MamaLadyBug Skrevet 31. oktober 2014 #1 Skrevet 31. oktober 2014 I en kremet kyllingsalat? Fant en oppskrift med karri men har bare curry. Er det noe særlig forskjell på dem forresten? Det stemmer, jeg er IKKE kokk og har ingen antenner for krydder😜
Anonym bruker Skrevet 31. oktober 2014 #2 Skrevet 31. oktober 2014 Er ikke det det samme bare norsk og engelsk skrivemåte? Anonymous poster hash: 1fffc...b6e
Anonym bruker Skrevet 31. oktober 2014 #3 Skrevet 31. oktober 2014 Curry er karri. Styrken varierer utfra type; søt, asiatisk, osv. Anonymous poster hash: 2fec5...32b
MamaLadyBug Skrevet 31. oktober 2014 Forfatter #4 Skrevet 31. oktober 2014 Ah.. men det er jo både karri og curry å få kjøpt. Noe forskjell må det da være? Det står hot orientalsk på curryen jeg har. Karri har jeg på fiskebolla. Like dum:-)
Anonym bruker Skrevet 31. oktober 2014 #5 Skrevet 31. oktober 2014 Hvis det er asiatisk currypasta du har, så tror jeg det blir mye bedre enn norsk karripulver. Karri/curry betyr vel egentlig bare krydderblanding... Anonymous poster hash: bd8dc...18d
MamaLadyBug Skrevet 31. oktober 2014 Forfatter #6 Skrevet 31. oktober 2014 Da blåser jeg i karri og bruker den jeg har:-) ble liksom så usikker da jeg har lite erfaring med annet krydder en salt og pepper. Man kan si mye om dibbere men takk gud for at de finnes:-) Takk!!
Anonym bruker Skrevet 31. oktober 2014 #7 Skrevet 31. oktober 2014 https://translate.google.no/#en/no/curry Anonymous poster hash: a156a...9a6
Mandala Skrevet 31. oktober 2014 #8 Skrevet 31. oktober 2014 Jeg trodde det var ulike krydder. Husker enda da moren min hadde kjøpt feil nemlig :-P
runag Skrevet 31. oktober 2014 #9 Skrevet 31. oktober 2014 I en kremet kyllingsalat? Fant en oppskrift med karri men har bare curry. Er det noe særlig forskjell på dem forresten? Det stemmer, jeg er IKKE kokk og har ingen antenner for krydder "Curry" er karri på engelsk, så det er altså det samme. Karri/curry er betegnelsen på en krydderblanding som kan ha litt varierende innhold. Blandingen består typisk av gurkemeie, pepper, koriander, cayennepepper, muskat, ingefær, kanel, kryddernellik, sennep, spisskummen mfl. Styrkegraden avhenger av blandingsforholdet. "Karri" som er ment for det norske markedet er ofte noe "daffere" enn andre varianter.
Anonym bruker Skrevet 31. oktober 2014 #11 Skrevet 31. oktober 2014 Hjelpes, hi....sov du deg gjennom alle engelsktimene? Og siden du gjorde det...hva med Google? Anonymous poster hash: 3372c...2e9
Miamimom Skrevet 31. oktober 2014 #12 Skrevet 31. oktober 2014 Den som heter hot orientalsk smaker ikke "ren" karri. ( Ja, jeg vet at karri er et blandingskrydder☺)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå