Gå til innhold

Tips til mat på enkel hytte


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal på en enkel hytte uten strøm og vann til helgen, men jeg er helt blank på hva vi skal spise! Har ikke kjølemuligheter så det må gå i tørrmat/hermetikk. Vi har gasskomfyr/stekeovn, peis og grill. Noen med supre tips? Trenger to middager:) Har 3 unger så det må være barnevennelig.



Anonymous poster hash: 24c4a...1b1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva om du fryser ned pølser, karbonader, stekte kyllinglår og lign?

Da holder de seg over natta i en kjølebag så du kan bruke det første dagen.

Posesupper

Grille pinnebrød med boksskinke i deigen.

Du kan evt grave ned ting, er kjøligere nedi bakken.

Eller legge det i en pose i sjøen/elva om det er i nærheten.

Pitabrød med salat og boksskinke, tunfisk, egg, spekemat.

Spekemat med eggerøre og salat

Skrevet

Spagetti med bogskinke

 

Til dessert: ta banan, snitt på langs med skallet på, fyll med hakket sjokolade med alluminiumsfolje rundt. Legg i peisen. Nam

 

Anonymous poster hash: 6a7dc...fd5

Skrevet

Om dere har kjølebagg kan dere ta med nesten hva som helst. Både kjøtt og fisk holder seg i kjølebagg fra fredag til søndag. Jeg ville nok droppet reker for å spise søndag, men ellers er det ikke noe problem. Dere kan lage akkurat den maten dere har lyst på.

 

Vi har en slik hytte sette har jeg gjort mange ganger.

Hold lokket til kjøleboksen lukket hele tiden og plaser den på det kjøligste stedet. Frys ned et par 1,5 l flasker med vann på forhånd og legg i bunnen som ekstra kjøleelement. Da holder kjølebaggen seg kald lenge.



Anonymous poster hash: 26e8f...8fd
Skrevet

Takk for supre tips dere:) Skjønner at det er fantasi og erfaring som gjelder her!



Anonymous poster hash: 24c4a...1b1
Skrevet

Siden du sikkert ikke har så mye kjøkkenutstyr tilgjengelig, er det lurt å gjøre ting klart før du reiser hjemmefra.  F.eks. kan du pakke bakepoteter inn i folie, legge kjøtt/fisk og marinade i tett beholder, og planlegge mat som kan legges rett på grillen (da sparer du oppvask også).  Lag salat på forhånd, i hvert fall til første dagen, og ha f.eks. koteletter med bakte poteter og surkål siste dagen.   



Anonymous poster hash: a5a57...ecb
Skrevet

Pålegg: Spekemat og smøreost på tube

Middager - første dagen - da har du sørget for frossenvarer som holder seg en stund i kjølebag med kjøleelementer - det funker også et døgn å ha melk osv i den. Hvis det er vann i nærheten, så er det foreløpig et fint "kjøleelement" i seg selv

 

Boksemat er perfekt for slike turer!

 

Ellers så kan dere jo være skikkelig "på tur" å ta med real turmat og varme vann!

 



Anonymous poster hash: d4378...03d
Skrevet

Til første middagen tar du med deg f. eks en gryterett eller lapskaus som du fryser ned og har i kjølebag. Til middag. nr 2 kan dere gå for tørrmat eller hermetikk eller en kombinasjon, f.eks tomatsuppe med makaroni og små suppeboller fra hermetikkboks. Egg er prima å ha med, de holder seg i romtemperatur i en evighet.

Skrevet

Gryteretter er toppers, du vil jo helst slippe å vaske opp og ;)

 

Feks fiskesuppe med grønnsaker og creme fraiche første kvelden, pølsegryte dag to. Ta med pølser og ketchup til bål, bananer med sjokolade (husk folie), osv. 

 

Jeg ville unngått rå kylling og pasta/spagetti, første fordi kylling har lett for å bli dårlig, andre fordi det lett kan klumpe seg. 

 

Hvis du virkelig vil prøve deg kan du fint lage det meste av mat i vedfyrt stekeovn, men det tar fort litt lengre tid :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...