Gå til innhold

Potetlefser


Anbefalte innlegg

Skrevet

Murlig jeg er helt på viddene nå, men hva bruker man potetlefser til ?

 

Vi har ingen tradisjon å lage det, men ser både på facebook og jul på månetoppen at folk er i full gang med baking. Har jeg gått glipp av noe?

Skrevet

Brukes til det meste. Sylt, rull, annet kjøttpålegg, brunost, rakefisk, lutefisk, mulighetene er uendelige. 



Anonymous poster hash: 513f5...87a
Skrevet

 

Brukes til det meste. Sylt, rull, annet kjøttpålegg, brunost, rakefisk, lutefisk, mulighetene er uendelige. 

 

Anonymous poster hash: 513f5...87a

 

ok, kanskje man skal prøve seg, å lage det :) Brukes som en erstatning til brød og rundstykker? Passer meg perfekt egentlig for jeg er ikke glad i brødmat

Skrevet

Kjempegodt også som 'kake til kaffen', med smør og sukker/sirup på. Nam!

Skrevet

Kjempegodt også som 'kake til kaffen', med smør og sukker/sirup på. Nam!

Likner de hjemmelagde på de som en får kjøpt? Jeg synes de kjøpte oftest er gnutørre :(

 

Anonymous poster hash: 98d17...88a

Skrevet

 

Kjempegodt også som 'kake til kaffen', med smør og sukker/sirup på. Nam!

Likner de hjemmelagde på de som en får kjøpt? Jeg synes de kjøpte oftest er gnutørre :(

 

Anonymous poster hash: 98d17...88a

 

 

Nei, de kan ikke sammenlignes. 

 

Anonymous poster hash: 513f5...87a

Skrevet

Potetlefse til spekemat og rakfisk er det beste jeg vet. 

Eller til frokost med ost og skinke på

 

Eller med smør og brunost som en liten snack. 

 

Spiser mer potetlefse enn brød i perioder. Og det er kjempelett å lage, og myye bedre hjemmelaget enn kjøpt!



Anonymous poster hash: c39b9...d89
Skrevet

 

Potetlefse til spekemat og rakfisk er det beste jeg vet. 

Eller til frokost med ost og skinke på

 

Eller med smør og brunost som en liten snack. 

 

Spiser mer potetlefse enn brød i perioder. Og det er kjempelett å lage, og myye bedre hjemmelaget enn kjøpt!

 

Anonymous poster hash: c39b9...d89

 

Har du en god oppskrift du vil dele? Og hvordan oppbevarer du de?

 

Ikke hi

 

Anonymous poster hash: 98d17...88a

Skrevet

 

 

Potetlefse til spekemat og rakfisk er det beste jeg vet. 

Eller til frokost med ost og skinke på

 

Eller med smør og brunost som en liten snack. 

 

Spiser mer potetlefse enn brød i perioder. Og det er kjempelett å lage, og myye bedre hjemmelaget enn kjøpt!

 

Anonymous poster hash: c39b9...d89

 

Har du en god oppskrift du vil dele? Og hvordan oppbevarer du de?

 

Ikke hi

 

Anonymous poster hash: 98d17...88a

 

 

Jeg har oppskrift, men ikke akkurat her. Det er hovedsakelig kokte poteter (nykokte poteter har endel fuktighet og da trenger du ikke tilsette vann), litt hvetemel og litt salt som eltes godt sammen til en deig. Godt å tilsette litt krydder og urter i også. Deles i emner og kjevles flate. Husk å bruke MYE mel under kjevling, ellers setter de seg fast i bordet, og da blit de ødelagt når du prøver å få de opp. Kan stekes på takke eller i tørr stekepanne.

 

Lar de avkjøles i stabel på rist under et kjøkkenhåndkle, sånn at de ikke skal bli tørre, også oppbevarer jeg de i plastpose. Lager du en stor porsjon kan de fryses 5-10 stk sammen. 

 

Anonymous poster hash: c39b9...d89

Skrevet

 

 

Kjempegodt også som 'kake til kaffen', med smør og sukker/sirup på. Nam!

Likner de hjemmelagde på de som en får kjøpt? Jeg synes de kjøpte oftest er gnutørre :(

 

Anonymous poster hash: 98d17...88a

 

 

Nei, de kan ikke sammenlignes. 

 

Anonymous poster hash: 513f5...87a

 

 

Enig. Ordentlige potetkaker/lefser er noe helt annet, både i smak og konsistens. Hjemmelaget, eller hos bakeriet i hjembyen min. ;) 

Skrevet

Ut å kjøpe takke i morgen så skal dette prøves ut

Skrevet

Ut å kjøpe takke i morgen så skal dette prøves ut

 

Dette er selvsagt en perfekt unnskyldning for å kjøpe seg takke, men du trenger ikke det altså. Kan godt bare steke dem i en tørr stekepanne. 😊👍

Skrevet

Ingen som vil dele en god og enkel oppskrift?



Anonymous poster hash: 98d17...88a
Gjest Antarctica
Skrevet

Kjøpte noen saftige, gode noen i går som IKKE var tørre, de heter Gjøvik-lefser.

Jeg legger to skiver spekepølse (f eks vossafår) og en stor klatt rømme i hver, og ruller sammen. Snadder!

Ungene liker dem med smør og ost, og hvis du er i godlune kan du jo gi dem en med smør, sukker og kanel.

Skrevet

De på butikken som heter mandelpotetlefse er heller ikke tørre. Sånn for de som vil kjøpe :)

Skrevet

Ruller dere de sammen som en taco lompe?

 

Anonymous poster hash: 7cbdc...aae

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...