Gå til innhold

Kan en bolledeig stå til heving i 3 timer??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal avsted, og har lyst til å lage deigen før, så jeg kan bake når jeg kommer hjem.

 

Anonymous poster hash: 320de...ac1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja, men da bør du bruke kaldere væske enn til vanlig. F.eks. rundt 15-20 grader i stede for rundt 30-37 grader. Og så bør du dekke deigen godt til med plast.



Anonymous poster hash: dd245...193
Skrevet

Jada. Men ikke sett den for varmt.

 

Anonymous poster hash: 1a7e1...c89

Skrevet

Jada, men bruk mindre gjær, og sett den kaldt. Ellers så kommer du hjem til et helvettes søl.



Anonymous poster hash: 43c38...f59
Skrevet

Det går helt fint, jeg "glemmer" den ofte å kjøkkenbenken og da er den fin når jeg skal bake. Bruker alltid større bakebolle enn jeg trenger, for den blir bedre jo lengre den hever.

 

Elt den skikkelig når du skal trille ut til boller, for gjør du ikke det så kan det smake litt gjær og det er ikke godt. Det folk ofte gjør feil med boller er at de elter for lite og lar den heve litt for kort første gang.

 

Ikke bruk mindre gjør, da får du hardere boller og det er vel ikek ønskelig. Bruk større bolle så du ikke kommer hjem til bolledeih på benken. Og dekk over så småfluene ikke kommer på den i disse dager.

 

Du får knallgode boller i kveld når den får kose seg lenge.

 

Anonymous poster hash: d047f...d57

Skrevet

Tusen takk alle! :) Da blir det gode skoleboller til kvelden.

 

Anonymous poster hash: 320de...ac1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...