Gå til innhold

Hva bruker dere når dere skal montere pepperkakehus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har flere ganger smeltet sukker, men det er pokker så varmt. Vi har også forsøkt melis med eggehvite, men den stivnet aldri. I fjor kapitulerte vi og brukte superlim :)

I år ønsker vi å bruke noe som er spiselig, men usikker på om jeg orker å brenne av meg fingrertuppene.

Hva bruker dere og finnes det noen gode tips til meg som er en skikkelig dårlig montør?

Skrevet

Jeg bruker alltid sukker, ikke spesielt plaget med brente fingre. Derimot bli glasuren brun etter en stund pga sukkeret. Har aldri prøvd med melis, da vi har eggallergikere i hus og det stivner ikke uten eggehvite...

Skrevet

Fikk tips om smelta smørbukk. Sånn karamell. Prøvde det i fjor og det var genialt. Ikke så varmt som sukker og stivner litt tregere så du rekker å justere litt. Og sist men ikke minst så smaker det godt den dagen pepperkakehuset skal knuses 😊

Skrevet

smeltet sukker



Anonymous poster hash: 82a46...160
Skrevet

Fikk tips om smelta smørbukk. Sånn karamell. Prøvde det i fjor og det var genialt. Ikke så varmt som sukker og stivner litt tregere så du rekker å justere litt. Og sist men ikke minst så smaker det godt den dagen pepperkakehuset skal knuses

Men hvordan smelter du det? I en panne/stekepanne? :)

Skrevet

Vi bruker enten smeltet smørbukk eller limpistol. Kommer an på hvor avansert byggverket er ;)

Skrevet

 

 

Fikk tips om smelta smørbukk. Sånn karamell. Prøvde det i fjor og det var genialt. Ikke så varmt som sukker og stivner litt tregere så du rekker å justere litt. Og sist men ikke minst så smaker det godt den dagen pepperkakehuset skal knuses

Men hvordan smelter du det? I en panne/stekepanne? :)

Smelta det bare i en vanlig kjele ( kanskje greit med en som er teflonbelagt) på svak varme.

Skrevet

 

 

Fikk tips om smelta smørbukk. Sånn karamell. Prøvde det i fjor og det var genialt. Ikke så varmt som sukker og stivner litt tregere så du rekker å justere litt. Og sist men ikke minst så smaker det godt den dagen pepperkakehuset skal knuses

Men hvordan smelter du det? I en panne/stekepanne? :)

Smelta det bare i en vanlig kjele ( kanskje greit med en som er teflonbelagt) på svak varme.

 

Oki :) Tror jeg skal prøve det i år, det høres nemlig godt ut :P Og om jeg slipper smeltet sukker blir jeg lykkelig :)

Skrevet

Smelter smørbukk i vannbad i en gryte med varmt vann!

 

Anonymous poster hash: f7d4a...f03

Skrevet

Royal Icing

Egghvite (2 stk brukte jeg nå)

Melis

Sitronsyre (ca 1 teskje) enten fra sånn flaske eller fra en sitron (gjør den blank og kritthvit)

 

Visp dette veldig godt. Du skal ha i så mye melis at det blit veldig tykk. Ikke renne fra vispen. Når du ikke klarer å slå den av vispen er den tykk nok.

Bruker sprøytepose og sprøyter kantene som skal settes sammen.

Etter ca 10-15 minutter er huset klart til å pyntes.

 

Bruker restene til pynt av hus. Men blander litt vann så icingen ble litt mer flytende (ikke helt rennende). Bruker da også sprøytepose og pynter med og fester nonstop, seigmenn osv med. Sitter som støpt.

 

Det som er fint med icingen er at du kan f.eks dra det litt nedenfor kantene da den blir litt seig, slik at det ser ut som om det henger snø ned fra taket.

