Anonym bruker Skrevet 25. juni 2014 #1 Del Skrevet 25. juni 2014 Kan jeg koke opp vann og sette det på kjøkkenbenken i stedenfor i kjøleskapet slik at det er enklere å varme opp igjen til 40 grader?? Anonymous poster hash: f0036...def Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tilith Skrevet 25. juni 2014 #2 Del Skrevet 25. juni 2014 Bakterier formerer seg raskt i romtemperatur, så kommer helt Ann på hvor lenge det er snakk om. Et par timer går sikkert greit men... Ville å sett an alder på babyen Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-146471972 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gladmor30 Skrevet 25. juni 2014 #3 Del Skrevet 25. juni 2014 Hvis du skal bruke d samme dagen så kan du sikkert d.. tenker at når morsmelk kan stå i romtemperatur i 6 timer, så må vel vann kunne stå i minst en hel dag? Er ikke helt sikker altså... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-146471973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tilith Skrevet 25. juni 2014 #4 Del Skrevet 25. juni 2014 Jeg har ferdig kokt vann i kjøleskapet. Når jeg skal lage måltid, så koker jeg opp vann med vannkokern og blander med det kalde kokte vannet til ca rett temp. Gjort på 2 min Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-146471989 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carma78 Skrevet 25. juni 2014 #5 Del Skrevet 25. juni 2014 Jeg har ferdig kokt vann i kjøleskap og varmer dette i microen når jeg skal blande melk...kjøp en billig micro på finn er mitt råd:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-146472347 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillenims Skrevet 26. juni 2014 #6 Del Skrevet 26. juni 2014 Norsk vann inneholder vanligvis ikke farlige bakterier, så et oppkok (boblekoking) vil normalt være tilstrekkelig for drepe det som evt er der (når det er feks. e.coli-bakterier i drikkekvann så anbefales koking i 5 minutter, dette er sånt som slås stort opp i lokalpressen når det skjer så man trenger ikke være bekymret for det i det daglige). Etterpå er vannet mer eller mindre sterilt, og dersom det oppbevares på REN emballasje burde det ikke være noe problem å oppbevare det i romtemperatur. Men husk da at flaska det står i må være skikkelig ren, inkludert flaskekorka. MME skal også tilberedes i følge bruksanvisninga, det er viktig for at næringsinnholdet skal bli korrekt. Dette gjelder OGSÅ temperaturen det skal blandes ved. Dersom det står at vann på 50 eller 60 eller 80 grader skal tilsettes pulveret, for deretter å kjøles ned, så er det viktig å gjøre det sånn. Grunnen til det er at en del vitaminer ødeleges ved høye temperaturer, så for å få korrekt næringsinnhold i ferdigblandet MME (som er det som gjelder) så kan det hende produsenten har tilsqatt litt ekstra vitaminer i pulveret fordi en del av dem går tapt når MME tilberedes. (Dette gjelder muligens bare C-vitamin, og det er ikke fare for overdosering om man får for mye av det - ikke i de mengdene vi snakker om her iallfall.) Når det gjelder hygiene rundt MME så er det ikke primært bakterier i vannet man er bekymret for, men bakterier som kan finnes i MME (pulver). Pulveret er IKKE sterilt og det finnes på verdensbasis mange rapporter om farlige bakterier i pulveret. Mengden bakterier vil i såfall være liten, slik at det vanligvis ikke utgjør noen fare så lenge MME-blandingen lages rett før servering og kastes etter bruk. Siden det kan være melkerester i flaske/flaskesmokk skal disse kokes etter bruk - for å være sikker på at alle disse bakteriene er borte. Grunnen til at (fersk, aldri frosset!) morsmelk kan stå i romtemperatur er at den inneholder ulike antibakterielle stoffer som overhode ikke finnes i MME. Dette gjør at skadelige bakterier bekjempes effektiv, og noen undersøkelser viser faktisk lavere innhold av potensielt skadelige bakterier etter at melka har stått en uke i kjøleskap! I tillegg er bakteriefloraen i morsmelk en annen enn i MME, og siden bakteriene som er der stort sett kommer fra mor (hud, hender) så finnes det spesifikke antistoffer som beskytter i melka. Det er ingen sammenheng mellom holdbarheten på morsmelk og MME. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-146472798 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kenga Skrevet 26. juni 2014 #7 Del Skrevet 26. juni 2014 Jeg har alltid hatt det på termos og flaske på benken Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144151264-kokt-vann-til-mme-m%C3%A5-det-i-kj%C3%B8leskapet/#findComment-146473577 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå