Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #1 Skrevet 16. februar 2014 Skal på et lunsj arrangement med jobben i morgen. Er bestilt luksus snitter, har sett bestillingen og vet det er bestilt -snitter med ost og skinke. Denne går jo greit bare jeg tar av skinken? -snitter med røykelaks og eggerøre. Her må jeg ta av røykelaksen? -snitter med reker. Har allergi mot reker så denne går ikke. -snitter med noe salami greier. Denne går jo ikke? Jeg må nesten spise noe, vil bli rart om jeg ikke spiser. Er feks eggerøre ok om jeg tar vekk røykelaksen, eller kan det være noe fra røkelaksen som har hoppet over på egget? Tenker på listeria og toxoplasmose osv. Må sies at jeg er bare 10uker på vei så ingen på jobben vet om graviditen enda... Anonymous poster hash: f2880...3c3
SuperFries Skrevet 16. februar 2014 #2 Skrevet 16. februar 2014 Kan man ikke spise skinke som gravid?
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #3 Skrevet 16. februar 2014 Hvis det er kokt skinke kan du jo spise det? Anonymous poster hash: 91967...068
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #4 Skrevet 16. februar 2014 Skinke skal gå greit. Anonymous poster hash: 36c51...793
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #5 Skrevet 16. februar 2014 Som de andre skriver, så kan du spise skinke, den er kokt. I tillegg kan man spise reker som gravid, men det går jo ikke for deg hvis du er allergisk. Jeg tror ikke jeg hadde spist eggerøren, men mulig det er greit å gjøre likevel. Anonymous poster hash: 29f14...acc
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #6 Skrevet 16. februar 2014 Kokt skinke er da ikke noe problem? Du er litt hysterisk, ja. Hva spiser du i ti mnd liksom? Bare hjemmekokt syltetøy av ultrasteriliserte bær uten sukker? Anonymous poster hash: f3188...4aa
38_Bergen Skrevet 16. februar 2014 #7 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker!
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #8 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker! Verken reker eller nøtter er på nei-listen. Salami og røykelaks, derimot. Slutt og uttal deg om ting du ikke vet. Les anbefalinger fra HOD. Anonymous poster hash: f3188...4aa
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #9 Skrevet 16. februar 2014 Kokt skinke er da på nei listen når man ikke vet hvordan den er i forhold til holdbarhet og hvor lenge pakken har vært åpen? Jeg spiser kokt skinke hjemme når jeg vet det er godt innenfor holdbarheten. Anonymous poster hash: f2880...3c3
38_Bergen Skrevet 16. februar 2014 #10 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker! Verken reker eller nøtter er på nei-listen. Salami og røykelaks, derimot. Slutt og uttal deg om ting du ikke vet. Les anbefalinger fra HOD. Anonymous poster hash: f3188...4aa Hva vet du om ting jeg ikke vet eller vet...har to barn fra før...sier mer enn ord!....man kan gjerne følge anbefalinger..men folk blir jo helt hysterisk, det er vel mer farlig enn å følge noen anbefalinger fra HOD
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #11 Skrevet 16. februar 2014 http://www.matportalen.no/rad_til_spesielle_grupper/tema/gravide/kan_gravide_spise_vakuumpakket_kjottpaalegg_som_feks_kokt_skinke Mattilsynet ang kokt skinke og graviditet Anonymous poster hash: f2880...3c3
Gemini77 Skrevet 16. februar 2014 #12 Skrevet 16. februar 2014 Kokt skinke er da på nei listen når man ikke vet hvordan den er i forhold til holdbarhet og hvor lenge pakken har vært åpen? Jeg spiser kokt skinke hjemme når jeg vet det er godt innenfor holdbarheten. Anonymous poster hash: f2880...3c3 Er vel ingen som serverer skinke som har gått ut på dato????
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #13 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker! Verken reker eller nøtter er på nei-listen. Salami og røykelaks, derimot. Slutt og uttal deg om ting du ikke vet. Les anbefalinger fra HOD. Anonymous poster hash: f3188...4aa Hva vet du om ting jeg ikke vet eller vet...har to barn fra før...sier mer enn ord!....man kan gjerne følge anbefalinger..men folk blir jo helt hysterisk, det er vel mer farlig enn å følge noen anbefalinger fra HOD Man trenger ikke være hverken smart eller opplyst kun fordi man har to barn. Anonymous poster hash: 809bb...3d8
Fru vims Skrevet 16. februar 2014 #14 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker! Dette er ikke helt riktig. Greit nok om å ikke være hysterisk ,men man følger de anbefalingene som gis. Og nøtter og skalldyr kan hun fint spise.
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #15 Skrevet 16. februar 2014 Kokt skinke er da på nei listen når man ikke vet hvordan den er i forhold til holdbarhet og hvor lenge pakken har vært åpen? Jeg spiser kokt skinke hjemme når jeg vet det er godt innenfor holdbarheten. Anonymous poster hash: f2880...3c3 Er vel ingen som serverer skinke som har gått ut på dato???? Er vel nok av restauranter som slurver med renhold og oppbevaring av mat osv? Anonymous poster hash: f2880...3c3
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #16 Skrevet 16. februar 2014 Som de andre skriver, så kan du spise skinke, den er kokt. I tillegg kan man spise reker som gravid, men det går jo ikke for deg hvis du er allergisk. Jeg tror ikke jeg hadde spist eggerøren, men mulig det er greit å gjøre likevel. Anonymous poster hash: 29f14...acc Hvorfor ville du ikke spist eggerøren? Anonymous poster hash: f2880...3c3
38_Bergen Skrevet 16. februar 2014 #17 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker! Verken reker eller nøtter er på nei-listen. Salami og røykelaks, derimot. Slutt og uttal deg om ting du ikke vet. Les anbefalinger fra HOD. Anonymous poster hash: f3188...4aa Hva vet du om ting jeg ikke vet eller vet...har to barn fra før...sier mer enn ord!....man kan gjerne følge anbefalinger..men folk blir jo helt hysterisk, det er vel mer farlig enn å følge noen anbefalinger fra HOD Man trenger ikke være hverken smart eller opplyst kun fordi man har to barn. Anonymous poster hash: 809bb...3d8 hjelpe meg!, neida, ingen som har påstått det heller...men tror du ikke at jeg gjorde akkurat samme feilen under mitt første svangerskap ved å lese om det ene og det andre som jeg ikke skulle spise og kunne spise i graviditeten? Mener folk er for hysteriske og det går utover andre ting istedet...derfor sier jeg bruk sunn fornuft! Og dine svar by the way kunne vært en smule hyggeligere:-)
Hjertefru Skrevet 16. februar 2014 #18 Skrevet 16. februar 2014 Skinke og røykalaks er vel innafor så lenge holdbarheten er ok? Det er vel spekemat og rakørret som er litt bob-bob... Eller?
Anonym bruker Skrevet 16. februar 2014 #19 Skrevet 16. februar 2014 Skinke og røykalaks er vel innafor så lenge holdbarheten er ok? Det er vel spekemat og rakørret som er litt bob-bob... Eller? Så du tror jeg kan spise det uten å bekymre meg? Problemet med catering/restaurant mat er jo at jeg ikke vet om det er innenfor holdbarheten...? Anonymous poster hash: f2880...3c3
38_Bergen Skrevet 16. februar 2014 #20 Skrevet 16. februar 2014 Halloooo????...slutt å les om alt mulig! Spis akkurat det som passer deg med sunn fornuft. Hold deg unna ting som folk vanligvis er allergisk mot, som skalldyr og nøtter...ellers kos deg og ikke bli helt besatt av hva du leser. Jeg hadde spist alt..om du er usikker så kutter du den med reker! Verken reker eller nøtter er på nei-listen. Salami og røykelaks, derimot. Slutt og uttal deg om ting du ikke vet. Les anbefalinger fra HOD. Anonymous poster hash: f3188...4aa Vel ting forandrer seg, det var fyfy når jeg skulle ha bar...så tidene forandrer seg og man får stadig nye ting å forholde seg til...er det en eneste ting på markedet nå vi kan spise som ikke er genmanipulert og utrygt? Det beste er å lage sin egen mat helt fra bunn av med ferske råvarer sier jeg:-)
HanneS.85 Skrevet 16. februar 2014 #21 Skrevet 16. februar 2014 var på legevakten nylig.. fikk beskjed om å holde meg unna røykalaks og gravlaks som gravid, var pga fare for listeria
scarecrow2011 Skrevet 16. februar 2014 #22 Skrevet 16. februar 2014 Røykelaks, skinke og eggerøre er helt greit, samme med osten. Var ihvertfall det da jeg gikk gravid i 2013.
Gjest H to the Izzo Skrevet 16. februar 2014 #23 Skrevet 16. februar 2014 Man er absolutt ikke "hysterisk" om man velger å unngå mat som potensielt kan skade fosteret. Da er man ansvarlig. HerreJesus.
BareMas Skrevet 16. februar 2014 #24 Skrevet 16. februar 2014 Skinke og røykalaks er vel innafor så lenge holdbarheten er ok? Det er vel spekemat og rakørret som er litt bob-bob... Eller? Så du tror jeg kan spise det uten å bekymre meg? Problemet med catering/restaurant mat er jo at jeg ikke vet om det er innenfor holdbarheten...? Anonymous poster hash: f2880...3c3 Er det en skikkelig restaurant du skal spise på, så er det innen holdbarhetsdatoen. Mattilsynet har riiiimelig strenge regler, og mat som har møtt holdbarhetsdatoen skal kastes, en dag over og stedet risikerer å bli stengt i verste fall. Har en kokk produsert mat og satt det på frysa/kjøla å glemt å skrive på produksjonsdato, så er det ille nok. Mener du fint kan spise både eggerøre og skinke, hold deg unna slike ting som muggoster og rått kjøtt, så skal du være trygg. Matportalen har en fin liste på ja-nei-mat, hold deg til den uten å bli hysterisk. De fleste restauranter i Norge er trygge, de som ikke er det blir som regel stengt fort.
Hjertefru Skrevet 16. februar 2014 #25 Skrevet 16. februar 2014 Skinke og røykalaks er vel innafor så lenge holdbarheten er ok? Det er vel spekemat og rakørret som er litt bob-bob... Eller? Så du tror jeg kan spise det uten å bekymre meg? Problemet med catering/restaurant mat er jo at jeg ikke vet om det er innenfor holdbarheten...? Anonymous poster hash: f2880...3c3 Ser problemet med råvarene men da kan man jo nesten ikke spise ute som gravid. Jeg hadde gjort det, tenker sånn at sjansen for å få toxoplasmose av kokt skinke uansett er forsvinnende liten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå