Gå til innhold

Hjelp trengs! Lage ripssaft


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har fått stikkord av svigermor.

2 l bær

3-6 dl vann

6 dl sukker

1 kryddmål natriumbensonat (svenskt?)

 

Men har ikke fremgangsmåten???

Hva pleier du å gjøre?



Anonymous poster hash: 3e1a9...13a

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg putter rips, sukker og sprit på et glass og lager likør i stedet...

 

Nam!

 

Anonymous poster hash: 8533f...6e4

Skrevet

Koker opp bær først. Siler ut bæra sånn at det blir " ren " saft.  Koker så opp på nytt og tilsetter sukker, rører masse så sukkeret løses opp. Her smaker du, og tilsetter så mye sukker som du synes selv. Lar koke litt under omrøring så den blir litt tykkere. Jeg har ikke i vann eller bensonat, men heller den avkjølte saften i brusflasker ( ikke helt fullt! ) og setter i fryseren, og tiner etter behov. 

Da blander man med vann som vanlig saft. 

 

Veldig enkelt! :)

Skrevet

Bruk så lite vann som mulig (sånn at det dekker bærene), så kan du heller få en mer konsentrert saft som tar mindre plasse fryser e.l. Så blander du ut med vann etter ønske ved servering istede. Smak til med sukker også, kanskje trenger du ikke bruke så mye som det står i oppskrifta.

 

Husk å sile safta gjennom sileklede etter første oppkok (evt sile gjennom et rent kjøkkenhåndkle), før du lar safta koke lenger.

 

Anonymous poster hash: bb8b6...814

Skrevet

Bruk saftkoker!

 

Anonymous poster hash: 0357c...6c3

Annonse

Skrevet

Saftkoker er genialt. Laget 2 liter råsaft i går på null komma niks.

Skrevet

Men hvordan bruker jeg egentlig den hersens saftkokeren?

 

Anonymous poster hash: 71122...512

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...