Gå til innhold

Skalldyraften.. Gi meg noen tips!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har invitert venner på skalldyraften om to uker. Jeg er ingen superhelt på kjøkkenet.. Og tar gjerne imot tips!

Hva burde jeg handle inn, hvilket tilbehør etc

 

Anonymous poster hash: be2ea...149

Fortsetter under...

Skrevet

Skalldyr :

Reker

Kreps

Evt krabbe eller hummer, kommer an på hvor mye du skal svi av på skalldyr.

 

 

Tilbehør :

Loff eller godt grovbrød

Majones

Aioli

Sitron

Sitronpepper er veldig godt oppå reker.

 

 

Drikke :

Farris/vann

Mozell er veldig godt

Hvitvin

Skrevet

Lag hjemmelaget majones og lag tre ulike varianter : en med sjalottløk, en med chili og en med hvitløk.

Enkelt og kjempegodt til skalldyr!



Anonymous poster hash: c9902...c57
Skrevet

Damp blåskjell i smør, sjalottløk, hvitvin og en fløteskvett, helt nydelig og fort gjort :)



Anonymous poster hash: 9e15e...5b2
Skrevet

Zivas liste er mer eller mindre komplett :)

 

Fersk dill er alltid godt sammen med fersk sitron.

 

Guacamole er faktisk også godt til.

 

Jeg ville trolig ha gått for Zivas drikkeliste, men jeg var en gang på skalldyraften og fikk champange til og det var også veldig godt. Eller du kan ta den svenske varianten med øl og snaps og drikkeviser til. Veldig forskjellige stiler. Rett frem godt, høy stil og dyrt, eller folkelig og vilt.... Kommer helt an på deg :)



Anonymous poster hash: 19802...165
Skrevet (endret)

Blåskjellene er fantastiske på denne tiden av året :)

Hva med hvitvinsdampede blåskjell eller en deilig blåskjellgryte?

Om du skal ha majones eller aioli - lag den fra bunnen ... også, som nevnt over her, ha rikelig med dill og sitron :)

Jeg ville hatt en god eplemost som alkoholfritt alternativ i tillegg til farris.

Jeg synes forøvrig at noe mussérende er myyyye morsommere enn vanlig hvitvin.

Endret av MammantilNurket

Annonse

Skrevet

Her serverer vi varm kongekrabbe, reker, dampede blåskjell, krabbeklør og en deilig salat til bestående av ruccula, delte cherrytomater, agurk, avokado osv til. Hvitløksbrød er godt ved siden av. Alltid en fulltreffer!!

 

Anonymous poster hash: 1155c...125

Skrevet

TUSEN TAKK FOR TIPS!! Blåskjell vil jeg gjerne servere også, kjempegodt! Men hvordan damper jeg/lager de?

Er helt grønn...

HI

 

Anonymous poster hash: be2ea...149

Skrevet

Her er bilde av min mors oppskrift påblåskjellgryte. Den er fantastisk!

post-853090-1304439_thumb.jpg

Skrevet

Karridampede er vår favoritt. Google :)

 

Anonymous poster hash: 1155c...125

Skrevet

Vask og rens blåskjellene, kast de som ikke lukker seg når du legger de i kaldt vann. Smelt smør i en gryte og ha i hakket sjalottløk og stek til den er blank. Ha i blåskjellene og slå over 2-3 dl hvitvin og evt en fløteskvett. Damp med lokk i 4-5 minutter, kast de som ikke har åpnet seg :)



Anonymous poster hash: 9e15e...5b2
Skrevet

Tusen hjertelig takk igjen for kjempegode tips og oppskrifter! Virkelig! Dette blir bra!!

HI

 

Anonymous poster hash: be2ea...149

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...