 

 

 



Anonymous poster hash: 1d7b9...693
Skrevet

 

Royal Icing

Egghvite (2 stk brukte jeg nå)

Melis

Sitronsyre (ca 1 teskje) enten fra sånn flaske eller fra en sitron (gjør den blank og kritthvit)

 

Visp dette veldig godt. Du skal ha i så mye melis at det blit veldig tykk. Ikke renne fra vispen. Når du ikke klarer å slå den av vispen er den tykk nok.

Bruker sprøytepose og sprøyter kantene som skal settes sammen.

Etter ca 10-15 minutter er huset klart til å pyntes.

 

Bruker restene til pynt av hus. Men blander litt vann så icingen ble litt mer flytende (ikke helt rennende). Bruker da også sprøytepose og pynter med og fester nonstop, seigmenn osv med. Sitter som støpt.

 

Det som er fint med icingen er at du kan f.eks dra det litt nedenfor kantene da den blir litt seig, slik at det ser ut som om det henger snø ned fra taket.

 

 

 

 

Anonymous poster hash: 1d7b9...693

 

Bruk miksmaster altså, ikke vanlig visp......

 

Anonymous poster hash: 1d7b9...693

Skrevet

Tusen takk for mange gode tips :)

I år tror jeg at vi skal forsøke med smeltet karamell.

Skrevet

Dere som bruker smørbukk: hvor mye trenger man til et hus?

 

Anonymous poster hash: 7488f...3e4

Skrevet

Jeg bruker karamell, liker ikke smelta sukker.

Bruker sukker, fløte og smør.
Samme måte som med sukker, men det må varmes mye lenger, nesten en halvtime og røres i hele tiden.

Men det letteste er jo sukker.

Skrevet

Tusen takk for mange gode tips :)

I år tror jeg at vi skal forsøke med smeltet karamell.

Hei!  Smørbukk er superbra. Ha en eller to biter i mikroen i 20 sekund, så er den klar til bruk:)

Skrevet

Dere som bruker smørbukk: hvor mye trenger man til et hus?

 

Anonymous poster hash: 7488f...3e4

Nokre få bitar. Resten går i kjeften ;)

Skrevet

 

 

Tusen takk for mange gode tips :)

I år tror jeg at vi skal forsøke med smeltet karamell.

Hei! Smørbukk er superbra. Ha en eller to biter i mikroen i 20 sekund, så er den klar til bruk:)

Mikroen var lurt! Men sånn praktisk, hva smelter man det da i som er stort nok til å dyppe i etterpå? Eller heller du det over i noe?

 

 

Anonymous poster hash: 7488f...3e4

Skrevet

Annet tips er å pynte før montering! Da renner ikke pynten av!! Selv bruker jeg sukker til montering og melis til pynt, men skal jammen prøve smeltet smørbukk! Høres deilig ut!

 

Anonymous poster hash: 8cc3b...455

Skrevet

Vi brukte sukker. Men prøver gjerne smørbukk neste år :)

Skrevet

 

 

Tusen takk for mange gode tips :)

I år tror jeg at vi skal forsøke med smeltet karamell.

Hei! Smørbukk er superbra. Ha en eller to biter i mikroen i 20 sekund, så er den klar til bruk:)

Mikroen var lurt! Men sånn praktisk, hva smelter man det da i som er stort nok til å dyppe i etterpå? Eller heller du det over i noe?

 

 

Anonymous poster hash: 7488f...3e4

 

Eg hadde eit par bitar på eit tefat, smelta det i mikroen, også sneik eg det utover med ei teskei.

Skrevet

Jeg debuterte med smørbukk her om dagen, hadde en pose i stekepannen og smeltet det på lav varme. Gikk kjempegreit. Da jeg var ferdig med huset varmet jeg opp igjen og helte resten av karamellen ut på et bakepapir så den fikk bli smørbukk igjen. Ingen brannsår i år!

Skrevet

Smelter smørbukkarameller og bruker det. Enklere å bruke enn å smelte sukker syns jeg, blir ikke så varmt. Holder veldig godt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...