Gå til innhold

Hvordan koker man ris?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hjelp



Anonymous poster hash: 3da6f...edc

Fortsetter under...

Skrevet

jeg har gitt opp, poseris her, og det fungerer gull ;)



Anonymous poster hash: a14a6...def
Skrevet

 

jeg har gitt opp, poseris her, og det fungerer gull ;)

 

Anonymous poster hash: a14a6...def

 

bruker poseris men vet ikke helt hva jeg skal gjøre. skal jeg klippe den opp og steke først?

 

Anonymous poster hash: 3da6f...edc

Skrevet

Boil in bag. Hadde jeg vært religiøs hadde jeg takka gud for den oppfinnelsen. Ellers står det på rispakken åssen man koker vanlig ris også.



Anonymous poster hash: 40360...1e4
Skrevet

nei, du koker i posen, det er det som er så fantastisk, perfekt resultat hver gang, og ingen fastbrente riskorn i bunnen av panna, hurra!!!



Anonymous poster hash: a14a6...def
Skrevet

Det står på pakken. Ha vann i gryta. Ha i ris. Kok så lenge som det står på pakken. Slå av ev. vann. Godt med litt smør i.

Annonse

Skrevet

med melk?



Anonymous poster hash: 3da6f...edc
Skrevet

 

nei, du koker i posen, det er det som er så fantastisk, perfekt resultat hver gang, og ingen fastbrente riskorn i bunnen av panna, hurra!!!

 

Anonymous poster hash: a14a6...def

Fastbrent ris?? Prøv med litt smør i gryta :)

Skrevet

Har du "boil in bag", så er det bare å fylle ei stor panne med vann, og ha baggene nedi når det koker :)

 

Jeg pleier å legge "baggene" i en spaghettisil(eller dørslag, som det heter for oss litt mer avanserte) etter kokingen er gjort, så de får renne av seg før jeg åpner dem :)

 

Men du - det står på pakken hvordan du skal gjøre det.....



Anonymous poster hash: 7cac0...348
Skrevet

Dette må da være tøys. Steke først? Med melk? :-D

Skrevet

Hun tuller folkens;-)

 

Anonymous poster hash: 5b164...905

Skrevet

Jeg er så forvirret :S har ikke gjort dette før



Anonymous poster hash: 3da6f...edc
Skrevet

Jeg er blitt spurt, på ramme alvor, hvordan man lager micro-popcorn...

Dagens ungdom kan ikke en gang lage brunsaus. De lager alt med vann og pulver nå for tiden.



Anonymous poster hash: 8321a...8e5

Annonse

Skrevet

Kjøp dere riskokeren fra tupperware. Den koker perfekt ris i micoen. Det er mye billigere ( kjøper store poser med ris ) går kjappere, og plastbollen er en drøm å rengjøre mot kaseroller.

 

Anonymous poster hash: 93574...a0f

Skrevet

Fikk aldri til ris før jeg fikk riskoker av et av barna. Et genialt hjelpemiddel.

Skrevet

 

nei, du koker i posen, det er det som er så fantastisk, perfekt resultat hver gang, og ingen fastbrente riskorn i bunnen av panna, hurra!!!

 

Anonymous poster hash: a14a6...def

Fastbrent ris?? Prøv med litt smør i gryta :)

 

huff, føler jeg har prøvd ALT, men koke ris....det får jeg bare ikke til :( Prøvd å steke den litt i olje før koking, prøvd å vaske den, prøvd å være helt nazi på nøyaktighet med forholdet vann/ris og koketid, men uansett hva jeg gjør er det masse riskorn som danner et slags teppe i bunnen av panna, som man må skrape ut, og som gjerne er litt brent. Skjønner ikke dette, er ikke SÅÅÅÅ dårlig på kjøkkenet, hvorfor får jeg ikke til ris?????

 

Anonymous poster hash: a14a6...def

Skrevet

Jeg koker risen etter anvisning på pakken. Men etter å ha kokt opp, skrur jeg nesten av plata og lar risen dampe ut tiden. Brenner risen seg fast er det bare å la gryta stå i kaldt vann en stund.

Skrevet

Faren min lager perfekte hver gang (kanskje jeg skulle begynde og gjøre det samme.........)

 

Han koker de som pasta. Masser av vann og ris. Vet ikke hvor lenge de koker, men smak dere frem.

 

La vandt renne av i en sil

Skrevet

 

 

nei, du koker i posen, det er det som er så fantastisk, perfekt resultat hver gang, og ingen fastbrente riskorn i bunnen av panna, hurra!!!

 

Anonymous poster hash: a14a6...def

Fastbrent ris?? Prøv med litt smør i gryta :)

 

huff, føler jeg har prøvd ALT, men koke ris....det får jeg bare ikke til :( Prøvd å steke den litt i olje før koking, prøvd å vaske den, prøvd å være helt nazi på nøyaktighet med forholdet vann/ris og koketid, men uansett hva jeg gjør er det masse riskorn som danner et slags teppe i bunnen av panna, som man må skrape ut, og som gjerne er litt brent. Skjønner ikke dette, er ikke SÅÅÅÅ dårlig på kjøkkenet, hvorfor får jeg ikke til ris?????

 

Anonymous poster hash: a14a6...def

 

 

Panna? Ehm koker du ris i en panne?

Prøv i en tykkbunnet gryte. Ev. teflon. Du må ikke ha sterk varme, og du må røre hele tiden.

Skrevet

Jeg synes boil in bag, hurtigris og annet juks smaker forferdelig kjipt.

 

Jeg kjøper ris på "innvandrerbutikk". Store sekker, god kvalitet.

Måler opp mengde ris. Skyller godt i dørslag med kaldt vann, (skylling er superviktig for å få god og luftig ris!) lar renne av seg, freser riskornene i varm gryte med litt olje og salt mens jeg rører, heller på riktig mengde vann, lar koke 10 min på middels varme, med lokk. Lar gryta stå på ettervarmen på plata, med lokk, 10 minutter til, og så er risen ferdig. Aldri fastbrent, tørr, smakløs el l.

 

Anonymous poster hash: af0c7...d9d

Skrevet

Kok opp vann . Ha i ris og salt . La koke opp på nytt . Skru platen på 1. Sett lokk på kjelen . Vent 30 min . Perfekt ris

Skrevet

Du hiver ris i ei gryte, og koker det opp med vann (mengde av både ris og vann ser du på pakka). Hell litt olje i gryta, så blir det ikke brent, og risen blir ikke så klebrig når den er ferdig. Bruk grytelokk. Det står på pakka hvor lenge den skal koke. Pass på at risen ikke kokes tørr før tiden! Da kan du ta litt mer vann i, eller om det er 5 min igjen av koketiden, kan du ta den av plata, med lokk på, og bare la den stå de minuttene. Nærmer risen seg ferdig, og det er mye vann igjen, så skru opp varmen og ta av lokket for å koke ned vannet. 

Ellers kan jeg anbefale denne oppskriften; http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/lokstekt-ris



Anonymous poster hash: 13aff...0d9
Skrevet

1 del ris til 1,5 del vann. Kok opp, men skru ned lav temp når det koker.

Skrevet

Hvis det er et seriøst spørsmål så måler jeg opp to deler vann og en del ris, for eksempel 6 dl vann og 3 dl ris. Kok opp vannet under lokk og ha i litt salt, ca en teskje. Skyll risen i og ha den i det kokende vannet. Skru ned temperaturen med en gang. Sett på lokket og la stå i ro i ca 20 min. Tilsett litt ekstra vann om det blir for tørt.

 

Anonymous poster hash: f39e7...2f3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...