember 2014 Potetene står fint i kaldt vann Ang. kålrabien, så mos den ferdig dersom du lager dagen før Anonymous poster hash: 148f5...bb0
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #9 Skrevet 15. desember 2014 Takk igjen Er jo ikke selve miosingen av stappa som tar tid, det er å få av "skallet" og skjære det opp i biter Kanskje jeg rett og slett skal lage den ferdig, ja!? Har jo spist restemiddag etter jul før og det har da smakt helt likt! Takk og takk folkens, har hatt så mye mareritt om at jeg glemmer å vanne ut pinnekjøttet og ikke har gjort klart noe før gjestene kommer Anonymous poster hash: 4775d...92b
Anonym bruker Skrevet 15. desember 2014 #10 Skrevet 15. desember 2014 Skjær kålrabien i biter og legg det i vann over natten på samme måte som potetene. Anonymous poster hash: df9cd...96c
*Nøtta* Skrevet 15. desember 2014 #11 Skrevet 15. desember 2014 Kålrabistappe får en litt annen smak dagen derpå synest jeg. Men hva er problemet med å kutte kålrabien opp i biter, oppbevare den i litt vann over natten og koke den opp i samme vannet som den overnattet i da? Du sier jo selv at det ikke er mosingen som tar tid.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå