Gå til innhold

Kan pinnekjøtt dampes dagen før servering?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har prøvd dette? Varmer dere det i så fall opp igjen i ovn?

Takknemlig for tips!



Anonymous poster hash: 6036a...ea7

Fortsetter under...

Gjest Antarctica
Skrevet

Nei ... Det ville jeg ikke ha gjort.

Skrevet

Vi har ofte en restemiddag i romjula. Og hvis det er pinnekjøtt igjen etter julaften varmes det opp. Men det er absolutt best den dagen det er laget.

 

Anonymous poster hash: 6d31d...e8b

Skrevet

Takk for svar. Det var vel det jeg fryktet. Å tilberede det dagen før er en nødløsning. Er bedt bort på julegrøt på julaften kl 3, og skal ha middagsbesøk hos oss etterpå. Ikke så lett å få det til å gå i hop med 3 timers damping av pinnekjøtt.

HI



Anonymous poster hash: 6036a...ea7
Skrevet

 

Takk for svar. Det var vel det jeg fryktet. Å tilberede det dagen før er en nødløsning. Er bedt bort på julegrøt på julaften kl 3, og skal ha middagsbesøk hos oss etterpå. Ikke så lett å få det til å gå i hop med 3 timers damping av pinnekjøtt.

HI

 

Anonymous poster hash: 6036a...ea7

Da ville jeg gjort det enkelt, og rett og slett droppet grøten. Det er jo uansett veldig sent med grøt klokka tre, når man gjerne skal spise tung julemiddag i seks-tida?

 

(Jeg synes egentlig det er litt småfrekt å be noen klokka tre på julaften, men det er sikkert bare meg..)

Skrevet

På julaften er det stort no-no å ha forhåndstilberedt mat!

Så takk nei til invitasjonen (kl 15?? Hva er det for et tidspunkt på julaften??) eller send resten av husstanden.

 

Du plikter ikke å stille opp på noe som helst kl 15 på julaften, altså!

 

Anonymous poster hash: 2c3e4...782

Annonse

Skrevet

Hehe seff kan du det :-) Vi gjorde det ofte før da vi var samlet alle sammen! Vi bor på sunnmøre og her er det ikke uvanlig å koke opp pinnekjøttet dagen før, for så og varme det så det blir crispy og godt i ovnen :-) namnam!!

 

Anonymous poster hash: 1c10d...1c5

Skrevet

Vi samler alltid pinnekjøttet på lillejulaftan, varmer den opp igjen i stekeovnen julaften sammen med tilbehøret.

Skrevet

Hehe seff kan du det :-) Vi gjorde det ofte før da vi var samlet alle sammen! Vi bor på sunnmøre og her er det ikke uvanlig å koke opp pinnekjøttet dagen før, for så og varme det så det blir crispy og godt i ovnen :-) namnam!!

 

Anonymous poster hash: 1c10d...1c5

Pappa gjør også ofte det. Men har glemt å spørre hvordan han oppbevarer det i mellomtiden.

Hørte nettopp et annet tips (som jeg ikke kan gå god for, da jeg ikke har prøvd) som gikk ut på å dampe pinnekjøttet noen dager i forveien, fryse det ned, for så å ha det under grillen noen minutter før servering.

 

Lykke til uansett :)

 

Anonymous poster hash: 00195...3ae

Skrevet

Eg hadde nok dampa det på føremiddagen og varma det opp att til gjestane kom. Hadde ikkje takka nei til julebesøk fordi eg måtte passe gryta   - og då får du den rette lukta og julestemninga i huset frå morgonen av :)

Skrevet

Du koker det på føremiddagen. Når du reiser på besøk tar du kjelen av plata, og setter det på igjen når du kommer hjem.

 

Anonymous poster hash: 79034...234

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...