Gå til innhold

Trenger oppskrift på en saftig sjokoladekake :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp meg damer!!

 

Skal feire bursdag på søndag, og jeg har mistet den gode oppskriften min. Har prøvd et par andre, men de blir mer eller mindre tørre :(

Ønsker oppskrift på en saftig kake som er både barn og voksen vennlig.

 

Takk!!! :D

 

Anonymous poster hash: c6f1f...142

Fortsetter under...

Skrevet

Denne blir både saftig, luftig og høy;

 

3 egg

3,5 dl sukker

Til eggedosis

 

2,5 dl melk

225g smeltet melange

Blandes

 

5 dl mel

3 strøkne ts bakepulver

3 toppede ts vaniljesukker

3-6 ts kakaopulver (etter hvor lys/mørk du vil ha den. Oppskriften sier egentlig 3 ss)

 

 

 

Anonymous poster hash: 8326d...9af

Skrevet

1liter kefirmelk

5ts natron

Blandes

600gr sukker

Blandes godt

650gr mel

6ts kakaopulver

Siktes i

200gr smør smelter og blandes

 

Stekes på 180gr i 40 min

 

Bli så utrolig saftig og luftig.

Skrevet

Denne blir både saftig, luftig og høy;

 

3 egg

3,5 dl sukker

Til eggedosis

 

2,5 dl melk

225g smeltet melange

Blandes

 

5 dl mel

3 strøkne ts bakepulver

3 toppede ts vaniljesukker

3-6 ts kakaopulver (etter hvor lys/mørk du vil ha den. Oppskriften sier egentlig 3 ss)

 

 

 

Anonymous poster hash: 8326d...9af

Er dette til langpanne eller rund form?

 

Anonymous poster hash: 7c0a9...b29

Skrevet

Dynk den med vann, juice eller kaffe før du har på glasuren.

 

Anonymous poster hash: de4f8...ced

Annonse

Skrevet

Blir ikke kaker med bare kakao litt tamme på smak?

 

Anonymous poster hash: c6f1f...142

Skrevet

Blir ikke kaker med bare kakao litt tamme på smak?

 

Anonymous poster hash: c6f1f...142

Nei? Kakao + smør gir en fin smak.

Litt kaffe i glasuren gjør susen.

 

Anonymous poster hash: a67bd...24d

Skrevet

Jeg bruker appelsinjuice istedenfor vann... Blir supergod :)

 

Anonymous poster hash: 2c346...720

Skrevet

Jeg bytter bare ut melken med kefir eller kulturmelk. Kaken blir da MYE saftigere og holder seg lengre :D

Skrevet
 
Denne er genial! Overgår alle jeg har prøvd. Hemmeligheten er den lave temperaturen og lange steketiden. Jeg dropper nøttene. Jeg tar den ut etter 50 minutter i min ovn. Barna vil mye heller ha denne enn vanlig kake med glasur.
 
 
Brownies fra City Bakery, New York
 
 
Ingredienser

250 g smør
250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
5 dl sukker
5 store egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kakao
100 g pecannøtter (kan sløyfes)

 
Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hell i sjokoladesmøret og vend om forsiktig. Sikt mel, bakepulver og kakao og bland i forsiktig. Rør minst mulig for å få alt godt blandet. Vend i hakkede pecannøtter til slutt hvis du vil.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 55-60 min (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den bli værende i langpannen mens den avkjøles. Sett så langpannen i kjøleskapet i et par timer (eller helst over natten, se tips).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter. Løft kakestykkene fra bakepapiret med en stekespade.

 
Denne kaken skal stekes lenge på nokså lav varme. Ta kaken ut av ovnen etter 1 time, selv om du synes at den ikke ser helt gjennomstekt ut. Det er mye smør og sjokolade i kakedeigen, og dette vil stivne til når kaken blir skikkelig kald. Derfor skal kaken stå i kjøleskapet lenge før du tar den ut av formen. Kaken vil da ha blitt fastere i konsistensen, men fortsatt ha den riktige, bløte kjernen i midten.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...