Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #1 Skrevet 7. februar 2014 Har invitert venner på skalldyraften om to uker. Jeg er ingen superhelt på kjøkkenet.. Og tar gjerne imot tips! Hva burde jeg handle inn, hvilket tilbehør etc Anonymous poster hash: be2ea...149
Ziva Skrevet 7. februar 2014 #2 Skrevet 7. februar 2014 Skalldyr : Reker Kreps Evt krabbe eller hummer, kommer an på hvor mye du skal svi av på skalldyr. Tilbehør : Loff eller godt grovbrød Majones Aioli Sitron Sitronpepper er veldig godt oppå reker. Drikke : Farris/vann Mozell er veldig godt Hvitvin
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #3 Skrevet 7. februar 2014 Lag hjemmelaget majones og lag tre ulike varianter : en med sjalottløk, en med chili og en med hvitløk. Enkelt og kjempegodt til skalldyr! Anonymous poster hash: c9902...c57
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #4 Skrevet 7. februar 2014 Damp blåskjell i smør, sjalottløk, hvitvin og en fløteskvett, helt nydelig og fort gjort Anonymous poster hash: 9e15e...5b2
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #5 Skrevet 7. februar 2014 Zivas liste er mer eller mindre komplett Fersk dill er alltid godt sammen med fersk sitron. Guacamole er faktisk også godt til. Jeg ville trolig ha gått for Zivas drikkeliste, men jeg var en gang på skalldyraften og fikk champange til og det var også veldig godt. Eller du kan ta den svenske varianten med øl og snaps og drikkeviser til. Veldig forskjellige stiler. Rett frem godt, høy stil og dyrt, eller folkelig og vilt.... Kommer helt an på deg Anonymous poster hash: 19802...165
MammantilNurket Skrevet 7. februar 2014 #6 Skrevet 7. februar 2014 (endret) Blåskjellene er fantastiske på denne tiden av året Hva med hvitvinsdampede blåskjell eller en deilig blåskjellgryte? Om du skal ha majones eller aioli - lag den fra bunnen ... også, som nevnt over her, ha rikelig med dill og sitron Jeg ville hatt en god eplemost som alkoholfritt alternativ i tillegg til farris. Jeg synes forøvrig at noe mussérende er myyyye morsommere enn vanlig hvitvin. Endret 7. februar 2014 av MammantilNurket
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #7 Skrevet 7. februar 2014 Her serverer vi varm kongekrabbe, reker, dampede blåskjell, krabbeklør og en deilig salat til bestående av ruccula, delte cherrytomater, agurk, avokado osv til. Hvitløksbrød er godt ved siden av. Alltid en fulltreffer!! Anonymous poster hash: 1155c...125
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #8 Skrevet 7. februar 2014 TUSEN TAKK FOR TIPS!! Blåskjell vil jeg gjerne servere også, kjempegodt! Men hvordan damper jeg/lager de? Er helt grønn... HI Anonymous poster hash: be2ea...149
MammantilNurket Skrevet 7. februar 2014 #9 Skrevet 7. februar 2014 Her er bilde av min mors oppskrift påblåskjellgryte. Den er fantastisk!
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #10 Skrevet 7. februar 2014 Karridampede er vår favoritt. Google Anonymous poster hash: 1155c...125
Anonym bruker Skrevet 7. februar 2014 #11 Skrevet 7. februar 2014 Vask og rens blåskjellene, kast de som ikke lukker seg når du legger de i kaldt vann. Smelt smør i en gryte og ha i hakket sjalottløk og stek til den er blank. Ha i blåskjellene og slå over 2-3 dl hvitvin og evt en fløteskvett. Damp med lokk i 4-5 minutter, kast de som ikke har åpnet seg Anonymous poster hash: 9e15e...5b2
Anonym bruker Skrevet 8. februar 2014 #12 Skrevet 8. februar 2014 Tusen hjertelig takk igjen for kjempegode tips og oppskrifter! Virkelig! Dette blir bra!! HI Anonymous poster hash: be2ea...149
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå