Gå til innhold

Kan du anbefale en god hvitvin som er søt men ikke for søt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som går til både frukt og kjøtt?

 

Anonymous poster hash: 18627...9c3

Skrevet

Det finnes ikke. Skal du allikevel ha en søt hvitvin er sauternes et godt alternativ som mange liker. Den finner du under dessertvin, og egner seg best som nettopp det, samt til noen oster.

Skrevet

Blue Nun. Vet ikke om den er for søt eller ikke da. 



Anonymous poster hash: 436dc...41f
Skrevet

Black Tower og Chevalier syns jeg begge har god sødme men likevel mye friskhet i seg. Billig er den også.

Ellers kan du spørre en ansatt hvilken Riesling som er minst søt ;)



Anonymous poster hash: 02fe3...777
Gjest Syltebærtyttetøy
Skrevet

Riesling! Stort sett alle rieslingviner er søte, og jeg kjenner faktisk ingen som ikke har likt den :)

Skrevet (endret)

Riesling er ikke stort sett søt, nei. Tror knapt det finnes søt riesling. Det finnes derimot endel halvtørr riesling, denne er gjerne tysk. Black tower og blue nun kan vel knapt kalles vin, og trodde ikke noen over 18 drakk det. Men hvis det er slik vin du er ute etter HI, mener du halvtørr.

Endret av L-8
Skrevet

Jacobs creek, reserva. Halvtørr. 

Santa Rita 120, tørr, men frisk. Veldig god.

 

Enkle og rimelige viner som passer til mye.



Anonymous poster hash: 6d17f...679
Skrevet

Ikke helt riktig det som står over om at det ikke finnes søt Riesling. 

Riesling er nok den vindruen som er mest fleksibel i forhold til mat og kan masse til veldig mye. 

Rieslingviner går fra knusk tørre til supersøte. Sistnevnte kan feks være Eiswein (som kan sammenlignes med Sauternes) passer nok ikke overhodet til feks kjøtt, men svært godt til søte desserter.

Står det Kabinett eller Spätläse på Rieslingflasken, er dette viner med sødme som passer godt til kjøttretter som er sterkt krydret, slik som indisk, kinesisk, thailandsk osv. Salt mat passer også til disse vinene. Skal du ha rødt kjøtt, passer dessverre ingen Rieslinger overhodet. Men kjøtt med mye fett og salt (slik som ribbe) passer svært godt til flere type Rieslinger, også tørre)

Dersom du skal ha rødt kjøtt, ville jeg personlig ha fokusert på å velge en god rødvin til kjøttet som også går helt greit til dessert. Hvilken kjøttrett er det du skal lage?

 

Vet ikke hva som er budsjettet ditt, men mitt råd er å legge på 20-50 kroner ekstra for å få en vin som både er bedre i smak og passer til det du skal ha det til. 



Anonymous poster hash: f4cb4...94b
Skrevet

Jeg vil anbefale deg Dr.Loosen Riesling Kabinett. Den er søt, men også litt syrlig og fruktig. Helt nydelig =) 



Anonymous poster hash: 14115...ad7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...