Gå til innhold

Rødvinssaus til biff... kan dere hjelpe meg her (noen kokker her?)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Evt hobbykokker?


Sausen består av kraft, sirup, rödvin, friske urter, pepper, ...

 

Fikk ingrediensene av kokk, men ikke noen oppskrift. Husker ikke alt som skulle i. Sausen var STERK, men så utroooolig god!!!!!

Noen som kan hjelpe?



Anonymous poster hash: 53b99...750
Skrevet

Jeg skjærer litt sjalottløk i bittesmå biter og glasserer disse på svak varme i smør.

Deretter tilsetter jeg urtene (hvis det er tørkede urter) og vinen. Gi dette et oppkok slik at du får bort alkoholen i rødvinen (hvis ikke blir sausen bitter). Tilsett kraft (jeg bruker oksefond) og pepper og litt fløte.

La dette stå og småputre leeeenge - dvs, du koker den ned til ønsket sausmengde. Jo lenger den putrer jo bedre blir den. (Jeg starter med en god porsjon som ser mye større ut enn det jeg skal ha hvis jeg har god tid, og halverer med nedkoking. Har jeg dårlig tid tar jeg mindre både vin og fløte, tilpasser mengden slik at det blir akkurat).

 

Når du har laget alt det andre nesten ferdig smaker du til sausen med ev. ekstra salt og noe søtt (sukker, sirup,) og har oppi de friske urtene. Siden du vil ha en sterk saus så kan du eksperimentere med hvor mye pepper du har oppi, ev. også bittelitt chili om du liker det enda sterkere.



Anonymous poster hash: 47068...7a8
Skrevet

 

Jeg skjærer litt sjalottløk i bittesmå biter og glasserer disse på svak varme i smør.

Deretter tilsetter jeg urtene (hvis det er tørkede urter) og vinen. Gi dette et oppkok slik at du får bort alkoholen i rødvinen (hvis ikke blir sausen bitter). Tilsett kraft (jeg bruker oksefond) og pepper og litt fløte.

La dette stå og småputre leeeenge - dvs, du koker den ned til ønsket sausmengde. Jo lenger den putrer jo bedre blir den. (Jeg starter med en god porsjon som ser mye større ut enn det jeg skal ha hvis jeg har god tid, og halverer med nedkoking. Har jeg dårlig tid tar jeg mindre både vin og fløte, tilpasser mengden slik at det blir akkurat).

 

Når du har laget alt det andre nesten ferdig smaker du til sausen med ev. ekstra salt og noe søtt (sukker, sirup,) og har oppi de friske urtene. Siden du vil ha en sterk saus så kan du eksperimentere med hvor mye pepper du har oppi, ev. også bittelitt chili om du liker det enda sterkere.

 

Anonymous poster hash: 47068...7a8

 

Hva slags urter bruker du? 

 

Anonymous poster hash: 53b99...750

Skrevet

 

 

Jeg skjærer litt sjalottløk i bittesmå biter og glasserer disse på svak varme i smør.

Deretter tilsetter jeg urtene (hvis det er tørkede urter) og vinen. Gi dette et oppkok slik at du får bort alkoholen i rødvinen (hvis ikke blir sausen bitter). Tilsett kraft (jeg bruker oksefond) og pepper og litt fløte.

La dette stå og småputre leeeenge - dvs, du koker den ned til ønsket sausmengde. Jo lenger den putrer jo bedre blir den. (Jeg starter med en god porsjon som ser mye større ut enn det jeg skal ha hvis jeg har god tid, og halverer med nedkoking. Har jeg dårlig tid tar jeg mindre både vin og fløte, tilpasser mengden slik at det blir akkurat).

 

Når du har laget alt det andre nesten ferdig smaker du til sausen med ev. ekstra salt og noe søtt (sukker, sirup,) og har oppi de friske urtene. Siden du vil ha en sterk saus så kan du eksperimentere med hvor mye pepper du har oppi, ev. også bittelitt chili om du liker det enda sterkere.

 

Anonymous poster hash: 47068...7a8

 

Hva slags urter bruker du? 

 

Anonymous poster hash: 53b99...750

 

Takker for svar foresten :) !!!!!!

 

Anonymous poster hash: 53b99...750

Skrevet

jeg gjør sausen slik :

 

kutt løk i biter å surr de kjapt i en kasserolle med litt smør. tilsett så en ss tomatpure å bland kjapt sammen. Hell på så mye vin at ønsket sausmengde blir ca en tredjedel av den vinen du heller oppi.

 

Kok dette helt til du har redusert mengden til 1/3 av det du startet med. Ha så litt fond (kalvefond er flott!), litt ripsgele, karamellsaus, tyttebærgele o.l. i. Hovedsaken er at det er litt søtt. sirup går greit det også...

 

Ha så i litt fløte for å runde den av, å tilsett f.eks frisk rosmarin. La koke i ca et kvarter etterpå. Hvis du skal ha sausen til vilt er det flott med noen knuste enebær å en liten klatt rømme i :)

Skrevet

 

 

Jeg skjærer litt sjalottløk i bittesmå biter og glasserer disse på svak varme i smør.

Deretter tilsetter jeg urtene (hvis det er tørkede urter) og vinen. Gi dette et oppkok slik at du får bort alkoholen i rødvinen (hvis ikke blir sausen bitter). Tilsett kraft (jeg bruker oksefond) og pepper og litt fløte.

La dette stå og småputre leeeenge - dvs, du koker den ned til ønsket sausmengde. Jo lenger den putrer jo bedre blir den. (Jeg starter med en god porsjon som ser mye større ut enn det jeg skal ha hvis jeg har god tid, og halverer med nedkoking. Har jeg dårlig tid tar jeg mindre både vin og fløte, tilpasser mengden slik at det blir akkurat).

 

Når du har laget alt det andre nesten ferdig smaker du til sausen med ev. ekstra salt og noe søtt (sukker, sirup,) og har oppi de friske urtene. Siden du vil ha en sterk saus så kan du eksperimentere med hvor mye pepper du har oppi, ev. også bittelitt chili om du liker det enda sterkere.

 

Anonymous poster hash: 47068...7a8

 

Hva slags urter bruker du? 

 

Anonymous poster hash: 53b99...750

 

 

Til en vanlig rødvinssaus så bruker jeg ofte bare timian, ev. litt provence-krydder om jeg ikke har ren timian.

 

Skal jeg ha sausen til lam bruker jeg rosmarin i sausen.

 

Til vilt har jeg oppi noen einebær, timian og smaker til sausen med litt brunost til slutt.

 

Går litt etter hva jeg har og hva humøret sier ;)

 

Bruk litt tid på å lære deg å smake til sausen, det er der det ligger.

 

Anonymous poster hash: 47068...7a8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...