Gå til innhold

Vårruller, trenger hjelp


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er risnudler og glassnudler det samme?

Hvordan få deigen (??) sprø? Ser noen har de i ovnen, men jeg tror jeg vil fritere.

Hva har dere i? Har dere saus i fyllet?

 

Skal lage, men aldri prøvd før.

Skrevet

Jeg får de sprø bare med å ha litt olje på og steke de i ovenen... litt sunnere enn å fritere... jeg har kjøttdeig som jeg steker i en blanding av soyasaus og sweet and sour saus. Smaker det til. Inni har jeg kål, glassnuddler, gulerot, litt ingefær.

 

Anonymous poster hash: 19f65...11b

Skrevet

Jeg steker kjøttdeig av svin eller kylling, så har jeg i finrevet gulrot, hvitløk, vårløk, ingefær og litt fersk chili (uten frø). Så lager jeg krydderblanding av hvitløkpulver, litt sukker, pepper og salt og har det i blandingen sammen med tynne risnudler. Kjøler den ned før jeg pakker den i "spring roll pastry" som jeg kjøper i en innvandrerbutikk..

Pensler med en nøytral olje og steker i ovnen. De blir gode og sprø.

Skrevet

Jeg steker kjøttdeig av svin eller kylling, så har jeg i finrevet gulrot, hvitløk, vårløk, ingefær og litt fersk chili (uten frø). Så lager jeg krydderblanding av hvitløkpulver, litt sukker, pepper og salt og har det i blandingen sammen med tynne risnudler. Kjøler den ned før jeg pakker den i "spring roll pastry" som jeg kjøper i en innvandrerbutikk..

Pensler med en nøytral olje og steker i ovnen. De blir gode og sprø.

 

jeg har ikke noe saus i fyllet, det holder med ingefær, chili og krydderblandingen. Ja, også har jeg i noen dråper sesamolje. Det smaker godt. Som dipp bruker jeg sweet chilisaus eller hoisin saus.

Skrevet

Bruker mama zitas vårrullmix pluss kål, kyllingkjøttdeig, hvitløk, gulrot, glassnudler, ingefær, og vårløk.

 

Jeg friterer.

Skrevet

Hvor lenge steker dere i ovnen? Hvilken temp?

 

Har dere mye fyll inni? Skal vel brettes en runde rundt?

Skrevet

Spring roll pastry på meny, er den ok? Er det filodeig?

Skrevet

Jeg steker de på 225 grader i ca 20 min. Da er de ikke frosne



Anonymous poster hash: 7a8f9...9ec
Skrevet

Risnudler og glassnudler er ikke det samme. Jeg må ha glassnudler

 

Anonymous poster hash: f8ac8...c47

Skrevet

Hvor får man kjøpt glassnudler?

Skrevet

Glassnudler er laget av bønner, ikke ris. Du får det i innvandrerbutikker.



Anonymous poster hash: 18803...397
Skrevet

Hvor får man kjøpt glassnudler?

Jeg har kjøpt glassnudler på meny :)

Skrevet

 

Hvor får man kjøpt glassnudler?

Jeg har kjøpt glassnudler på meny :)

Takk :) prøver der igjen :)

Skrevet

Spring rolls pastry fra Meny er bra. Husk å følg bruksanvisningen bakpå pakken :)



Anonymous poster hash: acd97...f56
Skrevet

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

Skrevet

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

 

De brune er frityrstekt, de andre er ikke det (altså 'rå'). Begge deler er godt, kommer an på hva man har inni.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

Skrevet

 

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De brune er frityrstekt, de andre er ikke det (altså 'rå'). Begge deler er godt, kommer an på hva man har inni.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

 

Og de 'gjennomsiktige' er laget med rispapir, mens de andre kan lages både med filodeig og rispapir.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

Skrevet

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De gjennomsiktige er vietnamesiske vårruller, de serveres rå, med fyll av salat/grønt og feks reker. De lages av rispapir, som er samme materiale som glassnudlene. De kan friteres men det anbefales ikke (blir mye gris og smaker på ingen måte like godt). Og de kan være en utfordring å få dreis på siden "arkene" blir helt gjennomsiktige og veldig klebrige. 

 

Anbefaler å starte med thai eller kinesiske vårruller, det er de som skal friteres og de er enkle å få til. 

Skrevet

 

 

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De gjennomsiktige er vietnamesiske vårruller, de serveres rå, med fyll av salat/grønt og feks reker. De lages av rispapir, som er samme materiale som glassnudlene. De kan friteres men det anbefales ikke (blir mye gris og smaker på ingen måte like godt). Og de kan være en utfordring å få dreis på siden "arkene" blir helt gjennomsiktige og veldig klebrige.

 

Anbefaler å starte med thai eller kinesiske vårruller, det er de som skal friteres og de er enkle å få til.

 

Det der er en sannhet med modifikasjoner. Min mor bruker å lage 'nem', som er vietnamesiske vårruller som skal friteres, og de er laget med rispapir. De er kjempegode og det har aldri vært noen problemer med å fritere dem. De må dog friteres i to omganger.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

Skrevet

 

 

 

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De gjennomsiktige er vietnamesiske vårruller, de serveres rå, med fyll av salat/grønt og feks reker. De lages av rispapir, som er samme materiale som glassnudlene. De kan friteres men det anbefales ikke (blir mye gris og smaker på ingen måte like godt). Og de kan være en utfordring å få dreis på siden "arkene" blir helt gjennomsiktige og veldig klebrige.

