Gå til innhold

Hvordan få eggerøren virkelig god? Hvordan lager du den?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg lager den i panne, med melk, salt og pepper. Men den blir liksom litt vassen og lite smak..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg gjør som du, lager den i panne, med litt melk, salt og pepper, og så har jeg i litt tørket hvitløk og litt tørket løk eller gressløk, evt litt andre urter hvis jeg føler for.  

 

Pass på å ikke bruke for mye melk, da blir det ofte mye fuktighet i den og det kan vanne ut smaken. 

 

Pappa bruker bare vann og salt og pepper når han lager eggerøre, og det smaker mer av den enn av min. 

Gjest Hercule Poirot
Skrevet

Visp egg, melk, salt, pepper og gressløk lett sammen. Stek på svak varme, rør i den jevnlig, snu og vend slik at alt blir stekt. Skal ikke bli brun, derfor er det viktig med svak varme. Det er ikke vanskelig å lage god eggerøre, men selve stekingen tar faktisk litt tid. 

Skrevet (endret)

Visper sammen egg og div krydder så har jeg i 1 ss vann pr egg, den blir ikke vassen.

Steker på panne med høyt lokk for den hever, trenger ikke snu den.

svak varme.

Endret av Mamma_til_2
Skrevet

Jeg lager den i panne, med melk, salt og pepper. Men den blir liksom litt vassen og lite smak..

Jeg lager i kjele og bruker bare litt salt.

 

Anonymous poster hash: 84fbc...802

Skrevet

Ja,det er mulig jeg har for mye melk i den :) Prøver med bare en liten skvett :)

Skrevet

Jeg bruker kremfløte og hvisper den i kjele :) krydrer etter smak :)

Skrevet

Ja,det er mulig jeg har for mye melk i den :) Prøver med bare en liten skvett :)

Det skal i prinsippet være 1 spiseskje væske pr. egg. ;-)

 

Anonymous poster hash: 0012a...ac2

Skrevet

Jeg bruker kremfløte og hvisper den i kjele :) krydrer etter smak :)

 

Hvisper? 

 

Anonymous poster hash: 0012a...ac2

Skrevet

Hehe jeg visste det var noe som ikke stemte i den setningen, jeg visper eggerøren så klart :) regner med alle skjønte hva jeg mente.

Skrevet

Hehe jeg visste det var noe som ikke stemte i den setningen, jeg visper eggerøren så klart :) regner med alle skjønte hva jeg mente.

Bra! :-)

 

Anonymous poster hash: 0012a...ac2

Skrevet

Bruker ikke melk. Fløte hvis jeg har det. Hvis ikke, vann. Synes ikke eggerøre blir god med melk.

 

Visper sammen med salt og hvit pepper og steker på svak varme mens jeg rører i den. Passer på å stoppe før den blir tørr. Hvis jeg har gressløk, blander jeg i det til slutt. Jeg steker ikke gressløken.

 

Anonymous poster hash: df7ca...9b8

Skrevet

Jeg rører bare sammen eggene med salt og pepper. Pisker godt sammen og steker over lav varme. Når det er halvstivnet, har jeg i en klatt smør som blandes med eggene mens de stivner ferdig. Lar det alltid være litt bløtt, tørrstekt eggerøre er ekkelt. Klipper over gressløk til slutt.

Skrevet

Sånn blir den skikkelig god:

Gode egg, gjerne økologiske, eller i det minste solegg. Én ss fløte pr. egg, visp sammen. Ha i salt og en god del gressløk. Stek i middels varm panne med en klatt smør (ikke margarin) i. Skyv på den hele tiden til den er sammenhengede, blank og litt fluffy.

Skrevet

Jeg har en kjempehemmelighet når det gjelder eggerøre! 😁

 

Si jeg lager av

3 egg

1 ss vann

1/2 ts salt

(Evt litt pepper og fersk gressløk)

Så tar jeg en stor dæsj creme fresh oppi.

Da blir den luftig og nydelig 😀

 

Anonymous poster hash: 607ff...d1c

Skrevet

Tusen takk for tips :) Jeg begynner å få en følelse av at jeg har for mye melk og for høy varme :P

Skrevet

Bruker aldri melk i eggerøre, mye bedre uten synes jeg :)

 

Anonymous poster hash: e253a...95b

Skrevet

Min kjære bestemor lærte meg å lage eggerøre, og det er alltid jeg som blir spurt om å lage det til spleisefester :P

 

Oppskriften er enkel og grei uten noe dilldall. Eggerøre skal smake egg og ikke noe annet :)

 

En spiseskje vann pr egg, en dæsj salt og stekes på ganske høy varme.

Skrevet

Setter kasserollen på platen og knekker eggene i en egen bolle og putter i rikelig med smør.

 

Heller egg/smør i kasserollen og rører fort. Skal ikke være lenge i pannen før eggerøren helles på tallerken. Den skal heller se for lite stekt ut når den tas ut av pannen.

 

Anonymous poster hash: 913d9...809

Skrevet

Sånn blir den skikkelig god:

Gode egg, gjerne økologiske, eller i det minste solegg. Én ss fløte pr. egg, visp sammen. Ha i salt og en god del gressløk. Stek i middels varm panne med en klatt smør (ikke margarin) i. Skyv på den hele tiden til den er sammenhengede, blank og litt fluffy.

Slik gjør jeg det også, og får alltid skryt for eggerøren. :)

Skrevet

Finhakket vårløk hvispes sammen med eggene, salt og pepper, ha i en kasserolle med masse meierismør, ha i rømme underveis, nydelig :)

 

Anonymous poster hash: 61267...d85

Skrevet

Har ikke lest alle svarene, men jeg er avhengig av aromat i eggerøre!

 

Anonymous poster hash: eb74d...fad

Skrevet

Hvorfor bruker dere væske?

 

Detcenkle er ofte det beste.😉

Egg og aromatkrydder.

 

Anonymous poster hash: ef200...6ea

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...