Gå til innhold

Hvordan steker dere vårruller uten å drepe dem?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Prøvde meg på å lage Hellstrøms vårruller til middag i dag. Kuttet grønnsaker til jeg ble støl i hånden, rullet dem i rispapir, og stekte dem så i stekepanne - for så å måtte skraaape dem opp av pannen i en diger haug ... Aaargh! :kjefte: Prøvde både jernpanne og nyere panne med teflonbelegg - til altså ingen nytte. Hva gjør jeg feil? Var raus med oljen også. :snurt: Tips? 

Skrevet

Jeg smører litt olje på og har de i stekeovnen :-)

Skrevet

Skal ikke vårruller i frityrkoker da?


 


Jeg vet ikke, har aldri laget det før:-/


Skrevet

Jeg foretrekker at mine ikke er i live nå jeg skal spise dem... :P

 

Ellers har jeg aldri laget, så har ikke peiling ;)



Anonymous poster hash: 08e63...5ff
Skrevet

Rispapir skal ikke stekes da. Da må du bruke filodeig/spring roll pastry. 

Skrevet

De skal jo friteres, så det må mye olje til, som når du steker smultringer...

 

Søk på spring rolls på youtube, det ligger mange filmsnutter hvor de viser hvordan det gjøres der :)



Anonymous poster hash: fd71f...c77
Skrevet

Enig med PrinsesseHengepupp, bruk filogeig i steden og pensle de med olje og stek de i stekeovnen :D



Anonymous poster hash: 633d3...1ad
Skrevet

Jeg smører litt olje på og har de i stekeovnen :-)

 

Funker det? Blir de crispy?

Skrevet

Rispapir skal ikke stekes da. Da må du bruke filodeig/spring roll pastry. 

Ouch, er det en forskjell der altså ... *flau* Er helt novise på dette, trodde det var samme greia. :P Skal jeg jammen sørge for å velge filodeig neste gang ...

Skrevet

Ja, rispapir brukes i vietnamesiske vårruller, det er rundt "papir" som bløtlegges i varmt vann før man pakker inn rå grønnsaker, salat og stekt/kokt kjøtt/fisk. Rullene blir gjennomsiktige og skal spises romtemperert uten å stekes eller varmebehandles. 

 

Filodeig/spring roll pastry er firkantet tynt utkjevla deig til thai/kinesiske vårruller. Som fyll bruker man glassnudler, grønnsaker, krydder, kjøtt. Disse friteres (hovedsaklig), men kan også stekes i ovn.

Skrevet

Ja, rispapir brukes i vietnamesiske vårruller, det er rundt "papir" som bløtlegges i varmt vann før man pakker inn rå grønnsaker, salat og stekt/kokt kjøtt/fisk. Rullene blir gjennomsiktige og skal spises romtemperert uten å stekes eller varmebehandles. 

 

Filodeig/spring roll pastry er firkantet tynt utkjevla deig til thai/kinesiske vårruller. Som fyll bruker man glassnudler, grønnsaker, krydder, kjøtt. Disse friteres (hovedsaklig), men kan også stekes i ovn.

Tusen takk for kjapp innføring i vårrull-skolen! Da skal jeg ikke gi opp å lage dette flere ganger, slik jeg bannet og sverget på i stad ... ;-)

Skrevet

Supert at du opprettet denne tråden. Skal prøve meg på det samme selv og kunne fort gått på en smell ser jeg.

Skrevet

Ja, rispapir brukes i vietnamesiske vårruller, det er rundt "papir" som bløtlegges i varmt vann før man pakker inn rå grønnsaker, salat og stekt/kokt kjøtt/fisk. Rullene blir gjennomsiktige og skal spises romtemperert uten å stekes eller varmebehandles.

 

Filodeig/spring roll pastry er firkantet tynt utkjevla deig til thai/kinesiske vårruller. Som fyll bruker man glassnudler, grønnsaker, krydder, kjøtt. Disse friteres (hovedsaklig), men kan også stekes i ovn.

 

'Man kan godt fritere vårruller laget med rispapir også.

 

Anonymous poster hash: 61726...678

Skrevet

Om dere er usikre på fremgangsmåte, ingredienser eller annet: gå innom en asiatsik matbutikk, og si du skal lage vårruller, men aldri har gjort det før. Min erfaring er at man får god veiledning og info om div ingredienser og råvarer, og ofte også ei forholdsvis enkel nybegynneroppskrift i hånda før man går. 

Skrevet

Vi skulle forsøke å fritere vårruller laget av sånt tynt papir som må bløtlegges men det ble bare gris og all oljen gikk inn i vårrullene og gjorde de fettete og ikke så altfor  gode... Fyllet var godt, men mye jobb for lite! Hvor får man kjøpt denne filodeigen da? 