 

Anbefaler å starte med thai eller kinesiske vårruller, det er de som skal friteres og de er enkle å få til.

Det der er en sannhet med modifikasjoner. Min mor bruker å lage 'nem', som er vietnamesiske vårruller som skal friteres, og de er laget med rispapir. De er kjempegode og det har aldri vært noen problemer med å fritere dem. De må dog friteres i to omganger.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

 

Jeg tenker at hvorvidt de smaker godt eller ikke når de er fritert har med hvilket fyll man har i.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

Skrevet

 

 

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De gjennomsiktige er vietnamesiske vårruller, de serveres rå, med fyll av salat/grønt og feks reker. De lages av rispapir, som er samme materiale som glassnudlene. De kan friteres men det anbefales ikke (blir mye gris og smaker på ingen måte like godt). Og de kan være en utfordring å få dreis på siden "arkene" blir helt gjennomsiktige og veldig klebrige.

 

Anbefaler å starte med thai eller kinesiske vårruller, det er de som skal friteres og de er enkle å få til.

 

Det der er en sannhet med modifikasjoner. Min mor bruker å lage 'nem', som er vietnamesiske vårruller som skal friteres, og de er laget med rispapir. De er kjempegode og det har aldri vært noen problemer med å fritere dem. De må dog friteres i to omganger.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

 

Jeg skrev ikke at det ikke går eller ikke skal gjøres og jeg vet selvsagt at det er "normalt" å gjøre det i vietnam bla. Men for en nybegynner i Norge vil jeg strekke meg til å anbefale å la vær. For det er en langt mer komplisert prosess å få et godt resultat, kontra å lage feks thai. Akkurat som jeg skrev første gangen ;) 

Skrevet

 

 

 

 

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De gjennomsiktige er vietnamesiske vårruller, de serveres rå, med fyll av salat/grønt og feks reker. De lages av rispapir, som er samme materiale som glassnudlene. De kan friteres men det anbefales ikke (blir mye gris og smaker på ingen måte like godt). Og de kan være en utfordring å få dreis på siden "arkene" blir helt gjennomsiktige og veldig klebrige.

 

Anbefaler å starte med thai eller kinesiske vårruller, det er de som skal friteres og de er enkle å få til.

Det der er en sannhet med modifikasjoner. Min mor bruker å lage 'nem', som er vietnamesiske vårruller som skal friteres, og de er laget med rispapir. De er kjempegode og det har aldri vært noen problemer med å fritere dem. De må dog friteres i to omganger.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

Jeg skrev ikke at det ikke går eller ikke skal gjøres og jeg vet selvsagt at det er "normalt" å gjøre det i vietnam bla. Men for en nybegynner i Norge vil jeg strekke meg til å anbefale å la vær. For det er en langt mer komplisert prosess å få et godt resultat, kontra å lage feks thai. Akkurat som jeg skrev første gangen ;)

 

Nåja... Det var nå ikke helt det jeg leste ut av det første svaret ditt for å si det sånn. På tross av at du skrev 'de kan friteres'.

 

Anonymous poster hash: 7fb80...150

Skrevet

 

 

Når jeg googler vårruller får jeg bilde av vårruller som er pene gyldenbrune og noen som er mer blanke/gjennomsiktige.

Hva bruker dere som lager de gyldenbrune? Virker som om de er litt sprøere, som når man kjøper på restaurant. De andre ser ut som plastikk, ikke slik jeg er vant til.

De gjennomsiktige er vietnamesiske vårruller, de serveres rå, med fyll av salat/grønt og feks reker. De lages av rispapir, som er samme materiale som glassnudlene. De kan friteres men det anbefales ikke (blir mye gris og smaker på ingen måte like godt). Og de kan være en utfordring å få dreis på siden "arkene" blir helt gjennomsiktige og veldig klebrige.

 

Anbefaler å starte med thai eller kinesiske vårruller, det er de som skal friteres og de er enkle å få til.

Takk :) hva pakker jeg thai/kinesiske vårruller inn med? Hva heter det? Må ha det inn med t-skje ;)

Skrevet

Filodeig. Det enkleste er å gå i en asiatisk butikk, "innvandrersjappe", og si du skal lage vårruller. Da er de ofte behjelpelige og finner frem filodeig, krydderblanding (lettvintløsning, du kan også krydre med ingefær, hvitløk, chili osv), risnudler, evt soyasaus (søt/salt), fiskesaus, østerssaus osv. Det er utallige oppskrifter på vårruller som funker godt, så man må nesten bare prøve seg frem med det man liker best. Selv pleier jeg alltid å bruke svinekjøttdeig, risnudler og gulrot, ellers varierer jeg med krydring, andre grønnsaker, med/uten egg, div sauser osv. 

Skrevet

Filodeig. Det enkleste er å gå i en asiatisk butikk, "innvandrersjappe", og si du skal lage vårruller. Da er de ofte behjelpelige og finner frem filodeig, krydderblanding (lettvintløsning, du kan også krydre med ingefær, hvitløk, chili osv), risnudler, evt soyasaus (søt/salt), fiskesaus, østerssaus osv. Det er utallige oppskrifter på vårruller som funker godt, så man må nesten bare prøve seg frem med det man liker best. Selv pleier jeg alltid å bruke svinekjøttdeig, risnudler og gulrot, ellers varierer jeg med krydring, andre grønnsaker, med/uten egg, div sauser osv.

Takk :D

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...