Gå til innhold

Hvor lenge må ostekremen på ei ostekake stå kaldt før man kan ha på gele på toppen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg pleier alltid å bake kaken på kvelden, og ha på geleen neste morgen. Da står den jo i 10-12 timer. Men må den stå så lenge?

 

Anonymous poster hash: 93b21...6dc

Skrevet

Tror jeg har fått greit resultat etter bare ettpar timer på kjøling, men det avhenger nok litt av oppskrift og ikke minst tykkelsen på ostefyllet.

Gjest xxxxxxxxx1
Skrevet

Pleier bare å stå et par timer.

Skrevet

Jeg pleier å legge geleen i bunnen, lar den stivne et par timer i kjøleskap, så heller jeg på ostemassen og når den har stivnet etter noen timer, så legger jeg på bunnen, enten det er kjekstbunn eller kakebunn.

Så legger jeg formen noen sekunder i varmt vann og kvelver kaken på kakefat, slik at den kommer rette veien.

Man kan halvere vannet på gelen også, da stivner den fortere :)



Anonymous poster hash: 0b2ce...22a
Skrevet

Jeg lager ostefyllet med en boks rømme, 250 g smørost, krem av en pakke fløte, 100g melis og en pakke gele med halvparten av vannmengden.

Ligner det på din?

 

Hadde vært så fint med ostekake til dessert etter middag i kveld ;)

 

Anonymous poster hash: 93b21...6dc

Skrevet

et par , tre timer burde holde, kan putte den i frysa også så den får en rask nedkjøling....

 

men du #4... blir ikke kjeksbunnen veldig løs, siden du ikke kan trykke så hardt ned mot ostefyllet ?

virket litt tungvint også, spør du meg.....



Anonymous poster hash: 93120...498
Skrevet

til den er stiv. og pass på at geleen er kald før du heller den på så den ikke smelter ostekremen!

Skrevet

Jeg pleier å la den stå i 3-4 timer. Somregel baker jeg kaken på ettermiddagen (5-6 tiden) også har jeg på gelefyllet rett før jeg legger meg i 10-tiden :)



Anonymous poster hash: f2960...0b1
Skrevet

Jeg har på geleen med en gang. Men da har geleen stått i noen timer å blitt litt stiv :)

 

Anonymous poster hash: 21510...a8d

Skrevet

Hvis jeg har dårlig tid så lager jeg plass i fryseren til den hvor den står i 30-60 minutter og da er den såpass stiv at jeg kan legge på gelelokket 

Skrevet

Jeg lager ostefyllet med en boks rømme, 250 g smørost, krem av en pakke fløte, 100g melis og en pakke gele med halvparten av vannmengden.

Ligner det på din?

 

Hadde vært så fint med ostekake til dessert etter middag i kveld ;)

 

Anonymous poster hash: 93b21...6dc

Jeg bruker den oppskriften . Men lager i tillegg et rødt gelelokk til kaken :)

 

Anonymous poster hash: 0b2ce...22a

Gjest lemon-aid
Skrevet

Jeg pleier alltid å la fyllet stå i kjøleskap i minst 5 timer!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...