Skrevet

Vi skulle forsøke å fritere vårruller laget av sånt tynt papir som må bløtlegges men det ble bare gris og all oljen gikk inn i vårrullene og gjorde de fettete og ikke så altfor  gode... Fyllet var godt, men mye jobb for lite! Hvor får man kjøpt denne filodeigen da? 

 

Altså, rispapir bløtlegges ett og ett og blir 100% gjennomsiktig. De egner seg ikke til steking. Her er en fin side: 

 

http://whiteonricecouple.com/recipes/how-roll-fresh-spring-rolls/

 

FIlodeig skal bare holdes fuktig og er ikke gjennomsiktig, men fryktelig tynt. De skal stekes eller friteres. 

 

http://www.steamykitchen.com/22276-chinese-spring-rolls-with-chicken-recipe.html

Skrevet

Vi har også brent oss på den der rispapirdritten. Vi vil ha STEKTE vårruller, fortrinnsvis frityrstekte, og med sånne risark ble det bare kliss. Tidligere har vi brukt sånne ark du finner i frysedisken i innvandrerbutikker, og det har alltid blitt vellykket.



Anonymous poster hash: 5a2b5...8e4
Skrevet

 

Jeg smører litt olje på og har de i stekeovnen :-)

 

Funker det? Blir de crispy?

 

funker veldig bra, de blir sprø og gode :) Det er lettvindt, lite gris, og vanskeligere å brenne seg ;)

Skrevet

Det er barbarisk å spise levende vårruller. Skam deg! og stakkars barna dine, stakkars, stakkars mannen din og ikke minst stakkars svigermor som ikke har gjort annet enn å sette din mann til verden til glede for deg.

 

Anonymous poster hash: ad6f2...ea6

Skrevet

 

Vi skulle forsøke å fritere vårruller laget av sånt tynt papir som må bløtlegges men det ble bare gris og all oljen gikk inn i vårrullene og gjorde de fettete og ikke så altfor  gode... Fyllet var godt, men mye jobb for lite! Hvor får man kjøpt denne filodeigen da? 

 

Altså, rispapir bløtlegges ett og ett og blir 100% gjennomsiktig. De egner seg ikke til steking. Her er en fin side: 

 

http://whiteonricecouple.com/recipes/how-roll-fresh-spring-rolls/

 

FIlodeig skal bare holdes fuktig og er ikke gjennomsiktig, men fryktelig tynt. De skal stekes eller friteres. 

 

http://www.steamykitchen.com/22276-chinese-spring-rolls-with-chicken-recipe.html

 

Supre linker!

Skrevet

 

 

Jeg smører litt olje på og har de i stekeovnen :-)

 

Funker det? Blir de crispy?

 

funker veldig bra, de blir sprø og gode :) Det er lettvindt, lite gris, og vanskeligere å brenne seg ;)

 

Sikkert litt sunnere også enn å bade dem i olje ...

Skrevet

Det er barbarisk å spise levende vårruller. Skam deg! og stakkars barna dine, stakkars, stakkars mannen din og ikke minst stakkars svigermor som ikke har gjort annet enn å sette din mann til verden til glede for deg.

 

Anonymous poster hash: ad6f2...ea6

Ja, fy skamme seg ... :pisk:

Skrevet

Prøvde meg på å lage Hellstrøms vårruller til middag i dag. Kuttet grønnsaker til jeg ble støl i hånden, rullet dem i rispapir, og stekte dem så i stekepanne - for så å måtte skraaape dem opp av pannen i en diger haug ... Aaargh! :kjefte: Prøvde både jernpanne og nyere panne med teflonbelegg - til altså ingen nytte. Hva gjør jeg feil? Var raus med oljen også. :snurt: Tips?

 

 

He he he he Lena? Ble det ikke så perfekt som du viser på facebook??:)

 

Anonymous poster hash: 3380f...1ef

Skrevet

 

Prøvde meg på å lage Hellstrøms vårruller til middag i dag. Kuttet grønnsaker til jeg ble støl i hånden, rullet dem i rispapir, og stekte dem så i stekepanne - for så å måtte skraaape dem opp av pannen i en diger haug ... Aaargh! :kjefte: Prøvde både jernpanne og nyere panne med teflonbelegg - til altså ingen nytte. Hva gjør jeg feil? Var raus med oljen også. :snurt: Tips?

 

 

He he he he Lena? Ble det ikke så perfekt som du viser på facebook?? :)

 

Anonymous poster hash: 3380f...1ef

 

Hehe, er ikke Lena jeg. ;-) Lover at det ikke hadde falt meg inn å legge ut den mølja jeg lagde på Face...

Skrevet

Filodeig, får man kjøpt det i vanlige mavarebutikker?

Her er det milevis til "innvandrerbutikker" *synd*



Anonymous poster hash: 5645d...dab

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...