Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #1 Del Skrevet 27. november 2014 Jeg har begynt å bake brød, men de blir så inmari kompakte. De er kjempegode når de er nybakte, men når de har ligget litt så blir de kompakte og tunge. Jeg vil gjerne prøve en annen oppskrift, for en nybegynner Anonymous poster hash: 54d34...ad9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #2 Del Skrevet 27. november 2014 Ingen? Anonymous poster hash: 54d34...ad9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #3 Del Skrevet 27. november 2014 Har du kjøkkenmaskin? La den gå så deigen blir orntelig elta. Kan gjerne gå i 5min etter den er blanda. Så må du heve deigen nok! Om du begynner med halvparten hvetemel så kam du utforske med mer grovere etterhvert:) Anonymous poster hash: 507af...a91 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836284 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #4 Del Skrevet 27. november 2014 Har du kjøkkenmaskin? La den gå så deigen blir orntelig elta. Kan gjerne gå i 5min etter den er blanda. Så må du heve deigen nok! Om du begynner med halvparten hvetemel så kam du utforske med mer grovere etterhvert:) Anonymous poster hash: 507af...a91 Ja, har en kenwood og elter den i 10 minutter. Hever så i 40 min, og så 30 min i formene. Anonymous poster hash: 54d34...ad9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
håperpåvinterbarn Skrevet 27. november 2014 #5 Del Skrevet 27. november 2014 Jeg lar kjøkkenmaskinen emye i minimum 10 min. Har ikke mer enn halvparten grovt mel. Får alltid luftige brød. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836296 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #6 Del Skrevet 27. november 2014 Jeg lar kjøkkenmaskinen emye i minimum 10 min. Har ikke mer enn halvparten grovt mel. Får alltid luftige brød. Jeg har laget de ganske grove. Kanskje derfor de ikke er så luftige? Anonymous poster hash: 54d34...ad9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836316 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #7 Del Skrevet 27. november 2014 12 dl hvetemel 2,5 dl solsikkekjerner 2,5 dl havregryn 2,5 dl grobvakst 1/2 dl linfrø (la ligge i 1/2 dl vann 30 min) 2 ss melis 1 ts salt 2 egg 1 pk fersk gjær 7-8 dl kulturmelk 100 g/1 dl melange Deigen skal være veldig klissete. Forheve 1 time og etterheve nesten en time Anonymous poster hash: 5ae54...846 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836335 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 27. november 2014 #8 Del Skrevet 27. november 2014 Jeg hever mine brød først 1 time, baker di ut I formen deretter hever jeg 2 timer, blir super luftig Anonymous poster hash: 1e287...408 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146836338 Del på andre sider Flere delingsvalg…
håperpåvinterbarn Skrevet 28. november 2014 #9 Del Skrevet 28. november 2014 Jeg lar kjøkkenmaskinen emye i minimum 10 min. Har ikke mer enn halvparten grovt mel. Får alltid luftige brød. Jeg har laget de ganske grove. Kanskje derfor de ikke er så luftige? Anonymous poster hash: 54d34...ad9 Det er definitivt vanskeligere å få de skikkelig luftige når du har stor andel grovt mel. Det er min erfaring i hvert fall. Jeg har lykkes noen ganger, da har jeg brukt mye væske og deigen har vært veldig våt, elter i 20 min og så hever i 2 timer tilsammen. Da har jeg fått relativt luftige brød, men aldri så luftige som med 40-50% fint mel. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837293 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PrinsesseHengepupp Skrevet 28. november 2014 #10 Del Skrevet 28. november 2014 Søk på "ausebrød" her inne. Enklere, og bedre får du det ikke. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iiiiik Skrevet 28. november 2014 #11 Del Skrevet 28. november 2014 Elte lenge, heve lenge. Det høres ut som om eltingen din er bra, men at du hever litt for kort. Sørg for at deigen er temmelig klissete, for mye mel gir tunge brød. Lurt å bruke annen væske enn vann. Jeg synes surnet melk gir godt resultat. Dessuten tilsetter jeg "Luftigere bakst" i tillegg til mel. Det funker kjempebra! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. november 2014 #12 Del Skrevet 28. november 2014 Autolyse! Genial teknikk, blir et helt annet resultat 😊 Google, eller se f.eks her: http://lefsklinning.wordpress.com/tag/autolyse/ Anonymous poster hash: b7ffe...afb Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837347 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. november 2014 #13 Del Skrevet 28. november 2014 Ha litt sukker (litt, mindre enn en ts) i vannet når du blander ut gjæren. Elt lenge, hev lenge x2. Anonymous poster hash: 9a53d...499 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837359 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. november 2014 #14 Del Skrevet 28. november 2014 Det viktigste du gjør, er å elte lenge, gjerne mer enn 10 min, og la deigen/brødene heve lenge. Ikke elt mellom hevingene, da skal du bare forme deigen til brød. Anonymous poster hash: 32777...0ae Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guttemamma75 Skrevet 28. november 2014 #15 Del Skrevet 28. november 2014 12 dl hvetemel 2,5 dl solsikkekjerner 2,5 dl havregryn 2,5 dl grobvakst 1/2 dl linfrø (la ligge i 1/2 dl vann 30 min) 2 ss melis 1 ts salt 2 egg 1 pk fersk gjær 7-8 dl kulturmelk 100 g/1 dl melange Deigen skal være veldig klissete. Forheve 1 time og etterheve nesten en time Anonymous poster hash: 5ae54...846 Denne så god ut - hvor mange brød blir dette? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144183969-noen-som-har-en-idiotsikker-oppskrift-eller-triks-for-%C3%A5-f%C3%A5-luftige-br%C3%B8d/#findComment-146837387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå