minx83 Skrevet 10. september 2014 #1 Del Skrevet 10. september 2014 (endret) Hva tror dere damer, ville dere tatt sjansen? Salami og spekemat er noe av det jeg har savnet mest, og jeg har store planer om å ha med meg en pakke saftig serranoskinke i fødebagen. Etter å ha lest denne artikkelen lurer jeg på om jeg skal gå for en skive nybakt brød med gullsalami til kvelds altså... Edit: glemte linken http://altformamma.no/artikler/141/article/item#/ Endret 10. september 2014 av minx83 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. september 2014 #2 Del Skrevet 10. september 2014 Jeg har også hatt veldig lyst på det,men jeg har holdt meg unna. Er nok litt vel pysete😉 nå er det ikke så lenge igjen så nå venter jeg bare. Men gilde garanterer jo at det skal være trygt. Anonymous poster hash: 5ae4e...ac8 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146655827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kattpus Skrevet 11. september 2014 #3 Del Skrevet 11. september 2014 På sykehuset serverer de salami som pålegg. Og jeg lå på obs posten i 4 uker føre fødselen... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146659024 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Corneliuss Skrevet 12. september 2014 #4 Del Skrevet 12. september 2014 (endret) Men så serverte jo også sykehuset muggosten som gjorde at tvillingmsmmaen mistet tvillingene sine sent (7 mnd?) i svangerskapet for en del år siden. Tror ikke sykehuset har gode rutiner på hvilken mat som skal serveres til gravide alltid. Det er jo utrolig at riksen da serverte tydelig neimat på en avdeling for gravide.. Flaks at ikke flere spiste av osten som var gravide og at flere liv gikk tapt. Tipper at hun tenkte det var ok fordi hun fikk maten servert på sykehuset og trodde de hadde kontroll. 😢😁😤 se link under. Men om nortura går ut så tydelig og sier at man kan spise så vil jeg tro at det er ok. Det hadde nok ikke turt annet. Det ligger jo en kjempefallhøyde for de om noen skulle miste et barn etter dette. Men skjønner ikke helt argumentasjonen. Listeria kan ikke leve pga ph og saltinnhold? Trodde all spekemat var svært salt og hadde lav ph? Så hvorfor anbefales ikke gravide å spise spekemat pga listeria? Litt forvirret her. Nå er jeg så langt at jeg klarer meg uten salami og spekeskinker de siste 12 ukene tror jg. Men vil tro at det er ok siden kvalitetssjefen går ut og sier dette. 🌺 http://mobil.aftenposten.no/nyheter/iriks/Ufodte-tvillinger-mistet-livet-etter-listeriasmitte-6498125.html Endret 12. september 2014 av Corneliuss Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146659288 Del på andre sider Flere delingsvalg…
minx83 Skrevet 12. september 2014 Forfatter #5 Del Skrevet 12. september 2014 Det er vel helst toxo som er faren i spekemat, iom at kjøttet ikke blir varmebehandlet. Men når Gilde har rutiner for skikkelig nedfrysing av kjøttet før produksjon er det ikke lenger fare for toxo heller, slik jeg forstår det. Jeg tror uvaskede grønnsaker er en mye større smitterisiko for de fleste, for å være ærlig. Men presiserer at det gjelder kun norske produsenter med rutiner for nedfrysing, ville nok aldri spist spekeskinke i f.eks. Syd-Europa når jeg er gravid. Det er vel en viss fare for listeria i salt kjøttpålegg selv om saltinnhold og pH gjør at sannsynligheten er minimal. Har vært generelt forsiktig med kjøttpålegg i svangerskapet, og spiser kun pakker jeg har åpnet selv og vet hvor lenge har ligget i kjøleskapet. Det skumle med listeria er vel ikke hyppigheten av forekomster, men det at konsekvensen blir så katastrofal dersom en først skulle bli smittet.. Saken om tvillingene er jo helt grusom, husker den godt. Og det er vel sånne tragedier som fører til strengere retningslinjer/kostholdsråd for gravide og andre utsatte. Til syvende og sist er det jo en selv som må ta disse vurderingene. Noen spiser f.eks. salami gjennom hele svangerskapet, men slutter med alt av parfyme og hudpleie, mens noen dropper alt av kjøttpålegg men driver med sport som kan være risikabelt frem til 5-6 mnd. Jeg husker søsteren min var hysterisk redd for katten min og kaffe når hun gikk gravid, men hun spiste spekemat og smakte innimellom på rødvinen til mannen. Hva en selv opplever som farlig og mindre farlig er i stor grad subjektivt tror jeg. Det viktigste er opplysning og korrekt informasjon, så får man ta valgene selv Jeg har iallefall kost meg med salami på brødskiva til frokost idag, men styrer unna brie med syltetøy på selv om fastlegen min mente det skulle være trygt så lenge den kom fra et større norsk meieri. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146659342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
katz_87 Skrevet 23. september 2014 #6 Del Skrevet 23. september 2014 Nå har jeg hold meg unna spekemat helt til nå, så da skal jeg jammen holde meg unna resten av svangerskapet også Skal innrømme at jeg gleder meg veldig til å kunne spise det igjen! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146685875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Optatium Skrevet 23. september 2014 #7 Del Skrevet 23. september 2014 Jeg har spist salami hele veien, men holdt meg unna spekemat. Har bare spist det hjemme og av nyåpnede pakker. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146686300 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. september 2014 #8 Del Skrevet 25. september 2014 Optatium salami er jo like mye spekemat;) Anonymous poster hash: d9b3d...b76 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146691115 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Optatium Skrevet 25. september 2014 #9 Del Skrevet 25. september 2014 Optatium salami er jo like mye spekemat;) Anonymous poster hash: d9b3d...b76 Det har du rett i, men siden spekemat ofte følger andre produksjonsregler (vi har ofte spekemat fra lokale aktører) syns jeg det var tryggest ligge unna. Burde formulert meg bedre. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144168032-ny-anbefaling-fra-nortura-ang-salami/#findComment-146692083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå